Ψεύτικο άρθρο κυκλοφορεί με θέμα : Ο Αποκωδικοποιητής Είναι Η Παγίδα Της Ψηφιακής Τηλεόρασης

3360

timthumb

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθως και τεχνολογικα νεα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψεματα και τις απατες στο ιντερνετ , μαθαινουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων

 

Ας μπω κατευθείαν στο θέμα . 

Καιρό είχα να διαβάσω τόσες πολλές ανακρίβειες μαζεμένες σε ένα άρθρο . Να είστε καλά με κάνατε και γέλασα με την ψυχή μου πάντως και το είχα ανάγκη.

Ας δούμε τι λέει το άρθρο στην σελίδα που Βρήκαμε πατώντας ΕΔΩ

Έχω εντυπωσιαστεί από τις ανακρίβειες του άρθρου . Είχα καιρό να δω τόση ασχετοσύνη μαζεμένη.

Ας αναλύσουμε την μπούρδα…εεεε συγνώμη το άρθρο ήθελα να πω

Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό “πιάτο”. 

Ίσως η μοναδική πρόταση του άρθρου που έχει κάποια δόση πραγματικότητας.

Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα. Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία

Μουφα . Θα χρειαστείς και ένα δορυφορικό δέκτη. Οι δορυφορικοί δέκτες ξεκινάνε από 40-50 ευρώ, αλλά για ένα καλό δορυφορικό δέκτη θα πρέπει να διαθέσεις διπλά και παραπάνω χρήματα.

Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών.

Μουφα . Οπως γράφει πιο πάνω θα χρειαστείς δορυφορικό δέκτη, δορυφορική κεραία και τεχνικό για την εγκατάσταση. το συνολικό κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ, έναντι των 30 ευρώ που θα χρειαστεί για την αγορά επίγειου ψηφιακού δέκτη. 2ο. Για να μεταβούμε στο νέο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, η DIGEA χρειάστηκε νέους σταθμούς ψηφιακής εκπομπής. Αν η DIGEA εκπέμπει από δορυφόρο θα χρειαζόταν τηλεοπτικός δορυφόρος ή ενοικίαση συχνοτήτων από κάποιο τηλεοπτικό δορυφόρο. Ο αρθρογράφος δεν έχει ιδέα για το κόστος αυτών των δορυφόρων. Ίσος νομίζει ότι τους τηλεοπτικούς δορυφόρους τους βρίσκουμε σε σακουλάκια με γαριδάκια.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα. Γιατί η DIGEA αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο; Η απάντηση είναι, για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή. 

Μουφα . Η DIGEA δεν κωδικοποιεί με την έννοια του κλειδώματος, τα ελεύθερα κανάλια αλλά αλλάζει την εκπομπή από αναλογική σε ψηφιακή. Η εικόνα κωδικοποιείται-συμπιέζεται σε μορφή mpeg4 που είναι μια μορφή συμπίεσης βίντεο για να μην χρειάζεται να μεταδίδεται όλη η πληροφορία της εικόνας. Όπως είναι η συμπίεση-κωδικοποίηση mp3 στον ήχο. Τα κανάλια πάλι ελεύθερα είναι. Το mpeg4 είναι συμπίεση και όχι κλείδωμα. Επειδή συμπιέζεται με ένα αλγόριθμο, χρησιμοποιούμε τον όρο κωδικοποίηση αντί για τον όρο συμπίεση. Έτσι επικράτησε ο όρος ψηφιακός αποκωδικοποιητής αντί του ψηφιακού δέκτη. Οι καινούργιες τηλεοράσεις δεν χρειάζονται τίποτα γιατί έχουν ψηφιακό δέκτη με αποκωδικοποιητή mpeg4 ενσωματωμένο. Αποκωδικοποιητή χρειαζόμαστε για συνδρομητικά κανάλια που είναι κωδικοποιημένα – κλειδωμένα για να μην τα βλέπουν όσοι δεν είναι συνδρομητές και χρειάζεται ειδικός αποκωδικοποιητής από το συνδρομητικό κανάλι

Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές. 

Η ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Οι κεραίες δεν κωδικοποιούν κανένα σήμα, οι κεραία είναι ένα εξάρτημα που μεταδίδει το σήμα του πομπού, ή δέχεται αυτό το σήμα. Είναι μεταλλικές κατασκευές χωρίς κάποια δυνατότητα κωδικοποίησης η αποκωδικοποίησης. Αν το έργο της DIGEA φαίνεται ηλίθιο, τότε να μην πω τι φαίνεται αυτό το “άρθρο

Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ “κλι-κλικ”. Ή θα αλλάζαμε κεραία, χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η “έξυπνη” DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή.

“κλικ κλικ” κάνει το κεφάλι του αρθρογράφου από όλα αυτά που έχουν ξεκολλήσει εκεί μέσα. Ο αρθρογράφος θα άλλαζε κεραία και θα έβαζε δορυφορικό πιάτο κατευθείαν στην τηλεόρασή του περιμένοντας να δει εικόνα. Εεεεε ρε γλέντια….μαέστρο ένα καλαματιανό

Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν. 

Αλλά γιατί έγινε; Διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα περιμένω πως και πως τον επίλογο.

Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν.Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων.

Άρχισε ο καλαματιανός… οπα οπα οπα οπα

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν. 

Είναι σίγουρο. Σας το λέει από πρώτο χέρι ο αρθρογράφος, που έχει πάθει μεγάλη ζημιά από αυτές τις συσκευές.

Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως “αποκωδικοποιητής” και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.

Φαντάζομαι, μεγαλύτερη εγκυρότητα από τις μπούρδες που έγραψες

Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων

Και όλοι μαζί θα κάνουν ένα γλέντι τρικούβερτο. Θα φωνάξουν και τον αρθρογράφο για να διασκεδάσουν όλοι μαζί

Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.

Να ‘τα τα καλά

Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους.

Ελα τώρα μη μας κρατάς στο σκοτάδι

ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.

Γιατί ρε φίλε, μήπως είναι αλκοολικός ο ψηφιακός δέκτης και θα μας πει όλες τις μπύρες από το ψυγείο και τα δυο μπουκάλια ουίσκι που έφερε δώρο η μάνα μου;

Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά. 

Καλά με αποστόμωσες τώρα. Τι διάβασαν τα ματάκια μου και δεν μετακόμισαν

Δεν ξέρω αν αυτό το “άρθρο”είναι του κυρίου Λαμπρόπουλου αλλά όποιος και να το έγραψε τα σπάει κανονικά. Πάει για το βραβείο της χρονιάς!

ΕΠΙΣΗΣ :

Γιὰ νὰ πιάσεις τὰ κανάλια ἀπὸ δουφόρο ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ἡ δορυφορικὴ κεραία. Πρέπει νὰ πάρεις ἀποκωδικοποιητὴ ἔτσι κι ἀλλιῶς. Ἡ διαφορὰ βρίσκεται στὴν πρώτη βαθμίδα τοῦ ἀποκωδικοποιητή, στὸν ἀποδιαμορφωτὴ (demodulator ἢ tuner). Ὁ ἀποδιαμορφωτὴς τοῦ ἐπιγείου δέκτη λαμβάνει σῆμα στὴν μπάντα 47-862MHz καὶ κάνει ἀποδιαμόργωση COFDM. Ὁ ἀποδιαμορφωτὴς τοῦ δορυφορικοῦ δέκτη λαμβάνει σῆμα στὴν μπάντα 950-2.2200MHz καὶ κάνει ἀποδιαμόρφωση QPSK ἢ 8PSK. Οἱ λοιπὲς βαθμίδες εἶναι ἴδιες.

Ἀν συνδέσεις δορυφορικὴ κεραία σὲ ἐπίγειο ἀποδιαμορφωτὴ δὲν θὰ σοῦ δουλέψει. Θὰ χρειαστεῖ νὰ βάλεις ἐνδιάμεσα εἰδικὴ μονάδα μετατροπῆς ὀνόματι transmodulator. Τέτοια κόλπα γίνονται μόνο σὲ ἐπαγγελματικὲς ἐγκαταστάσεις διανομῆς σήματος. Τὸ κόστος εἶναι ἀπαγορευτικὸ γιὰ οἰκιακὴ χρήση.

Δὲν νομίζω ὄτι ἠ Digea ξόδεψε λεφτὰ γιὰ κεραῖες. Οἱ κεραῖες ὐπήρχαν. Χρειάστηκαν πομποὶ οἱ ὁποῖοι στὴν εἴσοδο νὰ παίρνουν ψηφιακὸ σῆμα, πολυπλεγμένο κατὰ τὰ πρότυπα τοῦ DVB ἀντὶ γιὰ ἀναλογικό. Ὁ συγγραφέας τοῦ ἄρθρου γνωρίζει τὸ πρωτόκολλο DVB; Γνωρίζει τὶς διαφορὲς καὶ τὶς ὁμοιότητες μεταξὺ Ἐπιγείου Ψηφιακοῦ, Δορυφορικοῦ Ψηφιαμοῦ καὶ Καλωδιακοῦ Ψηφιακοῦ σήματος;

Τὸ σῆμα τὸ ὁποῖο εἶναι “μαστορεμένο” ὤστε νὰ μὴν τὸ βλέπει ὁ ὁποιοσδήποτε δὲν ὀνομάζεται κωδικοποιημένο ἀλλὰ κρυπτογραφημένο. Ἡ κρυπτογράφησις δὲν γίνεται στὴν κεραία ἀλλὰ κάπου στὴν πολυπλεξία. Ὁ συντάκτης τοῦ ἄρθρου γνωρίζει πῶς δημιουργεῖται τὸ ψηφιακὸ σῆμα; Γνωρίζει τὶ εἶναι ὀ πολυπλέκτης; Γνωρίζει πῶς γίνεται ἠ κρυπτογράφησις (καὶ ὄχι κωδικοποίησις); Γνωρίζει ποιὲς τεχνικὲς ἐφαρμόζονται γιὰ τὴν κρυπογράφηση ὅταν τὸ σῆμα μεταδίδεται ἀπὸ τὴν Ῥοὴ πρὸς τὰ κατὰ τόπους Κέντρα Ψηφιακῆς Μεταδόσεως; Ποιὲς τεχνικὲς ἐφαρμόζονται κατὰ τὴν μετάδοση ἀπὸ τὸ Κέντρο Ψηφιακῆς Μεταδόσεως πρὸς τὰ Κέντρα Ἐκπομπῆς στὰ βουνὰ (βλέπε Digea); Ποιὲς τεχνικὲς ἐφαρμόζονται γιὰ τὴν μετάδοση σὲ συνδρομητὲς (βλέπε Nova, ΟΤΕ);

Ὅταν ἕνα τηλεοπτικὸ κανάλι ἀγοράζει κάποια ταινία, σειρὰ ἢ ἀθλητικὸ ἀγῶνα πληρώνει πνευματικὰ δικαιώματα. Ὅταν προβάλλεται στὴν Ἑλλάδα πληρώνει πνευματικὰ δικαιώματα γιὰ τὴν γεωγραφικὴ περιοχὴ τῆς Ἑλλάδος. Ἀν τὸ ἐκπέμψει ἐλεύθερα (χωρὶς κρυπτογράφηση) σὲ δορυφόρο παραβιάζει τοπικοὺς καὶ διεθνεὶς νόμους περὶ πνευματικῶν δικαιωμάτων. Ἐκτὸς ἀν πληρώσει πνευματικὰ δικαιώματα γιὰ ὅλες τὶς χῶρες τὶς ὁποῖες καλύπτει ὁ δορυφόρος. Ἀλλὰ ἀυτὸ εἶναι ἀσύμφορο. Ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ εἰσπράττει μόνο ἀπὸ τὴν τηλεθέαση τῆς Ἑλλάδος γιατὶ νὰ πληρώσει πνευματικὰ δικαιώματα γιὰ τὶς χῶρες τῆς Εὐρώπης, τῆς Βορείου Ἀφρικῆς κ.ο.κ.;

Πόσα ἐλληνικὰ κανάλια ἐκπέμπουν στὸν δορυφόρο ἐλεύθερα; Μόνο ἠ Βουλὴ καὶ ἡ ΕΡΤ World. Ἔχετε δεῖ ποτὲ Champions League σὲ αὐτὰ τὰ κανάλια; Τὸ κανάλι τῆς Βουλῆς προβάλλει ΜΟΝΟ συνεδριάσεις τῆς Βουλῆς καὶ τῶν Κοινοβουλευτικῶν ὀμάδων. Εἶναι ΔΙΚΟ ΤΗΣ περιεχόμενο καὶ τὸ κάνει ὄτι θέλει. Δὲν ὑποχρεοῦται νὰ καταβάλλει πνευματικὰ δικαιώματα σὲ ἄλλον.

Τὸ Κανάλι τῆς Βουλῆς ἐκπέμπεται ἐλεύθερα στὸν δορυφόρο τόσο ἀπὸ τὴν Nova ὅσο κι ἀπὸ τὸν OTE ἀλλὰ ΟΥΔΕΠΟΤΕ προβάλλει Champions League, ἀκριβὲς ταινίες ὅπως Χάρυ Πότερ, Πόλεμος τῶν Ἄστρων οὔτε δημοφιλεὶς σειρὲς ὅπως CSI, NCIS, Lost κ.ο.κ..

Μπορεῖ οἰ συσκευὲς ὑπερήχων νὰ διώχνουν κατσαρίδες, ποντίκια, ἀλιγάτορες καὶ πρόβατα ἀλλὰ οἰ ψηφιακοὶ τηλεοπτικοὶ δὲκτες (εἶτε ἐπίγειοι εἶτε δορυφορικοὶ εἶτε καλωδιακοὶ) δὲν εκπέμπουν ὑπερήχους.

Ἐπίσης κατὰ τὸν συγγραφέα τοῦ ἄρθρου οἰ ἐπίγειοι δέκτες εἶναι ἐπιβλαβεῖς γιὰ τὴν ὑγεία ἐνῶ οἱ δορυφορικοὶ ὄχι. Ἐπίσης ἀναφέρει ὄτι ἐξαιρετικὰ χαμηλὲς συχνότητες εἶναι ἐπικίνδυνες. Ποῦ τὶς εἶδε τὶς ἐξαιρειτικὰ χαμηλὲς συχνότητες; Δὲν μιλάμε γιὰ βραχέα. Δηλαδὴ οἰ συχνότητες 47-862MHz εἶναι ἐπιβλαβεῖς ἐνῶ οἱ συχνότητες 950-2.200MHz εἶναι ὐγιεινές; Ὑπάρχει τέτοια μελέτη;

Ἔχετε ὑπ’ὄψιν σας ὄτι συσκευὲς οἰ ὁποῖες εἶναι σχεδιασμένες μόνο γιὰ λήψη κι ὄχι γιὰ ἐκπομπὴ κάνουν μιὰ ἐλάχιστη, παρασιτικὴ ἐκπομπὴ ἠλεκτρομαγνητικῆς ἀκτινοβολίας. Περισσότερο κινδυνεύται ἀν μιλάτε στὸ κινητὸ ἢ ἀσύρματο τηλέφωνο μέχρι νὰ μείνει ἀπὸ μπαταρία. Περισσότερο κινδυνεύετε ἀν ἐπιμένετε νὰ μιλήσετε μέσω κινητοῦ μέσα σὲ ἀνελκυστήρα (ἀσανσὲρ) ἢ μέσα σὲ ὑπόγειο σιδηρόδρομο.

Ὁ κίνδυνος ἀπὸ ψηφιακὸ τηλεοπτικὸ δέκτη εἶναι τόσος ὅσος κι ὀ κίνδυνος ἀπὸ τὸ DVD ἢ τὸ playstation.

 

Να είστε καλά και να μας βάζετε συχνά τέτοια άρθρα για να γελάσουμε . Το έχουμε ανάγκη

 

Πηγή : http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2013/07/blog-post_13.html

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .