Αρχική » Social Media » Facebook » To Facebook ετοιμάζει data center αποθήκευσης φωτογραφιών

To Facebook ετοιμάζει data center αποθήκευσης φωτογραφιών

data

Στο Facebook είναι αποθηκευμένες ήδη 240 δισ. φωτογραφίες, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό, περίπου στο 8% από όσες είναι ανεβασμένες βρίσκονται στο επίκεντρο των χρηστών και πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικής τοπικής εφημερίδας, το Facebook κατασκευάζει στο Όρεγκον μια νέα εγκατάσταση «cold storage» για την αποθήκευση δεδομένων χωρητικότητας 3 Εxabyte (1.000.000 Terabytes) για να φιλοξενεί τις παλαιότερες φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι χρήστες.

H κίνηση αυτή, θα επιτρέψει την αποθήκευση των φωτογραφιών στο 33% του ενεργειακού κόστους των παραδοσιακών servers.

Σύμφωνα με το Facebook, η αλλαγή αυτή η οποία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2013, θα οδηγήσει σε μια μικρή καθυστέρηση «κλασμάτων του δευτερολέπτου ή δευτερολέπτων» στην εμφάνιση των φωτογραφιών, οι οποίες θα πρέπει να ανακτoύνται από τους νέους servers.

Φαίνεται ότι το Facebook, ψάχνει να βρει έναν πρακτικό τρόπο να συμβιβάσει το κόστος με τις ανάγκες των χρηστών. Ωστόσο, η επιβράδυνση του φορτώματος των φωτογραφιών, είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει και «επικίνδυνο» εάν οι καθυστερήσεις γίνουν μεγαλύτερες και προκαλέσουν τη δυσφορία των χρηστών.

Πηγή : e-pcmag.gr

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Προβλήματα σε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp

Αν αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του Facebook και των διάφορων άλλων υπηρεσιών της …