Αρχική » Internet » Αποκλεισμός του Zoo.Gr από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Αποκλεισμός του Zoo.Gr από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

zoo.gr

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ . Για επικοινωνία με την σελίδα μας πατήστε ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιώντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Το γνωστό σε όλους site παιχνιδιών Zoo.gr φαίνεται ότι δεν λειτουργεί, μέσω συνδέσεων του OTE, αυτή τη στιγμή. Ο αποκλεισμός της δημοφιλής ιστοσελίδας φαίνεται να έγινε, για παραβιάσεις του νόμου περί τυχερών παιγνιδιών.

 

blacklist1

blacklist2

 

Αν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί θα δει το παρακάτω μήνυμα:

Με βάση απόφαση της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής «Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων» (Ε.Ε.Ε.Π.), ο ιστότοπος που επιχειρείτε να επισκεφθείτε έχει εγγραφεί στον κατάλογο εκείνων που προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων χωρίς άδεια.
Κατά συνέπεια, με βάση την κείμενη νομοθεσία, η πρόσβαση στον ιστότοπο αυτό δεν επιτρέπεται.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.gamingcommission.gov.gr/index.php/el

Η επίσημη ιστοσελίδα της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής «Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), δεν δείχνει να αναφέρει κάτι για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αν αν κάποιος αναζητήσει τα blacklisted sites θα ανακαλύψει το zoo.gr στην θέση 455.

Δείτε το PDF από εδώ.

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) είναι το πλαίσιο που ρυθμίζει την έντιμη διεξαγωγή παιχνιδιών και τους ελέγχους συμμόρφωσης στους κανόνες που διέπουν το υπεύθυνο παιχνίδι καθώς και για θέματα σχετικά με την προστασία των ανηλίκων και των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού από τον εθισμό στα παιχνίδια.

Προς το παρόν ο αποκλεισμός της ιστοσελίδας Zoo,gr έχει γίνει μόνο από τον OTE, και είναι ακόμα ορατή για χρήστες άλλων υπηρεσιών (Forthnet, Cyta). Λόγω όμως του ότι η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, αφορά όλους τους παρόχους στην Ελλάδα, πιστεύουμε ότι σύντομα η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη από όποια εταιρεία παροχής Internet και αν προσπαθήσετε να συνδεθείτε.

Φυσικά καθώς η σελίδα συνεχίζει να λειτουργεί και ο αποκλεισμός είναι σε τοπικό επίπεδο, όσοι χρησιμοποιούν DNS της Google, VPN, ή το TOR, μπορούν ακόμα να συνδεθούν.

 

Πηγή : Iguru.Gr

 

 

Δείτε Ακόμα  :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Για επικοινωνία με την σελίδα μας για τυχόν ερωτήσεις – απορίες – βοήθεια επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε ακολουθείστε μας στο facebook και κοινοποιήστε τη σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το προφίλ μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Myth Busted: 9 Μύθοι Κυβερνοασφαλείας

Ο Κυβερνοκόσμος είναι ένας αχανής τόπος, χωρίς αρχή και τέλος, ενώ τα μέρη  που μπορεί …