Αρχική » Social Media » Facebook » Το Facebook μπορεί να ξεκλειδώσει το λογαριασμό σας με αναγνώριση προσώπου

Το Facebook μπορεί να ξεκλειδώσει το λογαριασμό σας με αναγνώριση προσώπου

Η αναγνώριση προσώπου δεν είναι κάτι που πλέον συναντάμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η αναγνώριση προσώπου δεν είναι κάτι που πλέον συναντάμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν smartphones που υποστηρίζουν το εν λόγω χαρακτηριστικό και φαίνεται ότι είναι μία τεχνολογία που θα παίξει πολύ το επόμενο διάστημα. Φαίνεται ότι πάνω σ’ αυτήν πειραματίζεται και το Facebook, το οποίο τη δοκιμάζει ως μία μέθοδο account recovery.

Αυτό θα τους επιτρέψει να συνδεθούν στο λογαριασμό τους, ακόμη και αν ξεχάσουν τον κωδικό πρόσβασης τους

Έχουμε αυτή τη στιγμή στην αγορά smartphones που η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου βρίσκεται στην «τσέπη» μας, από το Galaxy S8 και Galaxy Note 8 από τη Samsung, μέχρι και το IPhone Χ της Apple.

Έτσι θα δούμε αυξημένη χρήση της τεχνολογίας αυτής στο μέλλον και γι ‘αυτό δεν είναι περίεργο να ακούμε ότι το Facebook δοκιμάζει την αναγνώριση προσώπου ως μέθοδος ανάκτησης ενός χαμένου λογαριασμού.

Αυτό σημειώνει ένα report του Matt Navarra απο το Ολλανδικο site Τεχνολογίας The Next Web , που αναφέρει ότι το Facebook δοκιμάζει το συγκεκριμένο feature για να βοηθήσει τους χρήστες να ασφαλίσουν τους λογαριασμούς τους. Το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν για παράδειγμα δεν μπορείς να λάβεις SMS για two-factor authentication. Επομένως, ακόμη και αν έχεις ξεχάσει τον κωδικό, το Facebook θα μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπό σου και να αποκτήσεις πρόσβαση.

Μιλώντας με το TechCrunch, το Facebook επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει ένα feature «για όσους θέλουν έναν γρήγορο τρόπο πιστοποίησης του λογαριασμού, κατά τη διάρκεια του account recovery». Άρα, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι μια νέα μέθοδος για να κάνεις log in στο Facebook app.

Τo feature αναμένεται να είναι προαιρετικό και θα αποτελέσει ακόμη ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας για ένα χρήστη του Facebook, το οποίο ίσως δούμε σύντομα σε όλους τους χρήστες του.

 

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 61χρονου , για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 61χρονου, για πορνογραφία …