Εφαρμογή απάτη…υπόσχεται να σας δείξει ποιος σας έχει διαγράψει από φίλους στο Facebook

1023

2015-06-06 21_04_23-Unfriend Alert_

 

Ερευνητές ασφάλειας της Malwarebytes έχουν εντοπίσει μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Unfriend Alert που υπόσχεται να σας ενημερώνει αμέσως μόλις κάποιος στο Facebook σας αφαιρέσει από τη λίστα των φίλων του . Φυσικά πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό . Μην επιχειρήσετε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας , καθώς σκοπός του είναι να προβάλει διαφημίσεις , άσχετες με τον ιστότοπο που επισκέπτεσθε , χωρίς να αποκλείεται και η υποκλοπή κωδικών πρόσβασης

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Διαφήμιση για το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε ιστότοπο. Μόλις ο χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμιση, τότε θα μεταφερθεί στον ιστότοπο yougotunfriended.com όπου είναι διαθέσιμο το εν λόγω λογισμικό.

Κατά την εγκατάσταση του λογισμικού Unfriend Alert ο χρήστης ειδοποιείται ότι πρόκειται για εφαρμογή που προβάλει διαφημίσεις (“is supported by high quality advertising”).

2015-06-06 21_04_23-Unfriend Alert_

warning2

Στην επιφάνεια εργασίας εμφανίζεται η ακόλουθη συντόμευση:

icons

Αυτή είναι πρώτη οθόνη που βλέπει ο χρήστης:

warning1

Το να δώσει κάποιος τα στοιχεία πρόσβασής του στο λογαριασμό του Facebook είναι μια πολύ άσχημη ιδέα! Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι λειτουργεί το πρόγραμμα:

checking

Με ένα προσεκτικότερο, όμως, έλεγχο μέσω Wireshark, φαίνεται ότι τα credentials δε στέλνονται απευθείας στο Facebook, αλλά προς τον ιστότοπο yougotunfriended.com .

wireshark

Η εφαρμογή, μάλιστα, δεν εμφανίζεται στη αντίστοιχη λίστα στο Facebook. Εύκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει ότι το Unfriend Alert υπάρχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του.

Αν εγκαταστήσατε το Unfriend Alert, συνίσταται η χειροκίνητη αφαίρεσή του προγράμματος μέσω του Πίνακα Ελέγχου και παράλληλα η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας στο Facebook, το ταχύτερο δυνατό.

warning41

Αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας στο Facebook

Πηγαίνουμε στην σελίδα https://www.facebook.com/settings

2015-06-06 21_18_22-Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού

Αλλάξτε τον κωδικό σας και στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή για να αποσυνδεθείτε από άλλες συσκευές μόνο σε περίπτωση που ο λογαριασμός είναι ανοικτός κάπου αλλού.

Να σημειώσουμε επίσης οτι όσες εφαρμογές σας υπόσχονται κάτι τέτοιο ή να σας δείξουν ποιος βλέπει το προφίλ σας κ.α … είναι μια απάτη . Καμία μα καμία εφαρμογή δεν θα σας δείξει ποτέ κάτι τέτοιο

CyberSecurity.Gr MalwareBytes

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .