Bitdefender Greece : Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν στο Online Dating

1004

Πριν μερικά χρόνια το λέγαμε «ραντεβού στα τυφλά», πλέον όμως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται Online Dating! 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ : 10 τυχεροί θα κερδίσουν από μια άδεια , για ένα χρόνο ( η συνδρομή καλύπτει έως και 10 συσκευές ) , την σουίτα ασφαλείας Bitdefender Total Security 2018 για πλήρη προστασία σε Windows , Mac OS, iOS και Android smartphones και tablets συνολικής αξίας 450 ευρώ . Bitdefender Total Security 2018 με ασυναγώνιστη ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού , Καλύτερη ιδιωτικότητα με την προστασία Webcam , Bitdefender Autopilot™ που αναλαμβάνει μόνος του να κάνει τις βέλτιστες αποφάσεις ασφαλείας , γονικό σύμβουλο για να μπορείτε να ελέγχετε διακριτικά τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες των παιδιών σας και να τα κρατήσετε ασφαλή

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πριν μερικά χρόνια το λέγαμε «ραντεβού στα τυφλά», πλέον όμως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται Online Dating! Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο πράγμα, μόνο που το online dating είναι η πιο εξελιγμένη μορφή του. Υφίσταται, κυρίως, τόσο από πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram κλπ.) όσο και από specialized εφαρμογές τις λεγόμενες dating applications.

Στην ουσία, είναι apps  που αποσκοπούν στο ιδανικό matching μεταξύ των χρηστών με τρόπο διασκεδαστικό, προκειμένου να καταλήξουν σε συνάντηση μέσω chatting.

Προβολή των προσωπικών δεδομένων όμως σε συνδυασμό με online επικοινωνία, δείχνει να είναι επικίνδυνο δίδυμο και άξιο να το ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι, άμεσα συνδεδεμένοι με το hacking!

Παρακάτω, είναι οι σημαντικότερες απειλές που ενδέχεται να έρθετε αντιμέτωπος όσο πλοηγήστε στο εν λόγω περιβάλλον γνωριμιών.

1. Σπάνια μπορείτε να εξακριβώσετε αν η επαφή που επικοινωνείτε, δηλώνει ψευδείς ή αληθείς πληροφορίες. Η επαφή through the glass είναι η καλύτερη ευκαιρία να τοποθετηθούν φίλτρα αλήθειας προκειμένου να δείξουμε ελκυστικοί και ενδιαφέροντες. Πχ, η φωτογραφία προφίλ μπορεί να είναι πριν 7 χρόνια και μαζί με τα χρόνια να έχουν προστεθεί 55 κιλά επιπλέον ή η φωτογραφία να είναι κλεμμένη από άλλη σελιδα

Δεδομένου ότι μεγάλο μερίδιο των ανθρώπων επιλέγει τις εν λόγω εφαρμογές για διασκέδαση, επιλέγει να το κάνει «τρολάροντας» τους υπόλοιπους χρήστες. Άρα, πρέπει πάντα να είστε καχύποπτοι και να μην πιστεύετε άκριτα ότι σας δηλώνουν.

2. Μεγάλη προσοχή κατά την διαδικασία του download του app στο smartphone ή το iPhone  σας, σχετικά με τα δικαιώματα και τις προσβάσεις που επιτρέπετε στην συσκευή σας! Πχ: μπορεί άθελα σας να δώσατε πρόσβαση στον γεωγραφικό εντοπισμό της θέσης σας ή ακόμα και στην κάρτα που είναι αποθηκευμένοι οι αριθμοί. Κοιτάξτε με μεγάλη προσοχή τι όρους αποδέχεστε, μην επιλέγετε next ή skip για να τελειώσει το συντομότερο η διαδικασία.

Online Dating και μια άγνωστη απάτη με την ονομασία «Η Απάτη Εμπιστοσύνης»

Συνοψίζοντας, δεν είναι αθώες και διασκεδαστικές οι εφαρμογές γνωριμιών όπως φαντάζονται οι πιο πολλοί, αντιθέτως κρύβουν μελανά σημεία.

Αποτρέψτε, λοιπόν, όποια κακόβουλη κίνηση ενδέχεται να γίνει εις βάρος σας, αποσκοπώντας στην κλοπή των ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων.

  1. Προτιμήστε ασφαλή σύνδεση στο wifi, αποφεύγοντας  τα δημόσια wifi hotspot.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα VPN δίκτυο προκειμένου να εξασφαλίσετε μια ασφαλή σύνδεση και κατ’ επέκταση
  3. Μην μοιράζεστε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες
  4. Εγκαταστήστε ένα από τα αξιόπιστα προϊόντα ασφάλειας της Bitdefender στη συσκευή σας.
Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .