Το αγγελούδι που δεν χρειάζεται εγχείρηση και το γλυπτό που δεν το έφτιαξε πατέρας που έχασε την γυναίκα και το παιδί του σε τροχαίο.

2407

 

Για το like farming έχουν ειπωθεί πολλά και θα περίμενε κανείς να είναι πλήρως ενημερωμένοι οι χρήστες του διαδικτύου, δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο μοιάζει ουτοπία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Πρόσφατο παράδειγμα το κοριτσάκι που υποτίθεται χρειάζεται εγχείριση και το facebook θα χαρίσει χρήματα από τις κοινοποιήσεις. Πάνω από 55.000 διαδικτυακά αναλφάβητοι χρήστες του διαδικτύου ανταποκρίθηκαν και κοινοποίησαν.

 

Πρόκειται για την μικρή Mahdis Mohammadi και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα μάτια. Οι γονείς της προφανώς έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στο instagram ανεβάζοντας φωτογραφίες της μικρής και πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι την ακολουθουν για τα μάτια της και μόνο.

https://www.instagram.com/mahdis_mohammadi91/

Την φωτογραφία αυτή της μικρής την καπηλεύθηκαν επιτήδειοι και έστησαν την ψεύτικη αυτή ιστορία για συλλογή likes.

Πολλοί ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς για τους κινδύνους του διαδικτύου και να είναι προσεκτικοί για το τι ανεβάζουν σχετικά με τα παιδιά τους και αυτή η περίπτωση είναι τρανταχτή απόδειξη του πως μπορεί κάποιος να πάρει μία φωτογραφία ενός παιδιού και να την καπηλευθεί προς όφελος του.

Αν αυτή η περίπτωση είναι σχετικά ανώδυνη, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί μια φωτογραφία ενός παιδιού να κόβει βόλτες σε σελίδες με πορνογραφικό υλικό.

SOS ! Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

To Facebook σε καμία περίπτωση δεν χαρίζει χρήματα μέσω κοινοποιήσεων και Likes.

http://facecrooks.com/Internet-Safety-Privacy/facebook-likes-and-shares-are-not-legitimate-fundraising-campaigns.html

 

Άλλη μία περίπτωση like farming είναι και η παρακάτω που παρουσιάστηκε στη σελίδα του facebook με το όνομα «Η Καφετζού»

 

 

 

Το γλυπτό αυτό ΔΕΝ σχεδιάστηκε από κάποιον πατέρα που έχασε τη γυναίκα του και το αγέννητο παιδί του σε τροχαίο.

Το γλυπτό βρίσκεται στη Κολομβία και δημιουργός του είναι ο Dubian Monsalve. Σε συνέντευξη του είπε ότι το γλυπτό ήταν αφιερωμένο στη κοινωνία και έχει επηρεαστεί από την πολιτική κρίση, την βία και την διακίνηση ναρκωτικών.

Το γλυπτό το έφτιαξε το 2012 και είναι μέρος της πανεπιστημιακής του εργασίας, του πήρε 15 μέρες και για τη κατασκευή του χρησιμοποίησε μόνο αγροτικά εργαλεία.

https://www.aciprensa.com/noticias/foto-viral-montana-embarazada-rinde-homenaje-a-la-vida-desde-la-concepcion-80373

 

 

Το διαδίκτυο δεν είναι τόπος όμορφος και αγγελικά πλασμένος. Με λίγη προσοχή μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό εργαλείο γνώσης αρκεί να είναι σε θέση ο χρήστης – αναγνώστης να μπορεί μέσω κριτικής σκέψης να ξεχωρίσει το ψέμα από την αλήθεια και να μην παρασύρεται από συναισθήματα.

Στα συναισθήματα αυτά ποντάρουν οι επιτήδειοι του διαδικτύου