Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η εφαρμογή YouTube Kids

2426

Παιδιά στο σπίτι για μέρες και μέρες, μακριά από τις παιδικές χαρές, τους φίλους, τους παππούδες, το σχολείο τους: μια δοκιμασία για όλους και κυρίως για εκείνα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το YouTube Kids δημιουργήθηκε για να παρέχει στα παιδιά ένα πιο περιορισμένο περιβάλλον, το οποίο απλοποιεί και κάνει πιο διασκεδαστική τη διαδικασία της εξερεύνησής τους. Επίσης, διευκολύνει τους γονείς και τους φροντιστές να καθοδηγούν τα παιδιά, καθώς ανακαλύπτουν νέα και συναρπαστικά ενδιαφέροντα στην πορεία του ταξιδιού τους.

Εργαζόμαστε εντατικά για να διατηρούμε τα βίντεο στο YouTube Kids κατάλληλα για την οικογένεια, ενώ χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό αυτοματοποιημένων φίλτρων που δημιουργήθηκαν από τις ομάδες σχεδιασμού μας, ανθρώπινων ελέγχων και σχολίων από γονείς για την προστασία των νεαρότερων χρηστών στο διαδίκτυο.

Καμία οικογένεια δεν είναι ίδια με άλλη. Ενημερωθείτε για τα εργαλεία, προκειμένου να προσαρμόσετε την εμπειρία των παιδιών σας στην εφαρμογή, από την επιλογή του περιεχομένου που μπορούν να παρακολουθήσουν, μέχρι τον περιορισμό του χρόνου χρήσης και τον αποκλεισμό βίντεο. Επίσης, υπάρχει υλικό για να σας βοηθήσει να συνεργαστείτε με τα παιδιά σας, ώστε να αναπτύξουν υγιείς ψηφιακές συνήθειες.

Η βιβλιοθήκη μας είναι γεμάτη κατάλληλα βίντεο για την οικογένεια με διάφορα θέματα, τα οποία εξάπτουν την εσωτερική δημιουργικότητα των παιδιών σας και τη διάθεσή τους για παιχνίδι. Έχει τα πάντα, από αγαπημένα προγράμματα και μουσική μέχρι βίντεο εκμάθησης για το πώς να δημιουργούν ένα μοντέλο ηφαιστείου (ή γλίτσα 😉 , αλλά και οτιδήποτε άλλο.

Η εφαρμογή του YouTube Kids έχει φιλικό προς το χρήστη σχεδιασμό, καθώς όλο το περιεχόμενο δηλαδή τα κανάλια και οι λίστες του χωρίζονται σε τέσσερις ξεκάθαρες κατηγορίες: παιχνίδια, μουσική, προγράμματα και εξερεύνηση. Επιπλέον, οι μεγάλες και ευδιάκριτες εικόνες καθώς και τα πολύχρωμα σχέδια κάνουν πιο εύκολη τη χρήση της εφαρμογής ακόμα και από παιδιά μικρής ηλικίας.

Οι γονείς από την άλλη, απολαμβάνουν τα δικά τους προνόμια τα οποία τους επιτρέπουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της εφαρμογής: Με το ενσωματωμένο χρονόμετρο που διαθέτει η εφαρμογή, μπορούν εύκολα να περιορίσουν το χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη. Για παράδειγμα, αν η παρακολούθηση ρυθμιστεί στα 30 λεπτά, η εφαρμογή θα ειδοποιήσει αυτόματα το παιδί για τη λήξη του χρόνου. Επίσης, η λειτουργία «εγκεκριμένο περιεχόμενο» επιτρέπει στους γονείς να επιλέγουν συγκεκριμένα βίντεο και κανάλια που θα είναι διαθέσιμα στα παιδιά μέσω της εφαρμογής ή να αποκλείουν κάποιο από αυτά, καθώς και να διαλέγουν οι ίδιοι αν η λειτουργία αναζήτησης έξτρα περιεχομένου θα είναι ενεργοποιημένη ή όχι.

Μελλοντικά αναμένεται να προστεθεί και περιεχόμενο από συνεργάτες της εφαρμογής, με συλλογές που θα καλύπτουν μία ποικιλία θεμάτων από τέχνες και χειροτεχνήματα έως μουσική, αθλητισμό, ευρύτερες γνώσεις και πολλά ακόμα. Οι γονείς μπορούν να επιλέγουν εύκολα σε ποια από αυτά τα θέματα και συλλογές επιθυμούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους.

Το YouTube Kids απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και δεν χρειάζονται προσωπικό λογαριασμό στο Google για να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή , ενώ στα θετικά χαρακτηριστικά του προστίθεται ότι το υλικό του παρέχεται αποκλειστικά και μόνο για παρακολούθηση: τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν βίντεο ή να σχολιάσουν το περιεχόμενο του YouTube Kids, μπορούν μόνο να βλέπουν.

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή YouTube Kids.

Από Google Play ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Από App Store ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ή απολαύστε το YouTube Kids στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.youtubekids.com.

Επίσης το προτείνουμε με τη χρήση σε συνδυασμό με google family link το οποίο βάζει και όρια στο χρόνο χρήσης κλπ https://families.google.com/intl/el/familylink/

Στο επόμενο άρθρο μας θα σας πούμε μερικές δραστηριοτητες για παιδιά χωρίς ταμπλετ , κινητό , υπολογιστή

Σημαντικό για την σελίδα μας : Όπως θα είδατε αρκετοί η εμφάνιση της σελίδας έχει αλλάξει . Μένουν κάποιες μικρές διορθώσεις ακόμα στις οποίες εργαζόμαστε πάνω σε αυτές . Για τυχόν μικρά προβληματακια που ίσως δείτε παρακαλούμε να μας συγχωρέσετε όπως πχ το άρθρο αυτό μπαίνει στην αρχική σελίδα στην κατηγορία ψεύτικα άρθρα .

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .