Τέλος εποχής για το Windows Live Messenger

962

msn

Και επίσημα πλέον, η εφαρμογή Windows Live Messenger σταματά τη λειτουργία της αφού η Microsoft μεταφέρει όλους τους χρήστες της δημοφιλέστερης υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων, στο Skype.

Έχοντας ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι η 8η Απριλίου είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του Windows Live Messenger, εντούτοις η μεταφορά των χρηστών αναμένεται να είναι μια δύσκολη διαδικασία με δεδομένο τα 13 χρόνια λειτουργίας του Live Messenger αλλά και τα 330 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως

Η πορεία της εφαρμογής ξεκίνησε το 1999 όπου μέχρι το 2006 ονομαζόταν MSN Messenger ενώ στη συνέχεια μετονομάστηκε σε MSN Messenger 8.0 η αλλιώς Windows Live Messneger. Τέλος, μόλις την περσινή χρονιά, η Microosft προχώρησε στην τελική μετονομασία του προϊόντος, αφαιρώντας από τον τίτλο του τη λέξη “Live”.

Πάντως ήδη η Microsoft δέχεται αρνητική κριτική με επίκεντρο την αδυναμία του Skype να υποστηρίξει όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Windows Live Messenger όπως οι λίστες χρηστών. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει δημοσιεύσει ένα μικρό οδηγό με αναλυτικά βήματα για την μετάβαση.

Οδηγός αναβάθμισης στο Skype από το Windows Live Messenger πατωντας ΕΔΩ

Πηγή : insomnia.gr

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .