[Twitter] Κυκλοφορει ψεύτικη σελίδα που υπόσχεται επαληθευμένο λογαριασμό

1338

twitter_469743616

 

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας , τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Οι κυβερνοεγκληματίες κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς, όχι μόνο στο στο Facebook, αλλά και στο Twitter . Μια πρόσφατη απόπειρα που ανακαλύφθηκε από την Malwarebytes προσπαθεί να αποκτήσει τα διαπιστευτήρια ανυποψίαστων χρηστών με την υπόσχεση ενός επαληθευμένου λογαριασμού στην micro-blogging υπηρεσία.

 

twitter-verified-accounts

 

Το Τwitter διαθέτει τους επαληθευμένους λογαριασμούς (με το πράσινο σηματάκι) σε λογαριασμούς διασημοτήτων και εμπορικών σημάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, προκειμένου να «διαπιστωθεί η γνησιότητά» της ταυτότητάς τους. Φυσικά είναι γνωστό ότι η εταιρεία δεν δέχεται αιτήσεις επαλήθευσης από το ευρύ κοινό.

Η Malwarebytes αναφέρει από οι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επιθυμία χιλιάδων χρηστών για το πράσινο σηματάκι και έφτιαξαν μια ιστοσελίδα για κλοπή ονομάτων και κωδικών πρόσβασης που φαίνεται να είναι γνήσια.

Η ψεύτικη σελίδα φαίνεται αληθινή γιατί όλες οι συνδέσεις που περιέχονται σε αυτήν οδηγούν σε νόμιμες σελίδες, που φιλοξενούνται σε domains του Τwitter.

fake-auth-page

Ωστόσο, η κλοπή των κωδικών πρόσβασης συμβαίνει στο παρασκήνιο και το θύμα αμέσως μετά την «επαλήθευση» οδηγείτε στην σελίδα FAQ.

Προσοχή λοιπόν στους επιτήδειους που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.

Πηγή : iguru.gr

 

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .