Προστατέψτε την ιδιωτικότητά σας με VPN της Bitdefender

1239

VPN (Virtual Private Network) ονομάζουμε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο με συγκεκριμένο πλήθος υπολογιστών, συνδεδεμένο με το διαδικτύο. Στην ουσία, πρόκειται για την πιο εξελιγμένη και ασφαλή μορφή σύνδεσης στο διαδίκτυο, χωρίς περιορισμούς! Η μόνη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι το άτομο να έχει συνδεθεί ήδη στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Προστατέψτε την ιδιωτικότητά σας με το VPN του Bitdefender!

Τι είναι το VPN;

VPN (Virtual Private Network) ονομάζουμε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο με συγκεκριμένο πλήθος υπολογιστών, συνδεδεμένο με το διαδικτύο. Στην ουσία, πρόκειται για την πιο εξελιγμένη και ασφαλή μορφή σύνδεσης στο διαδίκτυο, χωρίς περιορισμούς! Η μόνη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι το άτομο να έχει συνδεθεί ήδη στο διαδίκτυο.

Με δυο λόγια, το VPN είναι ένα εξ ολοκλήρου ασφαλές «τούνελ» ανάμεσα σε εσάς και τον προορισμό που θέλετε να επισκεφτείτε στο διαδίκτυο. Όταν οι πληροφορίες σας περνούν μέσω αυτό το τούνελ, οποιοσδήποτε βρίσκεται έξω  από αυτό είναι αποκλεισμένος, χωρίς να έχει δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που μεταφέρονται. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνεται η ασφάλεια των κινήσεων και των επικοινωνιών που αναπτύσσετε.

Τι προσφέρει το VPN;

To VPN είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ειδικά σε περιπτώσεις που χρειάζεται κάποιος χρήστης πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους που δεν είναι προσβάσιμοι έξω από την εταιρεία που εργάζεται. Ή επίσης, αν διαμένει σε χώρες όπου το περιεχόμενο ή η πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους έχει αποκλειστεί, επιτρέποντάς του να αλλάξει την εικονική του ταυτότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης εμφανίζεται σα να επισκέπτεται τον περιορισμένο ιστότοπο από μία απεριόριστη τοποθεσία.

Όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και σε αυτό το θέμα  υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αμφιβάλλουν  για αυτή την πλήρη ασφάλεια που υπόσχεται το VPN ότι εξασφαλίζει.

Σημαντικές Δυνατότητες VPN

Αξίζει να σημειωθεί ότι το VPN υποστηρίζει επίσης κρυπτογραφημένη κυκλοφορία, πράγμα που σημαίνει όποιος προσπαθεί να κατασκοπεύσει την επικοινωνία του χρήστη θα τον “δει μόνο”. Δεν μπορούν να κλέψουν τους κωδικούς σας, να κατασκοπεύσουν τις συνομιλίες σας ή ακόμα και να σας ανακατευθύνουν σε κακόβουλους ιστότοπους.

Το VPN είναι η τέλεια επιλογή για κάποιον που κάνει χρήση δημόσιου Wi-Fi ή εν πάση περιπτώσει, σε μη έμπιστα δίκτυα μιας και σας δίνεται η ευκαιρία να κρυπτογραφήσετε όλα όσα στέλνετε στο διαδίκτυο χωρίς να ανησυχείτε ότι κάποιος που ελέγχει το δίκτυο θα μπορεί να σας κατασκοπεύσει. Ενδείκνυται επίσης, όσο πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, αγορές, σύνδεση με τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων σας ή ακόμα και πρόσβαση σε περιεχόμενο που περιορίζεται στην περιοχή σας.

Το  ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι μερικές λύσεις VPN σας επιτρέπουν επίσης να αλλάξετε τη θέση του διακομιστή VPN, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να περιηγηθείτε  σαν να είστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή επιθυμείτε.

Απόρρητο για Android και Windows

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε συνήθως το Android smartphone σας, το tablet ή  τον υπολογιστή σας, η λύση VPN διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή σε όλες τις συσκευές. Οι λειτουργίες VPN ποικίλλουν ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε την δωρεάν ή πληρωμένη έκδοση, με διαφορές που αφορούν το ανώτατο όριο εύρους ζώνης, την ικανότητα αλλαγής της τοποθεσίας του διακομιστή και τις δοκιμαστικές περιόδους.

Όλα τα πακέτα προστασίας της Bitdefender είναι ενημερωμένα με τις πλήρεις δυνατότητες  VPN, για όλες τις εφαρμογές μας σε Windows και Android!

Γνώρισε όλα τα πακέτα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Πηγή άρθρου : Bitdefender

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .