Ελέγξτε ύποπτα αρχεία και ιστοσελίδες για Ιούς και Malware με το VirusTotal

1985

2016-02-02 07_37_06-VirusTotal - Free Online Virus, Malware and URL Scanner

Το Virustotal είναι μια online υπηρεσία η οποία ελέγχει τα αρχεία που επιλέγετε εσείς για ιούς, worms, trojans και malware.Με το δωρεάν VirusTotal, ο έλεγχος αρχείων για ιούς γίνεται από περισσότερα από 50 διαφορετικά antivirus, ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο σίγουροι πως ένα αρχείο είναι ασφαλές.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Στόχος της σελίδας είναι ο έλεγχος αρχείων με πολλαπλά antivirus και μηχανές ελέγχου για ιούς, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν είναι πρακτικά εφικτό σε έναν οικιακό υπολογιστή.

Tο VirusTotal χρησιμοποιεί 53 antivirus και malware scanners, 61 μηχανές για έλεγχο malware σε ιστοσελίδες, και 17 εργαλεία για το χαρακτηρισμό αρχείων.

Έλεγχος αρχείων

 

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός, αφού επισκεφθείτε το VirusTotal.com και εφόσον θέλετε να ελέγξετε αν ένα ή περισσότερα αρχεία περιέχουν ιούς επιλέξτε το πεδίο files και πατήστε στο κουμπί choose file για να ανεβάσετε τα αρχεία σας, αμέσως μετά πατήστε το κουμπί scan it και περιμένετε λίγο μέχρι η εφαρμογή να τα σκανάρει και να τα αξιολογήσει.

1

2

Έλεγχος ιστοσελίδων

Ο τρόπος ελέγχου μία ιστοσελίδας ή οποιαδήποτε url είναι ακριβώς ο ίδιος με τον προηγούμενο με την διαφορά ότι για τον έλεγχο θα πρέπει να επιλέξετε το πεδίο URL ή στο πεδίο αναζήτηση να γράψετε το όνομα της ιστοσελίδας ή την IP που θέλετε να ελέγξτετε και πατήστε στο κουμί scanit για να ξεκινήσει ο έλεγχος. Αν ο ιστότοπος έχει ελεγχθεί πρόσφατα θα σας εμφανίσει ένα μικρό πλαίσιο όπου θα σας ανεφέρει το χρόνο ελέγχου, από εκεί και πέρα πατήστε στο κουμπί view last analysis για να δείτε τα αποτελέσματα του ελέγχου ή στο κουμπί Reanalyze για να τον υποβάλετε πάλι σε ανάλυση. Όπως θα δείτε τα αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όπου και μπορείτε να τα δείτε πλέον αναλυτικά.

3

Έλεγχος δίσκων ;

Ο έλεγχος αρχείων στο δίσκο δεν είναι δυνατός τουλάχιστον μέχρι στιγμής με το VirusTotal . Δεν πρόκειται για μια ιστοσελίδα που μπορεί να αντικαταστήσει το antivirus στον υπολογιστή μας. Χρησιμεύει μόνο σαν ένας επιπλέον έλεγχος αρχείων για μεμονωμένα αρχεία που μας φαίνονται ύποπτα, τα οποία θα πρέπει να ανεβάσουμε χειροκίνητα.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, ένα καλό antivirus είναι ζωτικής σημασίας να είναι εγκατεστημένο στα Windows και ενημερωμένο.

 

Πατήστε ΕΔΩ για νε μεταβείτε στο VirusTotal

ΠΗΓΗ 

pcstepsog

πατήστε πάνω στην εικόνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

Πώς να ξεχωρίσετε το αξιόπιστο δημοσίευμα , από το φανταστικό

Οδηγός επιβίωσης από τα ψευτικα μηνύματα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .