Facebook : αυτόματη εκφώνηση του περιεχόμενου εικόνων

618

facebookblind

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εμπειρίας κοινωνικής δικτύωσης στους χρήστες με προβλήματα όρασης, το Facebook εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή του για iOS που θα τους βοηθήσει να «βλέπουν» τις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα μια περιγραφή της κάθε φωτογραφίας που εξετάζει κάποιος χρήστης. Έτσι με κάποιο πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης για iOS, θα είναι σε θέση να ακούσει περιγραφές των αντικειμένων στις φωτογραφίες, όπως «Η εικόνα περιέχει τρεις ανθρώπους, χαμογελαστούς, σε εξωτερικό χώρο.»

To χαρακτηριστικό των περιγραφών, ονομάζεται Αυτόματο εναλλακτικό κείμενο ή στα αγγλικά Automatic Alternative Text, και παράγεται σαν κείμενο alt στην εικόνα. Είναι ένα χαρακτηριστικό της HTML που έχει σχεδιαστεί για την αύξηση της προσβασιμότητας από εργαλεία ανάγνωσης.

Το AI ή η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων του Facebook για να προσδιορίσει τι υπάρχει μια φωτογραφία.

Η εταιρεία αναφέρει ότι χρειάστηκε 10 μήνες για να αναπτύξει το χαρακτηριστικό μέση την τρέχουσα φάση, χρησιμοποιώντας νευρωνικά δίκτυα που μιμούνται τον εγκέφαλο για να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν εικόνες αφού προηγουμένως έχουν εκπαιδευτεί με εκατομμύρια παραδείγματα.

Το χαρακτηριστικό Automatic Alternative Text είναι διαθέσιμο στα αγγλικά για τους χρήστες του iOS στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Το Facebook αναφέρει ότι το νέο χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει σύντομα σε περισσότερες πλατφόρμες, γλώσσες και χώρες.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης

 

Iguru.Gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .