Αρχική » Social Media » Facebook » Εφαρμογές τρίτων και έλεγχος προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Facebook

Εφαρμογές τρίτων και έλεγχος προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Facebook

Εφαρμογές τρίτων και έλεγχος προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Μετά από νέα σχετικά με την υπόθεση του Cambridge Analytica και το Facebook, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται με ποιο τρόπο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα και αποθηκεύονται στο Facebook,συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να έχουν πρόσβαση στο προφίλ και τα προσωπικά στοιχεία.

Σας συνιστούμε να ελέγχετε τακτικά τις εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας στο Facebook και να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Εδώ παρέχουμε ορισμένα πρακτικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Πώς μπορώ να δω ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα μου;

Στις ρυθμίσεις σας στο Facebook μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σας. Σε αυτές τις ρυθμίσεις μπορείτε να δείτε ποια μέρη του προφίλ σας και σε ποιες πληροφορίες μπορούν να έχουν πρόσβαση αυτές οι εφαρμογές και επίσης εάν έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των φίλων σας. Μπορείτε να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θέλετε αυτές οι εφαρμογές να έχουν πρόσβαση και επίσης να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες προσβάσεις.

Μπορείτε επίσης να καταργήσετε πλήρως την εφαρμογή από το λογαριασμό σας στο Facebook αν δεν τη χρησιμοποιείτε πλέον ή εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα δεδομένα στα οποία έχει πρόσβαση. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο ανάπτυξης εφαρμογών για να τους ζητήσετε να διαγράψουν οποιαδήποτε πληροφορία έχουν φυλάξει για εσάς.

Για να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας:

Στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού: Κάντε κλικ ή αγγίξτε το τρίγωνο στο πάνω δεξιά μέρος του Facebook.com, έπειτα επιλέξτε «Ρυθμίσεις» και κάντε κλικ στην επιλογή «Εφαρμογές».

Στο Android: Αγγίξτε το κουμπί τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Facebook. Εδώ επιλέγετε «Ρυθμίσεις λογαριασμού» και έπειτα «Εφαρμογές».

Σε iOS (συσκευές Apple): Πατήστε το κουμπί τριών γραμμών (κάτω δεξιά στην εφαρμογή Facebook), στη συνέχεια επιλέξτε «Ρυθμίσεις» και μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις λογαριασμού». Τέλος, επιλέξτε «Εφαρμογές».

Σας συνιστούμε να αποσυνδέσετε από το λογαριασμό σας όλες τις εφαρμογές Facebook που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Οι εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο προφίλ σας, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και στη λίστα φίλων σας και σε όλες τις πληροφορίες που οι φίλοι σας επιλέγουν να δημοσιοποιήσουν, εκτός και αν απενεργοποιήσετε αυτήν την πρόσβαση.

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε την ορατότητα των εφαρμογών, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε αν οι φίλοι σας μπορούν να δουν αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή ή όχι.

Τι ελέγχους μπορώ να κάνω;

  • Δείτε πού είστε συνδεδεμένοι. Μπορείτε να δείτε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας στο Facebook και σε ποιες τοποθεσίες βρίσκονται, αυτό γίνεται στη σελίδα «Ρυθμίσεις ασφαλείας και σύνδεσης». Αυτή η σελίδα είναι επίσης όπου μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να ενεργοποιήσετε τις κρυπτογραφημένες ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Ελέγξτε ποιες πληροφορίες είναι δημόσιες. Η σελίδα «Ρυθμίσεις απορρήτου» δείχνει ποιος μπορεί να δει τα στοιχεία του προφίλ σας στο Facebook, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων που έχετε κάνει ή των οποίων έχετε επισημάνει, σας επιτρέπει επίσης να ελέγχετε τα αιτήματα φίλων, τη λίστα φίλων, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τον αριθμό τηλεφώνου και να αποφασίσετε εάν το προφίλ σας μπορεί να βρεθεί σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google.
  • Δείτε τι μπορεί να έχει πρόσβαση το Facebook. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ποιες εφαρμογές για κινητά έχουν άδεια πρόσβασης στο Facebook. Αυτό περιλαμβάνει αν η εφαρμογή μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο αποθηκευτικό σας χώρο, στην κάμερα, εάν το μικρόφωνο μπορεί να εγγράψει ήχο ή όχι, την κατάσταση του τηλεφώνου, την τοποθεσία κατά προσέγγιση (βασισμένη στο δίκτυο) και την ακριβή τοποθεσία σας (GPS και δίκτυο).
  • Πραγματοποιήστε έλεγχο. Στο Facebook μπορείτε να εκτελέσετε έλεγχο ιδιωτικού απορρήτου ή έλεγχο ασφαλείας μεταβαίνοντας στο «Κέντρο ασφάλειας Facebook» και κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε από τις επιλογές.

Πηγή άρθρου : SaferInternet4Kids

 

 

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κάμερα υπολογιστή ή αλλιώς… το μάτι των επιτηδείων

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των έξυπνων συσκευών. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε …