Αρχική » Social Media » Facebook » Βίντεο απάτη στο Facebook και σελίδες απάτη

Βίντεο απάτη στο Facebook και σελίδες απάτη

NatGeoSnake

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Για μια ακόμη φορά η φιλική σελίδα Ελληνικά Hoaxes βγάζουν στην φόρα σελίδες απάτες που βρίσκονται στο Facebook αλλά και ένα βίντεο απάτη που κυκλοφορεί

Στην παρακάτω ανάρτηση , θα δούμε ένα hoax και μια απάτη like-farming που προωθείται από δύο blogs και μια σελίδα. Ακόμη θα δούμε ένα ολόκληρο δίκτυο likewhore σελίδων στο facebook που κερδίζουν από την like-farming απάτη.

Στα ιστολόγια news24gr.blogspot.gr και athinatv2.blogspot.gr υπάρχει η παρακάτω ανάρτηση.

Το VIDEO που έχει εξοργίσει ολο το FACEBOOK και έχει ήδη 17.000.000 views. Αντί να σώσει το παιδί τράβαγε Video 
Κανε πρώτα και ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες και VIDEO:
Πάρτε το link ΕΔΩ
http://goo.gl/FJieeU

 

Καταγραφή3

Καταγραφή1

Καταγραφή6

 

 

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το hoax και μετά θα περάσουμε στην απάτη, στο δίκτυο των likewhore σελίδων και την πρακτική like-farming.

17.000.000 views σε ένα βίντεο που δεν υπάρχει. 

Η φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με το National Geographic αλλά είναι από μία σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ του Discovery Channel με τίτλο Nature’s Deadliest του 2008 – 2009 και συγκεκριμένα από το 4ο επεισόδιο, με τίτλο Africa 2. Για όσους δεν γνωρίζουν δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ είναι τα ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί με στημένες σκηνές που σου παρουσιάζουν πως θα ήταν αν συμβεί κάτι τέτοιο. Δηλαδή κάτι σαν ταινία με σενάριο, σκηνοθέτη και ηθοποιούς.
Στην επόμενη σκηνή της δραματοποίησης βλέπουμε ένα άντρα διασώζει επιτυχώς το κορίτσι. (Το παιδί είναι κορίτσι και όχι αγόρι)

snake2

Όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον διασώστη που πληρώνει με τη ζωή του την διάσωση το κοριτσιού. 

Snake3

Το Discovery πρόβαλε την ακόλουθη προειδοποίηση πριν από αυτή τη σκηνή.

Snake4

 

 

Και περνάμε στο ψητό

Όπως έxουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, οι αναγνώστες θα πρέπει να βαδίζουν με τη λογική και να προσπαθούν να βρουν λάθη λογικής σε μια ανάρτηση. Το λάθος σε αυτή την ανάρτηση είναι ότι για να υπάρχει βίντεο που να δείχνει τον άντρα της φωτογραφίας να τραβάει βίντεο ενώ το παιδί κινδυνεύει, θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερος που τραβάει βίντεο και δεν κάνει τίποτα. Έτσι δεν είναι; Από αυτό μπορείς να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή την ανάρτηση,

Το παραπάνω hoax ( μήνυμα απάτη ) που κυκλοφορεί, είναι μόνο μια φωτογραφία . Δεν υπάρχει βίντεο και σκέπασαν το λογότυπο του NG και μοστράρισαν και ένα εικονίδιο play στο κέντρο της φωτογραφίας για να εξαπατήσουν τους αναγνώστες και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Αν κλικάρεις για να δεις το βίντεο θα δεις ότι πρέπει να το κοινοποιήσεις στο fb πριν το δεις. Με αυτό τον τρόπο οι σελίδες σε μετατρέπουν σε δόλωμα για τους φίλους σου, που θα δουν τι κοινοποίησες και θα προσπαθήσουν και αυτοί να δουν το απίστευτο βίντεο ή έχεις γίνεσαι μέλος σε σελίδα ή ομάδα στο fb, χωρείς να το γνωρίζεις και να το επιθυμείς, ανάλογα με το τι θέλει να καταφέρει η κάθε σελίδα με τέτοιου είδους απάτες και παγίδες.

Τα ιστολόγια news24gr.blogspot.gr και athinatv2.blogspot.gr πρέπει να ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο γιατί και τα δυο links οδηγούν στην ίδια κοινοποίηση του athinatv2.blogspot.gr

Καταγραφή2

Το έχω πει πολλές φορές, αν δείτε στον τίτλο, σοκ, απίστευτο, φοβερό, τρομερό και άλλα συνώνυμα να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί. Προσπαθούν να κεντρίσουν την περιέργειά σας, για να πάρουν επισκέψεις.

Ερευνώντας το μήνυμα απατη, έπεσα πάνω σε ένα ολόκληρο δίκτυο likewhore σελίδων, που έχουν κοινοποιήσει το hoax στο fb και κοινοποιούν τις ίδιες αναρτήσεις από την ίδια σελίδα με ελάχιστα λεπτά διαφορά. Έτσι καταλαβαίνουμε πως οι παρακάτω σελίδες ανήκουν στο ίδιο ακριβός πρόσωπο που προσπαθεί με τεχνική like-farming να κερδίσει μέλη σε αυτές και ένας θεός ξέρει σε πόσες άλλες. Διαβάστε τη είναι η like-farming απάτη και πως λειτουργεί.

Πάρτε μια ιδέα παρακάτω

Καταγραφή7

 

Καταγραφή8

 

Καταγραφή9

 

Καταγραφή10

 

Πηγή : http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2014/04/video.html

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ( πατήστε πάνω στην πρόταση για να μεταβείτε στο άρθρο ) 

Τι είναι το Like farming στο Facebook ; Άλλη μια κρυφή και άγνωστη απάτη.

Τι είναι το «Like Farming» στο Facebook ; Φυσικά πρόκειται για άλλη μια μορφή απάτης

 

 

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταίαάρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ίντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …