Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

1439

1662002_1031672050212440_4221230387919597693_n

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και απασχολούν μεγάλο αριθμό ατόμων. Το facebook είναι ένα από εκείνα τα μέσα και το πιο διαδεδομένο παγκοσμίως. Πολλοί χρησιμοποιούν το facebook ως τρόπο επικοινωνίας με φίλους και γνωστούς αλλά και ως μέσο για να προβάλλουν τον εαυτό τους και την προσωπική τους ζωή. Είναι ,όμως, γενικά παραδεκτό από πολλούς επιστήμονες και ψυχολόγους ότι εκτός από τα θετικά του έχει και αρνητικά σημεία. Ένα από αυτά και το σημαντικότερο είναι ότι είναι εθιστικό και «επικίνδυνο» σε πολλές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Μοιραστείτε το ελεύθερα ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και κηδεμόνες!

Μια νέα ελληνική έρευνα που έγινε το 2015 σε µαθητές ηλικίας 11-12 ετών στην περιοχή της Αττικής επιβεβαιώνει πως τα σηµερινά παιδιά είναι tech freaks, καθώς ξέρουν πολλά περισσότερα για την τεχνολογία από τους γονείς τους, και πως είναι κολληµένα από… κούνια µε το facebook, αφού διατηρούν προφίλ από την ηλικία των 6 ετών, προφανώς µε ψευδή στοιχεία, δεδοµένου ότι η «είσοδος» στους ανηλίκους κάτω των 12 ετών απαγορεύεται.

Η µελέτη που εκπονήθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκοµείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε ανήλικους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής και παρουσιάζεται σε αποκλειστικό δηµοσίευµα του «Ε.Τ.» δείχνει επίσης πως τα Ελληνόπουλα έχουν «κόλληµα» και µε τα smartphones και τα tablets από πολύ τρυφερές ηλικίες. Αναλυτικά τα ευρήµατα έδειξαν ότι το 52% των παιδιών θεωρούν πως είναι φωτεινοί παντογνώστες στα θέµατα της τεχνολογίας σε σύγκριση µε τους (αδαείς) γονείς τους και πως το ίδιο ποσοστό (δηλαδή ένα στα δύο παιδιά) είναι µέλος τουλάχιστον µίας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

1662002_1031672050212440_4221230387919597693_n

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση 

Μειώθηκε η ηλικία

Η εκπαιδευτικός κ. Ευαγγελία Σιαφαρίκα, επιστηµονική συνεργάτις της ΜΕΥ, τονίζει πως σε σύγκριση µε την προηγούµενη µελέτη του 2012 µειώθηκε αισθητά η ηλικία µύησης των παιδιών στο διαδίκτυο, κάτι που δεν θεωρείται κακό αλλά ανοίγει την πόρτα σε κινδύνους, δεδοµένου ότι τα παιδιά από τόσο νωρίς µπαίνουν ανεξέλεγκτα στο facebook και τα άλλα social media. Και ιδού η απόδειξη: Τα ευρήµατα φανερώνουν ότι ένα στα πέντε παιδιά χρησιµοποιεί το facebook περισσότερες από δύο ώρες σε κανονική σχολική µέρα, στην οποία έχει και διάβασµα! Στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση ξεφεύγει, µε το 36% να µπαίνει στο facebook περισσότερες από δύο ώρες. Εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά χρήσης για tablets και smartphones, µε το 37% των παιδιών να παίζει καθηµερινά παιχνίδια σε tablets και το 22% να οικειοποιείται µε τις ώρες το κινητό τηλέφωνο του µπαµπά ή της µαµάς.

Χωρίς επίβλεψη

Η επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής-εφηβικής ιατρικής, κ. Αρτεµις Τσίτσικα, επιστηµονική υπεύθυνος της ΜΕΥ, προσθέτει πως ανησυχητικά είναι επίσης και τα ευρήµατα ότι το 22% των παιδιών προτιµά να µπαίνει στο διαδίκτυο από το υπνοδωµάτιό τους, όπου δεν έχουν καµία επίβλεψη από ενήλικα, και πως το 37% των µαθητών χρησιµοποιεί καθηµερινά το διαδίκτυο για επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση, δηλαδή έχουν αντικαταστήσει την παρέα µε e-φίλους και την παρεΐστικη έξοδο µε τους συµµαθητές µε online chatting, κάτι που εµποδίζει την κοινωνικοποίηση και τη συναισθηµατική ανάπτυξη των λιλιπούτειων. «Σε σύγκριση µε αυτά τα ποσοστά που είναι υψηλά -και που µας δηµιουργούν ανησυχία- χαµηλή παραµένει η χρήση του διαδικτύου για εκπαιδευτικούς λόγους στην πατρίδα µας», τονίζει η κ. Τσίτσικα και συνεχίζει: «Μόλις το 8,5% των µαθητών χρησιµοποιεί το Ίντερνετ για µελέτη στο σπίτι ενώ θα έπρεπε το ποσοστό αυτό να είναι υψηλότερο. Κι αυτό γιατί έχει βρεθεί ότι η χρήση του διαδικτύου για εκπαιδευτικούς λόγους ασκεί προστατευτική δράση στα παιδιά και τα κρατά µακριά από τις e-παγίδες του εθισµού, του εκ- φοβισµού και της αποπλάνησης», καταλήγει η ειδικός.

«Απαγόρευση µέχρι τα 13»

Ο MR. FACEBOOK δεν έχει πάψει να εκπλήσσει την ανθρωπότητα µε τις ιδέες και τις επιλογές του – ίδιον των ευφυών ανθρώπων! Μιλώντας στην Παγκόσµια Εκθεση της Κινητής, που γίνεται στη Βαρκελώνη, ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ τόνισε ότι δεν θα αφήσει την κόρη του να αποκτήσει σελίδα στο facebook πριν γίνει 13 ετών. Ισως βιαστεί κάποιος να επιχειρηµατολογήσει ότι ο δισεκατοµµυριούχος Ζάκερµπεργκ δεν θα µπορούσε να πει κάτι άλλο, αφού αυτοί είναι οι όροι χρήσης του κοινωνικού δικτύου, το οποίο ο ίδιος δηµιούργησε. Ωστόσο, είναι κοινό µυστικό στην παγκόσµια διαδικτυακή κοινότητα ότι ο άνθρωπος που «ευθύνεται» για το facebook έχει τέτοια λατρεία στην ολίγων µηνών κόρη του, ώστε δεν θα την άφηνε από πολύ µικρή να διακινδυνεύσει περιπλανώµενη στις «σκοτεινές γωνιές» του αχανούς διαδικτύου.

 

Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .