Like farming με την εξαφάνιση τετράχρονου. Από το 2015 η είδηση που είχε αίσιο τέλος.

982

Like farming με την εξαφάνιση τετράχρονου. Από το 2015 η είδηση που είχε αίσιο τέλος. H ιστοσελίδα expresstime.gr αποφάσισε να αναπαράγει στις 17 Νοεμβριου με τη μορφή έκτακτης είδησης μια παλιά είδηση του 2015 που αφορά την εξαφάνιση ενός τετράχρονου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

H ιστοσελίδα expresstime.gr αποφάσισε να αναπαράγει στις 17 Νοεμβριου με τη μορφή έκτακτης είδησης μια παλιά είδηση του 2015 που αφορά την εξαφάνιση ενός τετράχρονου.

 

 

Στον χορό της συλλογής των likes και σελίδες του facebook, παράδειγμα η σελίδα Παναγια Μεγαλοχαρη.

 

 

Το Χαμόγελο του Παιδιού αντέδρασε στα δημοσιεύματα και με ανακοίνωση ενημερώνει ότι πρόκειται για υπόθεση του 2015 η οποία είχε αίσιο τέλος καθώς ο μικρός βρέθηκε.

 

https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/vrethike-o-anilikos-aggelos-k-4-eton/

 

Καμία ουσιαστική ενημέρωση δεν προσφέρουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα, χρησιμοποιούνται μόνο για τη συλλογή likes με μόνο στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας. Ποντάρουν με αυτό τον τρόπο στο διαδικτυακό αναλφαβητισμό χιλιάδων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ένα ανυπόστατο δημοσίευμα από ένα αληθινό και που δεν είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους για να μάθουν πως θα φιλτράρουν μια πληροφορία.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται πολλές, πάρα πολλές, σελίδες του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τέτοιου είδους δημοσιεύματα που, εκτός των άλλων, στοχεύουν και στο συναίσθημα των χρηστών του διαδικτύου για να αποσπάσουν το πολύτιμο like και τη κοινοποίηση. Ενα like και μια κοινοποίηση  που απλόχερα θα τους χαρίσουν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην εξάπλωση μιας ψευδούς είδησης.

 

Τι είναι το Like farming στο Facebook ; Άλλη μια κρυφή και άγνωστη απάτη.