Στο Zoom ο Ελληνοαμερικανός Άλεξ Στάμος για να δώσει λύση στο θέμα ασφάλειας

1781

Εκατοντάδες λογαριασμοί Zoom εκτίθενται στο dark web: Καθώς η πανδημία του Κορωνοϊού πλήττει μεγάλο αριθμό χωρών σε όλο τον κόσμο, πολλοί καταφεύγουν στην χρήση εφαρμογών, πραγματοποιώντας βιντεοκλήσειςκαι τηλεδιασκέψεις.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ποιοί είμαστε

Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η καλύτερη Ασφάλεια για και εσείς συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς , ήσυχοι . Πατήστε στην φώτο

Η Google απαγόρευσε τη χρήση της ολοένα δημοφιλέστερης πλατφόρμας βιντεοδιασκέψεων Zoom από τους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων της, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας, «το Zoom δεν ακολουθεί τις προδιαγραφές ασφαλείας μας όσον αφορά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους μας». Ανάλογη απαγόρευση έχει ήδη ανακοινώσει ο Elon Musk για το προσωπικό της Space X, ενώ η Ταϊβάν και η Γερμανία έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του Zoom, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.  

Από την πλευρά του, το Zoom, που δέχεται επικρίσεις ότι δεν είναι τόσο ασφαλές όσο πρέπει, ανακοίνωσε ότι προσέλαβε ως σύμβουλο του έναν Ελληνοαμερικανό, τον Άλεξ Στάμος, πρώην επικεφαλής κυβερονασφάλειας του Facebook.

Σε δηλώσεις του πριν προσληφθεί, ο Στάμος είχε καλέσει το Zoom να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ασφάλειας μέσα στις επόμενες 30 μέρες. Αυτό οδήγησε τον επικεφαλής και ιδρυτή του Zoom Έρικ Γιουάν να ζητήσει τη συνεργασία του Στάμος, ο οποίος σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.   Το Zoom, που ανταγωνίζεται το Teams της Microsoft και το Webex της Cisco, έχει ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες, από μόνο δέκα εκατομμύρια πριν την πανδημία

Ο Άλεξ Στάμος είναι ο Ελληνοαμερικανός που, επί περίπου τρία χρόνια, διετέλεσε επικεφαλής του τομέα κυβερνοασφάλειας του Facebook και από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα ξεκινήσει να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Επιπλέον, το 2015, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους «40 Πιο Σημαντικούς Επιχειρηματίες Κάτω των 40» του περιοδικού Forbes.

Ο 39χρονος είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, όπου έζησε και μεγάλωσε στο Fair Oaks της Καλιφόρνια. Εκεί ολοκλήρωσε κι έλαβε το Β.S. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως Μηχανικός Ασφάλειας στη LoudCloud, ενώ συνέχισε ως Αρχιτέκτονας Ασφάλειας στη @stake και έχει υπάρξει CTO (Chief Technology Officer) και, από το 2004 έως το 2012, υπήρξε συνιδρυτής και συνέταιρος της iSEC Partners, μιας εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ασφάλειας που παρείχε έλεγχο διείσδυσης, ανάπτυξη ασφαλών συστημάτων, εκπαίδευση ασφάλειας και υπηρεσίας επαλήθευσης σχεδιασμού λογισμικού.

Το 2014, άρχισε να εργάζεται για τη Yahoo ως Chief Information Security Officer, όπου ανέλαβε την ομάδα ασφάλειας για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών ασφάλειας και προϊόντων, και, έναν χρόνο αργότερα, έγινε μέλος της εταιρικής ομάδας του Facebook, όπου, μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2018, θα είναι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας και θα καθοδηγεί μία ομάδα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που επικεντρώνεται στη διασφάλιση της ασφάλειας των δισεκατομμυρίων χρηστών που χρησιμοποιούν το Facebook και την οικογένεια των υπηρεσιών του.

Ο Άλεξ Στάμος είναι ειδικευμένος εμπειρογνώμονας σε υποδομές παγκόσμιας κλίμακας, σχεδιάζοντας αξιόπιστα συστήματα και μέσα ασφάλειας της κινητής τηλεφωνία, κι έχει εργαστεί για όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στη Σίλικον Βάλλεϋ. Είναι ένας ομιλητής που ζητείται συχνέστατα σε συνέδρια και εκδηλώσεις από εταιρείες του κλάδου, όπως οι Black Hat, RSA, DEF CON, Milken Global, Amazon, ZonCon, Microsoft Blue Hat, FS-ISAC και Infragard. Είναι, επίσης, αφοσιωμένος στο να φέρει περισσότερη ανοικτότητα και συνεργασία στην κοινότητα ασφάλειας και στο να οικοδομήσει λύσεις που θα κρατούν τους ανθρώπους ασφαλείς στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .