Απάτη με το «ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram»

1495

insta

Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram ; Είστε περίεργοι να δείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram; Υπάρχει πραγματικά τρόπος να δούμε ποιος βλέπει το προφίλ μας στο Instagram;¨

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Είστε περίεργοι να δείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram; Σίγουρα πολλοί θέλουν να το μάθουν και υπάρχουν εφαρμογές στο Google Play Store και στο App Store της Apple που υπόσχονται κάτι τέτοιο! Αλλά μπορούμε να το πιστέψουμε; Υπάρχει πραγματικά τρόπος να δούμε ποιος βλέπει το προφίλ μας στο Instagram;¨

Η συντομότερη απάντηση σε όλα αυτά είναι απλά ΟΧΙ! Ακόμα δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία στο Instagram! Αλλά οι χρήστες έχουν αυτή την ελπίδα και οι απατεωνες το εκμεταλλεύονται για να στοχεύσουν ένα μεγάλο κοινό!

Πρόσφατα, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν κάποιες κακόβουλες εφαρμογές και στα 2 App Stores, της Google και της Apple που είναι απλά μια φάρσα και απευθύνονται σε χρήστες Instagram!

Η εφαρμογή iOS ονομάζεται «InstaCare – Who cares with me?» και είναι μια από τις top εφαρμογές στη Γερμανία και η εφαρμογή Android ονομάζεται «Who Viewed Me on Instagram» κι έχει πάνω από 100.000 downloads και 20.000 reviews.

Και οι 2 εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί από τον Turker Bayram, τον ίδιο προγραμματιστή που δημιούργησε την κακόβουλη εφαρμογή «InstaAgent» για Android και iOS στα τέλη του περασμένου έτους η οποία έκλεβε τα διαπιστευτήρια των χρηστών.

Οι πρόσφατες εφαρμογές του Bayram κάνουν το ίδιο δελεάζοντας τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να πιστέψουν ότι κατεβάζοντας τες θα δουν ποιος βλέπει το προφίλ τους.

Η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι:

  • Θα σας δείξει τις πιο πρόσφατες 100 λίστες για το προφίλ σας στο Instagram
  • Θα δείξει τη λίστα των φίλων σας ανά σειρά το ποιος νοιάζεται πιο πολύ για το προφίλ σας

Αλλά στην πραγματικότητα οι κακόβουλες εφαρμογές καταχρώνται τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και κλέβουν τα usernames και τους κωδικούς των χρηστών σύμφωνα με ένα blog post που δημοσιεύθηκε από τον  David Layer-Reiss από την Peppersoft.

Από τη στιγμή που τρίτες εφαρμογές χρησιμοποιούν API για την επικύρωση της ταυτότητας τους με νόμιμες εφαρμογές, οι χρήστες σε γενικές γραμμές παρέχουν τα ίδια διαπιστευτήρια για τον έλεγχο της ταυτότητας τους σε διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες!

Σήμερα είναι αρκετά εύκολο για τους απατεωνες να στοχεύσουν μεγάλο κοινό! Απλά καταχρώνται το όνομα μιας δημοφιλούς εφαρμογής και δίνουν στους χρήστες κάποια επιπλέον επιλογή γι’ αυτή. Οι χρήστες απλά παρέχουν τα κρίσιμα δεδομένα τους χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες!

Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν το ‘InstaCare’ ή το  ‘Who Viewed Me on Instagram’ στη συσκευή τους ανοίγει ένα παράθυρο login που αναγκάζει τα θύματα να βάλουν τα στοιχεία σύνδεσης τους στο Instagram. Στη συνέχεια τα usernames και οι κωδικοί κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται στον server του hacker. Στη συνέχεια ο hacker θα χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία για να συνδεθεί στους λογαριασμούς των θυμάτων και να λάβει τον πλήρη έλεγχο και να δημοσιεύσει spams.

Ερευνητές ασφαλείας από τα Kaspersky Labs επιβεβαίωσαν επίσης τα ευρήματα του Layer-Reiss. Μέχρι στιγμής ούτε η Google ούτε η Apple έχουν αφαιρέσει τις κακόβουλες εφαρμογές όποτε είναι ακόμα διαθέσιμες στους χρήστες!

Αν τυχόν έχετε εγκαταστήσει κάποια από τις δύο εφαρμογές, βιαστείτε να την απεγκαταστήσετε και να αλλάξετε τον κωδικό σας στο Instagram. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια ενεργοποιήστε τον ελέγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο λογαριασμό σας!

Το Instagram ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την προσθήκη έλεγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, καθώς όπως και να το κάνουμε οι λογαριασμοί των 400 εκατομμυρίων χρηστών είναι πολύ ελκυστικοί για τους hacker.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ακόμα υπό δοκιμές, και το Instagram φέρεται να το διαθέσει σταδιακά στις κινητές εφαρμογές του.Η εταιρεία αναφέρει ότι το εργαλείο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων θα χρησιμοποιεί σαν επιπρόσθετο έλεγχο, έναν αριθμό τηλεφώνου, αν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί με το email και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μέσω τηλεφώνου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας επιπλέον κωδικός που αποστέλλεται με SMS και είναι κάθε φορά διαφορετικός.Πολλές εταιρείες προσφέρουν παρόμοιες λύσεις ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, όπως η Google, το Azure της Microsoft, το Facebook, το Snapchat, και πολλοί άλλοι.

 

SecNews.Gr

TheHackerNews.Com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .