Τέλος εποχής για το Windows Live Messenger

18

msn

Και επίσημα πλέον, η εφαρμογή Windows Live Messenger σταματά τη λειτουργία της αφού η Microsoft μεταφέρει όλους τους χρήστες της δημοφιλέστερης υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων, στο Skype.

Έχοντας ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι η 8η Απριλίου είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του Windows Live Messenger, εντούτοις η μεταφορά των χρηστών αναμένεται να είναι μια δύσκολη διαδικασία με δεδομένο τα 13 χρόνια λειτουργίας του Live Messenger αλλά και τα 330 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως

Η πορεία της εφαρμογής ξεκίνησε το 1999 όπου μέχρι το 2006 ονομαζόταν MSN Messenger ενώ στη συνέχεια μετονομάστηκε σε MSN Messenger 8.0 η αλλιώς Windows Live Messneger. Τέλος, μόλις την περσινή χρονιά, η Microosft προχώρησε στην τελική μετονομασία του προϊόντος, αφαιρώντας από τον τίτλο του τη λέξη “Live”.

Πάντως ήδη η Microsoft δέχεται αρνητική κριτική με επίκεντρο την αδυναμία του Skype να υποστηρίξει όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Windows Live Messenger όπως οι λίστες χρηστών. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει δημοσιεύσει ένα μικρό οδηγό με αναλυτικά βήματα για την μετάβαση.

Οδηγός αναβάθμισης στο Skype από το Windows Live Messenger πατωντας ΕΔΩ

Πηγή : insomnia.gr