Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram ; Είστε περίεργοι να δείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram; Υπάρχει πραγματικά τρόπος να δούμε ποιος βλέπει το προφίλ μας στο Instagram;¨
Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Είστε περίεργοι να δείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram; Σίγουρα πολλοί θέλουν να το μάθουν και υπάρχουν εφαρμογές στο Google Play Store και στο App Store της Apple που υπόσχονται κάτι τέτοιο! Αλλά μπορούμε να το πιστέψουμε; Υπάρχει πραγματικά τρόπος να δούμε ποιος βλέπει το προφίλ μας στο Instagram;¨
Η συντομότερη απάντηση σε όλα αυτά είναι απλά ΟΧΙ! Ακόμα δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία στο Instagram! Αλλά οι χρήστες έχουν αυτή την ελπίδα και οι απατεωνες το εκμεταλλεύονται για να στοχεύσουν ένα μεγάλο κοινό!
Πρόσφατα, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν κάποιες κακόβουλες εφαρμογές και στα 2 App Stores, της Google και της Apple που είναι απλά μια φάρσα και απευθύνονται σε χρήστες Instagram!
Η εφαρμογή iOS ονομάζεται «InstaCare – Who cares with me?» και είναι μια από τις top εφαρμογές στη Γερμανία και η εφαρμογή Android ονομάζεται «Who Viewed Me on Instagram» κι έχει πάνω από 100.000 downloads και 20.000 reviews.
Και οι 2 εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί από τον Turker Bayram, τον ίδιο προγραμματιστή που δημιούργησε την κακόβουλη εφαρμογή «InstaAgent» για Android και iOS στα τέλη του περασμένου έτους η οποία έκλεβε τα διαπιστευτήρια των χρηστών.
Οι πρόσφατες εφαρμογές του Bayram κάνουν το ίδιο δελεάζοντας τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να πιστέψουν ότι κατεβάζοντας τες θα δουν ποιος βλέπει το προφίλ τους.
Η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι:
- Θα σας δείξει τις πιο πρόσφατες 100 λίστες για το προφίλ σας στο Instagram
- Θα δείξει τη λίστα των φίλων σας ανά σειρά το ποιος νοιάζεται πιο πολύ για το προφίλ σας
Αλλά στην πραγματικότητα οι κακόβουλες εφαρμογές καταχρώνται τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και κλέβουν τα usernames και τους κωδικούς των χρηστών σύμφωνα με ένα blog post που δημοσιεύθηκε από τον David Layer-Reiss από την Peppersoft.
Από τη στιγμή που τρίτες εφαρμογές χρησιμοποιούν API για την επικύρωση της ταυτότητας τους με νόμιμες εφαρμογές, οι χρήστες σε γενικές γραμμές παρέχουν τα ίδια διαπιστευτήρια για τον έλεγχο της ταυτότητας τους σε διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες!
Σήμερα είναι αρκετά εύκολο για τους απατεωνες να στοχεύσουν μεγάλο κοινό! Απλά καταχρώνται το όνομα μιας δημοφιλούς εφαρμογής και δίνουν στους χρήστες κάποια επιπλέον επιλογή γι’ αυτή. Οι χρήστες απλά παρέχουν τα κρίσιμα δεδομένα τους χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες!
Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν το ‘InstaCare’ ή το ‘Who Viewed Me on Instagram’ στη συσκευή τους ανοίγει ένα παράθυρο login που αναγκάζει τα θύματα να βάλουν τα στοιχεία σύνδεσης τους στο Instagram. Στη συνέχεια τα usernames και οι κωδικοί κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται στον server του hacker. Στη συνέχεια ο hacker θα χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία για να συνδεθεί στους λογαριασμούς των θυμάτων και να λάβει τον πλήρη έλεγχο και να δημοσιεύσει spams.
Ερευνητές ασφαλείας από τα Kaspersky Labs επιβεβαίωσαν επίσης τα ευρήματα του Layer-Reiss. Μέχρι στιγμής ούτε η Google ούτε η Apple έχουν αφαιρέσει τις κακόβουλες εφαρμογές όποτε είναι ακόμα διαθέσιμες στους χρήστες!
Αν τυχόν έχετε εγκαταστήσει κάποια από τις δύο εφαρμογές, βιαστείτε να την απεγκαταστήσετε και να αλλάξετε τον κωδικό σας στο Instagram. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια ενεργοποιήστε τον ελέγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο λογαριασμό σας!
Το Instagram ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την προσθήκη έλεγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, καθώς όπως και να το κάνουμε οι λογαριασμοί των 400 εκατομμυρίων χρηστών είναι πολύ ελκυστικοί για τους hacker.
Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ακόμα υπό δοκιμές, και το Instagram φέρεται να το διαθέσει σταδιακά στις κινητές εφαρμογές του.Η εταιρεία αναφέρει ότι το εργαλείο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων θα χρησιμοποιεί σαν επιπρόσθετο έλεγχο, έναν αριθμό τηλεφώνου, αν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί με το email και τον κωδικό πρόσβασής σας.
Μέσω τηλεφώνου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας επιπλέον κωδικός που αποστέλλεται με SMS και είναι κάθε φορά διαφορετικός.Πολλές εταιρείες προσφέρουν παρόμοιες λύσεις ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, όπως η Google, το Azure της Microsoft, το Facebook, το Snapchat, και πολλοί άλλοι.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά
Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ
Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ
Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα
Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ
Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ
Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ