Mπανάνες που έχουν προσβληθεί από AIDS ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ

1341

 

sddefault

Αλλη μια μούφα κυκλοφορεί σε διάφορες σκουπιδοσελίδες. Μια μουφα που ξεκίνησε απο το εξωτερικο . Η ανοησία που κυκλοφορει είναι ένα γνωστό hoax του εξωτερικού που ξαφνικά έκανε την εμφάνιση του και στα ελληνικά blogs, που αναπαράγουν οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Τι ειναι τα Hoaxes ; Αν κοιτάξει κανείς σε ένα λεξικό θα δει ότι hoax σημαίνει φάρσα, εξαπάτηση, κακόγουστο αστείο, κόλπο, μαϊμού, ξεγελώ, απομίμηση.

Ας δούμε τι αναφέρει το άρθρο που κυκλοφορεί στις σκουπιδοσελιδες

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν χιλιάδες μπανάνες που έχουν προσβληθεί από AIDS

A scientific study recently detected bananas that have been injected with HIV / AIDS which can be very
dangerous for people who tasted this fruit look at the video more information about this.

Το άρθρο αναρτήθηκε σε διάφορες σελίδες σκουπίδια katohika.granatropionline.grmikroskopio.groparlapipas.com και σε πολλά άλλα σκουπιδοblogs ΕΔΩ

Η παραπάνω ανοησία είναι ένα γνωστό hoax του εξωτερικού που ξαφνικά έκανε την εμφάνιση του και στα ελληνικά σκουπιδοblogs, που αναπαράγουν οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

Ο παραπάνω ισχυρισμός, πως βρέθηκαν μπανάνες με αίμα μολυσμένο με HIV (AIDS) είναι ψευδής. Μια τέτοια είδηση θα έκανε το γύρο του κόσμου από τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, πρακτορεία ειδήσεων κτλ. Ακόμη θα υπήρχαν ανακοινώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα εκτός από μερικές φωτογραφίες και ψευδείς ισχυρισμούς που αναπαράγονται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κτλ), email και blogs που βρήκαν ένα «σοκαριστικό» θέμα για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους και με απλα λόγια κυνηγοί/ζητιάνοι του κλικ

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

Δεν μπήκαν στον κόπο, ούτε μια απλή μετάφραση του αγγλικού κειμένου να κάνουν, έστω και με αυτόματη μετάφραση. Τόσο πολύ τους ενδιαφέρει να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους. Το αγγλικό κείμενο που αναπαράγεται στα παραπάνω blogs, σε ελεύθερη μετάφραση γράφει… «Μια επιστημονική μελέτη εντόπισε πρόσφατα, μπανάνες που έχουν «εμβολιαστεί» με τον ιό του  HIV / AIDS, και αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τους ανθρώπους που τις δοκίμασαν.  Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο.»

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Η αρχική, ψευδής είδηση, κυκλοφόρησε πρώτα σε ισπανόφωνες ιστοσελίδες, και ανέφερε πως η Dr. Carissa F. Etienne ( υπαρκτό πρόσωπο ),  διευθυντής του Regional Office for the Americas of the World Health Organization, μαζί με άλλους ερευνητές, πραγματοποίησαν επείγουσα έρευνα σε καλλιέργειες μπανάνας στη Γουατεμάλα λόγο πιθανής μόλυνσης των φρούτων. Η έρευνα σε αυτές τις καλλιέργειες μπανάνας, διαπίστωσε ότι σχεδόν δύο εκατομμύρια (2.000.000) μπανάνες, έχουν «εμβολιαστεί» με μολυσμένο αίμα του ιού HIV (AIDS) και μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι είναι άγνωστοι. Η Dr. Carissa F. Etienne, συνεχίζει η ψευδής είδηση, ανάφερε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Μεξικού, την σημαντική είδηση και Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει πως θα πρέπει να αποφευχθεί η κατανάλωση αυτού του φρούτου σε όλη τη Λατινική Αμερική, μέχρι νεωτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

34302

http://archive.is/2DbK6

Μόνο που η Dr. Carissa F. Etienne ποτέ δεν έκανε κάποια τέτοια δήλωση και δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση στο Regional Office for the Americas of the World Health Organization

Η ψευδή είδηση είναι συνέχεια μιας φήμης που κυκλοφορεί αρκετό καιρό και μιλάει για μπανάνες μολυσμένες με τον ιό HIV, που με τη σειρά της είναι η συνέχεια μιας προηγούμενης φήμης που μιλούσε για πορτοκάλια από τη Λιβύη μολυσμένα με τον ιό HIV.

http://www.snopes.com/banana-injected-blood-hiv/

https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2015/11/13/what-was-fake-on-the-internet-this-week-hiv-blood-in-bananas-and-seaworld-whales-in-plastic-bags/

http://www.hoax-slayer.net/bananas-injected-with-hiv-hoax-warning/

Debunked: HIV Oranges and Bananas

http://www.snopes.com/politics/medical/hivoranges.asp

Η ανοησία με τις μολυσμένες μπανάνες με aids, έχει ξεκινήσει από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αλυσιδωτά email, από διάφορους χρήστες του διαδικτύου που κοινοποιούσαν φωτογραφίες με μπανάνες.

34307

34304

Αλλά οι μπανάνες αυτές έχουν προσβληθεί από ένα είδος μύκητα.

34305

http://archive.is/VSRar

Οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία απολύτως επιστημονική αξιοπιστία, γιατί πολύ απλά, ο ιός δεν μεταδίδεται με μολυσμένα τρόφιμα. Ο ιός HIV δεν ζει για πολύ έξω από το ανθρώπινο σώμα και η έκθεση στον αέρα και στα οξέα του στομάχου σίγουρα θα σκοτώσει τον ιό.

http://www.cdc.gov/hiv/basics/transmission.html

Η Dr. Carissa F. Etienne ποτέ δεν έκανε κάποια τέτοια δήλωση και δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση στο Regional Office for the Americas of the World Health Organization. Ακόμη ο ιός HIV δεν μεταδίδεται με τα τρόφιμα και η «είδηση» είναι μια νέα έκδοση παλαιότερου, γνωστού hoax και φυσικά καταρρίπτεται. 

http://www.snopes.com/banana-injected-blood-hiv/

https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2015/11/13/what-was-fake-on-the-internet-this-week-hiv-blood-in-bananas-and-seaworld-whales-in-plastic-bags/

http://www.hoax-slayer.net/bananas-injected-with-hiv-hoax-warning/

https://cerebrodigital.org/bananas-infectadas-sida/

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

http://ellinikahoaxes.gr/

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .