Bitdefender : 8 Συμβουλές Cyber Ασφάλειας

784

Banner-Bitdefender

Η Bitdefender εταιρεία λογισμικού ασφαλείας δίνει  μερικές συμβουλές για την ασφάλεια σας στον κυβερνοχώρο. Ειδικά οι ταξιδιώτες επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, επειδή συχνά μεταφέρουν ευαίσθητα δεδομένα, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά και μάλιστα μέσω από μια ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων smartphone, φορητούς υπολογιστές και tablet.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Εάν είστε τακτικός ταξιδιώτης, είτε για δουλειά, είτε για διασκέδαση και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, θα πρέπει να σκεφτείτε και την ασφάλεια σας στον κυβερνοχώρο. Ειδικά οι ταξιδιώτες επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, επειδή συχνά μεταφέρουν ευαίσθητα δεδομένα, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά και μάλιστα μέσω από μια ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων smartphone, φορητούς υπολογιστές και tablet.

Μην ακυρώσετε τα σχέδια ταξιδιού σας ακριβώς ακόμα!. Εδώ θα βρείτε οκτώ συμβουλές ασφάλειας για τους επιχειρηματίες ταξιδιώτες, όπως επίσης και για όσους σχεδιάζουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό:

1. Κλειδώστε τις Συσκευές σας

Τα περισσότερα smartphones, φορητοί υπολογιστές και ταμπλέτες είναι εξοπλισμένα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας που σας δίνουν την δυνατότητα να κλειδώσετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας έναν αριθμό PIN ή ακόμα και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Κάντε το αυτό σε κάθε διαθέσιμη σας συσκευή. Όταν ταξιδεύετε, να αλλάξετε τους αριθμούς PIN που χρησιμοποιείτε κανονικά με νέους. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις συσκευές σας χαθεί ή ξεχαστεί, αυτή θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε μια παραβίασης ασφάλειας.

2. Προσοχή στα Δημόσια WiFi

Οι νόμοι και οι κανονισμοί που διέπουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Η παροχή δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi μπορεί να είναι πολύ ελκυστική από θέμα κόστους, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτη σε θέματα ασφάλειας. Αποφεύγετε την σύνδεση σε μη κρυπτογραφημένα δίκτυα Wi-Fi, ρωτήστε το ξενοδοχείο σας σχετικά με το πρωτόκολλο ασφαλείας πριν από τη σύνδεση σας στο Web. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση στα Internet Cafe και στα δωρεάν Wi-Fi hotspots, αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, να αποφεύγετε η πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς ή σε ευαίσθητων δεδομένα, όσο είσαστε συνδεδεμένοι με αυτά τα δίκτυα.

3. Απενεργοποιήστε το AutoConnect

Τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν μια ρύθμιση που επιτρέπει στην συσκευή να συνδέεται αυτόματα σε δίκτυα Wi-Fi καθώς αλλάζετε μέσα στην ημέρα τοποθεσίες ή γραφεία. Αν και αυτό είναι ένα καλό και βολικό χαρακτηριστικό όταν το χρησιμοποιείται στο σπίτι ή στο γραφείο, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να επιτρέψετε να συμβαίνει ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Προτού φύγετε για το ταξίδι σας, αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση έτσι ώστε το smartphone και laptop σας να συνδέονται πλέον χειροκίνητα κάθε φορά που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Web.

4. Περιορίστε το LocationSharing

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ταξιδιώτες να ενημερώνουν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τους καθώς κινούνται σε μια νέα χώρα ή πόλη. Το πρόβλημα με αυτό το είδος της υπερβολικής δημοσίευσης  είναι ότι δημιουργεί μια απειλή για την ασφάλεια στο σπίτι μας. Κοινοποιώντας την κάθε τοποθεσία σας, είναι εύκολο για ένα εγκληματία  να καθορίσει ότι δεν είστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας ή στο σπίτι σας, αφήνοντας τα προσωπικά σας αντικείμενα σε αυτές τις περιοχές ευάλωτες σε φυσική εισβολή. Περιορίστε τις πληροφορίες που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένη τοποθεσία σας ανά πάσα στιγμή για να περιορίσετε τις απειλές για την προσωπική σας περιουσία.

5. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή Antivirus

Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κρατήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, καθώς και δεδομένα της εταιρείας ασφαλή, ενώ ταξιδεύετε. Εκτός από τη χρήση μιας αξιόπιστης λύσης ασφάλειας όπως αυτές από την Bitdefender, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τις εφαρμογές που χρησιμοποιείται με τις νέες εκδόσεις τους.

6. Ενημερώστε το Λειτουργικό Σύστημα

Ακριβώς όπως και για την εφαρμογή του anti-virus σας, θα πρέπει να κρατήσετε και το λειτουργικό σας σύστημα, όσο το δυνατόν περισσότερο επίκαιρο. Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, λαμβάνουν ιδιαίτερη μέριμνα για να ενημερώσετε επίσης και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε τακτικά για να κάνετε οικονομικές συναλλαγές ή web banking

7. Ανανεώστε τους Κωδικούς σας

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε, αλλάξτε όλα τα passwords που χρησιμοποιείτε τακτικά. Επίσης, αν θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα PIN για μια θυρίδα ή χρηματοκιβώτιο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, βεβαιωθείτε ότι είναι μοναδικό και δεν είναι κάτι που συνήθως χρησιμοποιείτε. Μην αμελήσετε στην δημιουργία κωδικού πρόσβασης, είτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή αριθμητική ακολουθία. Πάρτε το χρόνο να δημιουργήσετε κάτι που θα κρατήσει ένα εγκληματία έξω από την προσωπική σας περιουσία. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, μπορείτε να αλλάξετε πάλι πίσω όλους τους κωδικούς πρόσβασης.

8. Απενεργοποιήστε την σύνδεση Bluetooth

Ακριβώς όπως η αυτόματη σύνδεση στο Wi-Fi του τηλεφώνου σας, έτσι και η αυτόματη σύνδεση με Bluetooth μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα. Σήματα Bluetooth μπορούν να έρθουν από οπουδήποτε. Αν το Bluetooth σας έχει μείνει ανοικτό, κάποιος τρίτος μπορεί να συνδεθεί με το τηλέφωνό σας και ενδεχομένως να παρέμβει στην συσκευή σας. Κρατήστε το Bluetooth απενεργοποιημένη όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

 
Εκτός από την εφαρμογή αυτών των οκτώ συμβουλων ασφάλειας για τους ταξιδιώτες, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε κάθε χώρα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Παραμένοντας σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια του ταξίδια σας, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο να υποστείτε μια απειλή στον κυβερνοχώρο.

 

Bitdefender Greece

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .