Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

1641

Banner-Bitdefender

Η Bitdefender εταιρεία λογισμικού ασφαλείας δίνει  μερικές συμβουλές και οδηγίες για τους γονείς που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στις ζωές των παιδιών τους και όταν αυτά είναι online

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ένα στα δύο παιδιά έχει παρενοχληθεί στο Διαδίκτυο

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, περίπου το 90% των παιδιών ηλικίας 7-17 κάνουν χρήση τουλάχιστον ενός κοινωνικού δικτύου καθημερινά και περισσότερα από τα μισά έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο ή σε άλλες μορφές online παρενόχλησης

Το ένα τρίτο των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν εκτεθεί σε σεξουαλικό ή πορνογραφικό περιεχόμενο τους τελευταίους 12 μήνες – με το διαδίκτυο τώρα ως κύρια πηγή πορνογραφίας, μαζί με την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το βίντεο.

Σε σχέση με το online bulling, 6% των παιδιών ηλικίας 7-17 ετών έχουν λάβει προσβλητικά ή επιζήμια μηνύματα και το 3% έχει στείλει παρόμοια μηνύματα. Πάνω από τα μισά παιδιά από αυτά που έχουν λάβει τέτοιου είδους μηνύματα είναι αρκετά ή πολύ αναστατωμένα.

Περίπου 1,8 δισεκατομμύρια εικόνες ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων 720.000 (0,03%) που απεικονίζουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, καθιστώντας την παρακολούθηση on-line των uploads πρακτικά αδύνατη. Σχεδόν 500 εικόνες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών βγαίνουν σε πώληση στο διαδίκτυο κάθε 60 δευτερόλεπτα. Ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα 10 αγόρια θα κακοποιηθεί σεξουαλικά έως την ηλικία των 18 ετών, σύμφωνα με το HOTforSecurity

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές και οδηγίες για τους γονείς που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στις ζωές των παιδιών τους και όταν αυτά είναι online:

  • Τοποθετήστε τον οικογενειακό υπολογιστή σε σημείο όπου μπορείτε να δείτε την οθόνη.
  • Όταν τα παιδιά δημιουργούν λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, να τα βοηθήσετε να χρησιμοποιούν τις παρεχόμενες επιλογές για προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Ενθαρρύνετε τους να περιορίσουν τις πληροφορίες που μοιραζουν, και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους online φίλους τους και στην πραγματική ζωή.
  • Θέστε κανόνες για τη χρήση του υπολογιστή απο τα παιδιά σας. Συζητήστε μαζί τους για οτιδήποτε τα απασχολεί.
  • Συμβουλέψτε τα παιδιά σας να μην απαντήσει σε spam, άμεσα μηνύματα ή emails με άσεμνο ή επιθετικό περιεχόμενο.
  • Συμβουλέψτε τα παιδιά σας να είστε προσεκτικοί εγκατάσταση εφαρμογών Android. Μερικά περιέχουν επιθετικά adware και malware τα οποία μπορούν να στέλνουν SMS μηνύματα σε αριθμούς υψηλής χρέωσης.
  • Εγκαταστήστε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές Android μόνο από το επίσημο site.
  • Χρησιμοποιήστε  πρόγραμμα ασφαλείας που να παρέχει Γονικο Έλεγχο και προσέχει τα παιδιά όταν είναι online.O Γονικός έλεγχος σταματά ακατάλληλο περιεχόμενο, παρέχει περιορισμένη πρόσβαση στο Web ορισμένες ώρες, και βοηθά τους γονείς να παρακολουθούν από απόσταση την online δραστηριότητα των παιδιών τους

 

Bitdefender Greece

Σημείωση :

Εμείς σας σελίδα , περισσότερα για εμάς διαβάστε ΕΔΩ , θα είμαστε δίπλα σας κάθε λεπτό , για να σας βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε  , όπως είμαστε δίπλα σας από το ξεκίνημα της σελίδας μας . Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε ΜΗΝ διστάσετε  να επικοινωνήσετε με την σελίδα μας μέσω μηνύματος στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ και μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ .

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .