Μεγάλη προσοχή όσοι χρήστες χρησιμοποιούν ακόμα Windows Xp

843

Zero-Day

 

Μην ξεχνάτε να μας επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας στο https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια σας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο αλλά και για να μαθαίνετε για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .  Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ αλλά και να μπείτε και στην ομάδα μας στο Facebook για απορίες , διάλογο κ.α πατώντας ΕΔΩ

 

Νέο Zero-Day στον Internet Explorer. Γνωρίστε ότι η Microsoft, έχει σταματήσει την υποστήριξη στο παλαιό της λειτουργικό Windows XP. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν διαθέτει πλέον patches επιδιόρθωσης κενών ασφαλείας για το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Η Microsoft επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι μια νέα ευπάθεια (zero-day) στον Internet Explorer θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θέσει σε κίνδυνο συστήματα που τρέχουν τον browser της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι browsers που επηρεάζονται είναι ο Internet Explorer 6Internet Explorer 7, 8, 9, 10, και 11.

Μπορείτε να δείτε την προειδοποίηση της Microsoft από εδώ.

https://technet.microsoft.com/en-US/library/security/2963983

Το exploit αξιοποιεί μια άγνωστη ευπάθεια use-after-free, και χρησιμοποιεί μια πολύ γνωστή τεχνική Flash exploitation ( http://www.fireeye.com/blog/technical/cyber-exploits/2013/10/aslr-bypass-apocalypse-in-lately-zero-day-exploits.html ) για την επίτευξη αυθαίρετης πρόσβασης στη μνήμη για να παρακάμψει τις προστασίες των Windows ASLR και DEP.

Δυστυχώς, τα Windows XP είναι μια από τις πληγείσες πλατφόρμες, και το λειτουργικό σύστημα, δεν λαμβάνει πλέον υποστήριξη από τη Microsoft. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι χρήστες που επηρεάζονται από την τελευταία ευπάθεια του IE, είναι αρκετοί καθώς τα Windows XP, εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένα στο 28% των υπολογιστών desktop σε όλο τον κόσμο.

Η Microsoft είχε προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, και πρότεινε σε όλους που χρησιμοποιούν το αρχαίο λειτουργικό να αναβαθμίσουν σε νεότερη έκδοση.

Εμπειρογνώμονες ασφαλείας ισχυρίζονται ( https://community.qualys.com/blogs/laws-of-vulnerabilities/2014/04/26/new-internet-explorer-0-day ) ότι η απενεργοποίηση του Vgx.dll, το οποίο σύμφωνα με τη Microsoft είναι υπεύθυνο για την απόδοση του κώδικα σε ιστοσελίδες VML (Vector Markup Language), θα μπορούσε να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προστατεύσετε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί Wwindows XP. Ένας άλλος ευκολότερος τρόπος είναι να αφήσετε τον Internet Explorer και να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο browser που συνεχίζει να ενημερώνεται.

Αν θέλετε να διαγράψετε το DLL, ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και τρέξτε την ακόλουθη εντολή:

regsvr32 -u “%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll”

 

Πηγή : Iguru.Gr

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .