To Facebook χρεώνει μισό ευρώ για κάθε μήνυμα !

879

marc

 

Ναι , είναι αλήθεια !

Μπορεί οι φήμες περί συνδρομής στα μεγαλύτερα sites παγκοσμίως (όπως το Facebook ή το YouTube) να ακούγονταν παραμύθια μέχρι τώρα, όμως η Facebook αποφάσισε να αποκομίσει έσοδα με έναν τελείως ξεχωριστό τρόπο.

Με το τελευταίο update του Facebook, θα παρατηρήσατε ότι υπάρχουν μια σειρά από μικροδιορθώσεις, όπως η δυνατότητα απάντησης σε σχόλιο. Ανάμεσα όμως στα νέα updates, συναντήσαμε σήμερα και κάτι περίεργο. Αν δοκιμάσετε να στείλετε μήνυμα σε άγνωστο παραλήπτη, μέχρι τώρα ως γνωστόν το μήνυμά σας πήγαινε στο φάκελο Other (“Άλλα μηνύματα”) και όχι στο inbox του. Το αποτέλεσμα ήταν όπως ξέρετε ο παραλήπτης να έβρισκε το μήνυμα μετά από αρκετές ημέρες έως και εβδομάδες.

Τώρα όμως το Facebook σας δίνει την ευκαιρία να στείλετε μήνυμα απευθείας στο Inbox του παραλήπτη! Πως; Πληρώνοντας 0,46€!

Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε και οι ίδιοι να κάνετε κλικ στο “Μήνυμα” (Message) στο προφίλ κάποιου αγνώστου στο Facebook και να το δείξτε στην πράξη ( σε μερικούς ίσως ακόμα να μην ζητήσει χρηματικό ποσό αλλά σύντομα θα γίνει ) Αυτό μας δείχνει λοιπόν ότι η Facebook δεν αρκείται στα έσοδα των διαφημίσεων, ούτε καν στα “Sponsored Adds” που εμφανίζονται στην κεντρική μας σελίδα τους τελευταίους μήνες και τώρα προχωράει σε νέες τακτικές προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά του. Φυσικά ποντάρει πολύ σε όσους έχουν την ανάγκη να μιλήσουν με κάποιον διάσημο ή με κάποιο πρόσωπο που απλά…έβαλαν στο μάτι, φυσικά με το ανάλογο αντίτιμο.

Πέραν αυτού, όσοι έχετε συνδέσει την πιστωτική/χρεωστική σας κάρτα με το Facebook θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς η επιλογή αυτή είναι default (προκαθορισμένη) άρα απέχετε μόλις ένα κλικ από το να χρεωθείτε. Θα πρέπει δηλαδή να κάνετε πρώτα κλικ στο δεύτερο κουτάκι (το οποίο αποστέλει το μήνυμά σας στο φάκελο “Other” και όχι στο Inbox του αγνώστου παραλήπτη) και τέλος να στείλετε το μήνυμα που θέλετε

Πηγή : whos.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .