ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και οι μούφες των σκουπιδοσελίδων

1404

1

Αερολογίες , μπούρδες , αθλιότητες των σκουπιδοσελίδων . Πριν ξεκινήσουμε το άρθρο να ξεκαθαρίσουμε ότι η σελίδα δεν ασχολείται με πολιτικά θέματα και τυχόν σχόλια που έχουν σχέση με πολιτικά θα διαγράφονται . Σκοπός της σελίδας είναι η ενημέρωση των χρηστών σχετικά με τα ψεύτικα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Όπως ξέρετε οι περισσότεροι αναγνώστες μας, δεν ασχολούμαστε με πολιτικά θέματα, εκτός κι αν αφορούν κάποιον τρανταχτό μύθο, οποίος συσχετίζεται μ’αυτά εμμέσως. Κάθε φορά λοιπόν που προκύπτουν τέτοια θέματα, είναι καθήκον μας , να ξεκαθαρίζουμε τις (πάγιες) θέσεις μας, ώστε να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση θα προσεγγίσουμε ένα θέμα που λόγω εποχής και συγκυριών, είναι της «μόδας» να διαδίδεται με ταχύτητες φωτός. Ένα θέμα που θα το αναλύσουμε όσο πιο διεξοδικά μπορούμε παρακάτω.

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα άρθρο που διατείνεται ότι μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις είναι η κατάργηση εθνικών και θρησκευτικών εορτών από τα σχολεία και πολλά πολλά άλλα

Οι μάστερς των κλικς θριάμβευσαν με άρθρο ψεύδους και πανικού που φέρεται να καταργεί όλες τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές από το σχολείο, την καθημερινή προσευχή και άλλα πολλά , υποτίθεται ότι είναι γραμμένα στο τρίτο μνημόνιο:

Εδώ και λίγες μέρες σε πολλές σελίδες και blogs παίζει διαρκώς η συγκεκριμένη είδηση, η οποία άλλοτε δίνει έμφαση στα θρησκευτικά κι εθνικά θέματα κι άλλοτε στην παιδεία (όπου αμέσως μετά θίγει τα δύο παραπάνω)

MOYF

Πατήστε στις παρακάτω φώτο για να τις δείτε

Ta.12.Arthra

Φυσικά και δεν θα αναφέρουμε τις σελίδες γιατί δεν θα κάνουμε διαφήμιση σε κανέναν που με ψεύτικα άρθρα έχει σκοπό να τρομοκρατήσει κόσμο και να τσιμπήσει κλικς και λεφτά απο τις διαφημίσεις .

Καταρχάς με το που μπεις σε αυτές τις σελίδες και παρατηρήσεις το περιεχόμενό τους καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει καμία έμπιστη πηγή που να σου δείχνει τη γνησιότητα του. Η μία πηγή οδηγεί σε ένα ακόμα πιο φανατισμένο blog και με τη σειρά του εκείνο το blog οδηγεί σε κάποιο ακόμα χειρότερο. Βέβαια όπως αρμόζει σε οποιονδήποτε που λειτουργεί με τη λογική του, για να καταρρίψει το οτιδήποτε, πρέπει πρώτα απ’όλα να παραθέσει τα στοιχεία του.

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Μπορείτε να δείτε στο ΦΕΚ του 3ου μνημονίου και θα δείτε ότι δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με τα παραπάνω μνημονιακά άρθρα.

Δείτε το ΦΕΚ πατώντας ΕΔΩ

Για να είμαστε όμως πιο ακριβείς, θα παραθέσουμε κι από το εκπαιδευτικό site esos με ακρίβεια όλες τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης που πήρε προκειμένου να εφαρμοστεί το μνημόνιο :

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου (μνημόνιο), που κατέθεσε προς ψήφιση, στη Βουλή, δεσμεύεται:

1. Να ευθυγραμμίσει τον αριθμό διδακτικών ωρών ανά μέλος του προσωπικού, καθώς και την αναλογία μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018

2. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων θα συνάδει με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.

3. Το υπουργείο παιδείας , σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, θα επικαιροποιήσουν, έως τον Απρίλιο του 2016, την αξιολόγηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που εκπόνησε ο ΟΟΣΑ το 2011 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ). Η εν λόγω επανεξέταση θα καλύπτει όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των δεσμών μεταξύ έρευνας και εκπαίδευσης και της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

4. Μεταξύ άλλων η επανεξέταση θα αξιολογήσει την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του “Νέου Σχολείου”, το περιθώριο περαιτέρω εξορθολογισμού (των τάξεων, σχολείων και Πανεπιστημίων), τη λειτουργία και διακυβέρνηση των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την αποδοτικότητα και αυτονομία των δημοσίων εκπαιδευτικών μονάδων και την αξιολόγηση και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

5. Η επανεξέταση θα προτείνει συστάσεις, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ

6. Με βάση τις συστάσεις της επανεξέτασης, το υπουργείο Παιδείας θα εκπονήσει επικαιροποιημένο εκπαιδευτικό σχέδιο και θα υποβάλει προτάσεις για δράσεις το αργότερο έως τον Μάιο του 2016, και εφόσον είναι δυνατόν, τα μέτρα θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ πριν από το ακαδημαικό έτος 2016-17.

7. Διασφάλιση και δίκαιη μεταχείριση όλων των φορέων παροχής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών ιδρυμάτων, καθορίζοντας ελάχιστα πρότυπα.

Με λίγα λόγια κι όπως μπορείτε να δείτε, οι δεσμεύσεις κατά κύριο λόγο δεν αφορούν άμεσα, τα εκπαιδευτικά θέματα (ούτε καν τα εθνικά και τα θρησκευτικά), αλλά πιο πολύ μιλούν για την οικονομική διαχείριση της εκπαίδευσης (έλεγχοι,αυξήσεις ωραρίων κτλ κτλ). Θα επισημάνω παράλληλα πως το Υπουργείο Παιδείας ξανάλλαξε όνομα και αν στην περίπτωση που ήθελαν να πετάξουν τα θρησκευτικά (και τις εορτές) απ” έξω δεν θα άλλαζαν και τη λέξη Θρησκευμάτων από το όνομα; Αντιθέτως από Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάστηκε σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Αλλά επειδή ο συγκεκριμένος μύθος έχει «βάθος», πρέπει να το ερευνήσουμε ακόμα περισσότερο. Σε καποιες σελιδες κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες, το πρωτότυπο hoax/ψευτικο μηνυμα(από το οποίο απομόνωσαν τον τομέα της παιδείας), το οποίο δεν θα παραθέσω ολόκληρο, απλά μερικές εικόνες το οποίο και συνοδεύουν. Στις εικόνες αυτές υποτίθεται ότι βλέπουμε το νέο (ανθελληνικό πάντα) υπερμνημόνιο το οποίο προετοιμαζόταν από το 2014. Τα παρακάτω έγγραφα όμως ξεκάθαρα δεν είναι αυθεντικά. Είναι κακοεκτυπωμένες φωτοτυπίες στις οποίες έχουν πέσει και λάδια από πιτόγυρα πάνω τους (εκτός κι αν είναι τα δάκρυα κάποιου πολιτικού, χα-χα-χα), συν ότι πέρα από ονόματα κτλ, δεν έχει ούτε αριθμό μητρώου ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που δείχνει ότι είναι έγγραφο κυβέρνησης. Και συν ένα στοιχείο που μας το επισήμανε ένας αναγνώστης μας… Το έγγραφο λέει MOMERANDUM ενώ το μνημόνιο είναι MEMORANDUM.

1

21

3

4

5

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

Τέλος πρέπει να πούμε ότι επειδή καταρρίπτουμε έναν μύθο σχετικά με το μνημόνιο, δεν σημαίνει ότι παραθέτουμε και πολιτική άποψη. Σαν άνθρωποι κι εμείς, γνωρίζουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι τελευταία μας προτεραιότητα το να προπαγανδίσουμε έστω κι έμμεσα για ένα θέμα, που είναι εντελώς εκτός της θεματολογίας της σελίδας μας. Ο δικός μας αγώνας είναι να προσπαθούμε να διατηρούμε την αλήθεια , που σε καιρούς δύσκολους σαν αυτούς, ίσως να είναι κι ένα από τα σημαντικότερα έργα που μπορεί να κάνει ένας απλός άνθρωπος.

Σε όσες σελίδες λοιπόν δείτε το άρθρο αυτό να γνωρίζετε οτι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ

Δείτε το ΦΕΚ πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ μια αποκωδικοποίηση όλου του μνημονίου από το ΙΝΕΡΠ.

 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

http://ellinikahoaxes.gr/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .