Νέα απάτη στο Facebook με σκοπό να εξαπατήσουν τους χρήστες & να τους εγγράψουν σε συνδρομητική υπηρεσία

1479

Νέα απάτη στο Facebook με σκοπό να εξαπατήσουν τους χρήστες & να τους εγγράψουν σε συνδρομητική υπηρεσία με κόστος υπηρεσίας  24,80 ευρω ανά μήνα

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ανανέωση άρθρου 16/6/2017 

Μυαλό τελικά δεν θα βάλουν κάποιοι

Μετά τις δωροεπιταγές από τα σούπερ μάρκετς οι επιτήδειοι άλλαξαν εταιρία και τώρα προσφέρουν μια άδεια χάρτινη τσάντα, (ναι σωστά διαβάσατε), για να εξαπατήσουν τους χρήστες του facebook και να τους εγγράψουν σε συνδρομητική υπηρεσία.

https://archive.is/m5Hbl

https://www.facebook.com/693740174125855/photos/a.693741144125758.1073741828.693740174125855/750929435073595/?type=3

Το αστείο σε αυτήν την περίπτωση είναι το δώρο που υπόσχονται, μια υπέροχη χάρτινη τσάντα pandora και 11.000+ χρήστες έτρεξαν να το κοινοποιησουν

Επίσημη σελιδα της εταιρείας Pandora , που εξηγεί οτι δεν υπάρχουν άλλες σελίδες pandora

Επίσημη σελιδα στο κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας Pandora

Το κείμενο του ψεύτικου διαγωνισμού αναφέρει

Κερδίστε μια ευκαιρία να πάρετε μια τσάντα δώρων απλά από:
1. Σας αρέσει και μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση
2. Σχόλιο “Έγινε”
Στις 17 Ιουνίου πολλοί τυχεροί νικητές θα επιλεγούν τυχαία και θα ανακοινωθούν στον ιστότοπό μας. Καλή τύχη!
Λήγει: 19 Ιουνίου

Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερα άρθρα μας όλοι οι διαγωνισμοί που υπόσχονται οτι με σχόλιο , Like , Share θα κερδίσετε κινητά , αυτοκίνητα , ταξίδια κ.α πολλών χιλιάδων ευρώ , είναι όλα μια απάτη με σκοπό εξαπατήσουν τους χρήστες και να τους εγγράψουν σε συνδρομιτικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης ΥΠΠ

Όσες σελίδες υπόσχονται Mercedes , Porsche , Bwm , Volvo , κινητά iPhone , δωρεάν ταξίδια και άλλα πολλά , πολλών χιλιάδων ευρώ , είναι όλα ψέματα και είναι απάτες  . Και όχι για 20 αλλά ούτε για 1 . Οι ψεύτικες αυτές σελίδες έχουν σχεδιαστεί για να συσσωρεύουν μεγάλο αριθμό Like και όσο το δυνατόν γρηγορότερα . Μετά η σελίδα αφού έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό Like χρησιμοποιειται για να ξεκινήσει άλλους είδους από απάτες ή να πουληθεί στην μαύρη αγορά.

Πως δουλεύει το σύστημα / απάτη με αυτούς τους διαγωνισμούς 

  • Ο λόγος που ζητάει κοινοποίηση της φώτο δημόσια είναι ο εξής . Όσο πιο πολλά άτομα κοινοποιησουν/πατήσουν like στην σελίδα τόσο το καλύτερο για τον απατεώνα .
  • Πρέπει να επισκεφτούμε την σελιδα που αναφέρει για να είναι έγκυρη η συμμετοχή μας . Ο λόγος ; Για να πέσουν στην παγίδα οι χρήστες και να δώσουν το τηλέφωνο τους σε υπηρεσία υψηλής χρέωσης με κόστος τον μήνα πάνω απο 20-25 ευρώ .
  • Οι απατεώνες ξέρουν, ότι μια σελίδα στο Facebook,  με πολλές χιλιάδες μέλη είναι ένα πολύτιμο αγαθό, γιατί δίνει στον απατεώνα ένα μεγάλο ακροατήριο.
  • Ο στόχος μέσα απο τις απατεωνιές αυτες είναι να να προσελκύσουν όσο είναι δυνατό περισσότερους χρήστες. Τα Like και οι κοινοποιήσεις είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Οι σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης είναι γνωστές ως «Σελίδες Likewhore». Η διαδικασία της προσέλκυσης οπαδών μέσα από ψαρέματα Like είναι γνωστή ως «Like-Farming».
  • Οι σελίδες αυτές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή απλά ένας απατεώνας θα μπορούσε να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα. Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware, έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.
  • Η διαδικασία Like farming και η πώληση σελίδων στο Facebook για οικονομικό κέρδος είναι σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη πρακτική που πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι συμβαίνει. Αν οι χρήστες γνωρίζουν για αυτή την πρακτική, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο, για τους απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κάνουν μέλη, και χωρίς μέλη ο απατεώνας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα.

Παλαιότερο αρθρο για την απάτη με την τσάντα θα διαβάσετε παρακάτω 

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, απατεώνες εκμεταλλεύονται το facebook και δημιουργούν ψεύτικους διαγωνισμούς για να εξαπατήσουν τους χρήστες. Πριν λίγο καιρό υπήρχε μια έξαρση με ψεύτικους διαγωνισμούς από γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ψεύτικη έρευνα του Σκλαβενίτη και του Βασιλόπουλου με «δώρο» κουπόνια 100 ευρώ.

Ψεύτικη έρευνα του Μασούτη με «δώρο» κουπόνι.

Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι προσπαθούν με ψεύτικο διαγωνισμό στο facebook να κάνουν το ίδιο, δηλαδή να εξαπατήσουν τους χρήστες και αν τους εγγράψουν σε συνδρομιτικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης ΥΠΠ

Το αστείο σε αυτήν την περίπτωση είναι το δώρο που υπόσχονται, μια υπέροχη χάρτινη τσάντα pandora και 17.500 περίπου συμπολίτες μας έσπευσαν να την διεκδικήσουν.

 

Σύνδεσμος παρακάτω

https://archive.is/QP0OJ

Όπως αναφέρουν στο άθλια μεταφρασμένο «διαγωνισμό» θα πρέπει να επικυρώσετε την συμμετοχή σας σε μια σελίδα…

Είμαστε το σπάσιμο τους ανταγωνιστές μας!
Κερδίστε την ευκαιρία να πάρει μια τσάντα δώρο απλά:
1. Μου αρέσει
2. Κοινοποιήστε
3. Σχολιάστε Έγινε
4. επικυρώσει τη συμμετοχή σας εδώ : http:********
Δεύτερης Μαρτίου αρκετά τυχεροί νικητές θα επιλεγούν τυχαία και ανακοίνωσε στη σελίδα μας. Καλή τύχη!
Λήξη: 3 Μάρτη

17.000+ άτομα και σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση η άθλια μετάφραση από Google . “Είμαστε το σπάσιμο τους ανταγωνιστές μας!” λέει και κανεις δεν αναρωτιέται τι σόι ελληνικά είναι αυτά

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αν και ο ψεύτικος διαγωνισμός έχει λήξει οι απατεωνες ίσως αλλάξουν την ημερομηνία 

…και αυτή με τη σειρά της σε παραπέμπει στα γνωστά μονοπάτια. Στην ψεύτικη ερευνά και στις δωροεπιταγές από τα σούπερ μαρκετς,  για να εγγράψουν τους χρήστες σε συνδρομητική υπηρεσία με χρέωση 25 ευρώ το μήνα.

Η εταιρία PANDORA με ανακοίνωση πριν λίγες μέρες, στη μία και μοναδική επαληθευμένη σελίδα της στο facebook ενημερώνει τους χρήστες για τις έγκυρες σελίδες που ανήκουν στην εταιρία και τους προειδοποιεί για τις διάφορες ανεπίσημες σελίδες που χρησιμοποιούν το όνομα PANDORA.

Aγαπητοί PANDORA Fans,
Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή είναι η επίσημη σελίδα της PANDORA Greece στο Facebook: https://www.facebook.com/PandoraGreece/ και ότι το επίσημο, αποκλειστικό κατάστημα, από το οποίο μπορείτε να πραγματοποιείτε τις online αγορές σας, στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ΜΟΝΟ το: http://www.pandorashop.gr/.
Mπορείτε να δείτε τη λίστα με τους επίσημους συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, εδώ: https://www.pandora.net/el-gr/stores.
Σας παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά άλλους δικτυακούς τόπους, ανεπίσημες σελίδες στο Facebook ή άλλους πωλητές που ισχυρίζονται ότι εμπορεύονται κοσμημάτα PANDORA. Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι δε μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε περίπτωση αγοράς από κατάστημα εκτός του επίσημου δικτύου συνεργατών της PANDORA Greece.
Η PANDORA έχει δημιουργήσει τμήμα που ειδικεύεται στο Brand Protection και ασχολείται αποκλειστικά με την καταπολέμηση κάθε είδους απομίμησης με νομικές διαδικασίες. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα εύκολο να κλείσει μια fake σελίδα και η διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα. Καθημερινά κλείνουν πολλές ψεύτικες σελίδες, αλλά εμφανίζονται συνεχώς νέες, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η καταγραφή τους.
Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα παραπλανητικών ιστοσελίδων ή έχει βρει τέτοια σελίδα, μπορεί να επικοινωνήσει στο: brandprotection@pandora.net, αναφέροντάς την ή να επικοινωνήσει μαζί μας στο facebook@pandoragreece.gr πριν πραγματοποιήσει κάποια αγορά.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση,
PANDORA Greece

Σύνδεσμοι παρακάτω

https://www.facebook.com/notes/pandora/

https://archive.is/korAQ

Ανακοίνωση για τις συγκεκριμένες δημοσιευσεις που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες δημοσίευσε και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησής, μέσω απατηλών-παραπλανητικών διαφημιστικών μηνυμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησής, μέσω απατηλών-παραπλανητικών διαφημιστικών μηνυμάτων

Μέσω υποτιθέμενων διαγωνισμών σε ιστοσελίδες οι δράστες αποσπούν με απατηλό τρόπο τους τηλεφωνικούς αριθμούς των ενδιαφερόμενων χρηστών, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση τους σε εβδομαδιαία βάση

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές εξαπάτησης , μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες σχετικά με δραστηριότητα που εξελίσσεται στο διαδίκτυο και παρουσιάζεται ως «έρευνα αγοράς», με εμφανιζόμενη σε αυτήν το λογότυπο αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ.

Συμμετέχοντας στην έρευνα ο ανυποψίαστος χρήστης, αφού προωθηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπου πραγματοποιείται η έρευνα, στη συνέχεια καλείται να απαντήσει σε δυο ερωτήσεις με το πρόσχημα να αποκτήσει μια δωροεπιταγή αξίας τριακοσίων (300,00) ευρώ της αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ, που φέρεται ψευδεπίγραφα ότι διοργανώνει το διαγωνισμό. Επιπλέον ο χρήστης καλείται και να κοινοποιήσει την έρευνα σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολούθως για να αποκτήσει την υποτιθέμενη δωροεπιταγή, καλείται να εγγραφεί σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης, καταχωρώντας σε ειδική φόρμα το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση του τηλεφωνικού αριθμού σε εβδομαδιαία βάση.

Επισημαίνεται ότι τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία γνωστών εταιριών και παρουσιάζονται ως εξαιρετικά αληθοφανή, ενώ η κοινοποίηση τους μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης καθιστά την εξάπλωσή τους ιδιαίτερα γρήγορη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους διαφημιστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα έχουν ως στόχο να πείσουν, με απατηλό τρόπο [«ψάρεμα»], τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα (όπως τηλεφωνικούς αριθμούς), τα οποία αξιοποιούν οι δράστες για να τους ζημιώσουν οικονομικά.

Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι:

δεν πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα και να συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, μέσω των οποίων μπορεί να ζητούνται ακόμη και προσωπικά τους δεδομένα,
να μην αποστέλλουν σε υποτιθέμενες διαδικτυακές έρευνες προσωπικά τους στοιχεία και οικονοµικά δεδοµένα,
η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των «όρων συμμετοχής», οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο και η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Υ.Π.Π.) ( http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html ) συνεπάγεται ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κλήσεων και μηνυμάτων SMS (χρέωση είτε ανά κλήση, είτε ανά λεπτό, είτε ανά εισερχόμενο / εξερχόμενο μήνυμα).

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android:CYBERKID.
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @ cyberalertGR

Σύνδεσμος παρακάτω

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=65811&Itemid=1757

Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί, ιδιαίτερα όταν βλέπετε μεγάλα δώρα προς όλους, να είσαστε σίγουροι πως είναι ακόμη ένας ψεύτικος διαγωνισμός ή τουλάχιστον μια παραπλανητική δημοσίευση. Οι εταιρίες δεν σας χαρίζουν εκατοντάδες ευρώ για μερικές κοινοποιήσεις.

Πάντα να προσέχετε τη διεύθυνση της σελίδας (url) και να είσαστε σίγουροι πως βρίσκεστε στην πραγματική σελίδα της εταιρίας και όχι μια σελίδα που προσπαθεί να σας εξαπατήσει χρησιμοποιώντας μεγάλα ονόματα εταιριών. Ακόμη θα πρέπει να είσαστε αρκετά προσεκτικοί όταν σας ζητούν να κοινοποιήσετε οτιδήποτε στους φίλους σας, γιατί με αυτή την κίνησή σας υπάρχει κίνδυνος να εξαπατηθούν και αυτοί.

 

http://ellinikahoaxes.gr/

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .