Τι συμβαίνει με τον ήρωα πυροσβέστη;

1242

Οι περισσότεροι θα θυμάστε την φωτογραφία του πυροσβέστη που έσωσε ένα πτηνό στην πρόσφατη μεγάλη φωτιά στο Καπανδρίτι και είχε γίνει viral στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Από ότι φαίνεται όμως εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για την γνησιότητα του πυροσβέστη. Σε άρθρο του Fire Rescue News διαβάζουμε ότι ο εικονιζόμενος δεν είναι πυροσβέστης αλλά κάποιος εθελοντής ο οποίος, όμως,  δεν ανήκει σε κάποια εθελοντική ομάδα ή πυροσβεστικό σταθμό.

Σύμφωνα με το άρθρο του Fire Rescue News έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές καθώς έχει πέσει σε ενδεχόμενο παράπτωμα παραποίησης αρχής και παραποίησης στολής, ο εικονιζόμενος φορούσε στολή πυροσβέστη με τα διακριτικά του πυρονόμου.  Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να συμβεί καθώς εντάχθηκε ως εθελοντής το 2007 και δεν πληρεί τα χρόνια που απαιτούνται για να προαχθεί στον έστω τιμητικό βαθμό του εθελοντή πυρονόμου.

Οι ενέργειες του, κατα ομολογία των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο, δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και δεν αρμόζουν σε επαγγελματία πυροσβέστη. Ο εικονιζόμενος απέχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία την τελευταία 7ετία αλλά αναγράφεται ακόμα ως εθελοντής πυροσβέστης.

Το πτηνό είχε διασωθεί από εθελοντή του Συλλόγου Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας του Αγίου Στεφάνου. Ο εικονιζόμενος άρπαξε το πτηνό από τα χέρια του και έσπευσε προς τις κάμερες.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το δείτε στο Fire Rescue News πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.fire.gr/?p=47445

 

 

Μεγάλος Διαγωνισμός Bitdefender Greece & Ασφάλεια στο διαδίκτυο για την σουίτα ασφαλείας Bitdefender Family Pack 2018 για πλήρη προστασία της οικογένειας σας από ηλεκτρονικές απειλές και με βελτιωμένο γονικό σύμβουλο για να κρατήσετε το παιδί σας μακριά από τις κακοτοπιές του διαδικτύου 

 

Μεγάλος Διαγωνισμός Bitdefender Greece & Ασφάλεια στο διαδίκτυο για την σουίτα ασφαλείας Bitdefender Family Pack 2018…

Gepostet von Ασφάλεια στο διαδίκτυο am Sonntag, 3. September 2017