Απάτη στο Facebook , με σκοπό να εξαπατήσει τους χρήστες & να τους εγγράψει σε συνδρομητική υπηρεσία

1156

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, απατεώνες εκμεταλλεύονται το facebook και δημιουργούν ψεύτικους διαγωνισμούς για να εξαπατήσουν τους χρήστες. Πριν λίγο καιρό υπήρχε μια έξαρση με ψεύτικους διαγωνισμούς από γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ , αυτοκίνητα κ.α 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ευχαριστούμε την αναγνώστρια Αγγελική για την ενημέρωση

Μετά τις δωροεπιταγές από τα σούπερ μάρκετς , αυτοκίνητα κ.α οι επιτήδειοι άλλαξαν την απάτη και τώρα προσφέρουν εκδρομή για δύο στις Μαλδίβες αξίας €20.000 (ναι σωστά διαβάσατε) , και μπόνους ( είναι και χουβαρντάδες ) ένα κουπόνι 500 ευρώ , για να εξαπατήσουν τους χρήστες του facebook και να τους εγγράψουν σε συνδρομητική υπηρεσία.

Την σελιδα την είδαμε εδώ https://archive.is/LEkTc και προσέξτε λίγο πόσα σχόλια έχει , Likes , Share .

Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερα άρθρα μας όλοι οι διαγωνισμοί που υπόσχονται οτι με σχόλιο , Like , Share θα κερδίσετε κινητά , αυτοκίνητα , ταξίδια κ.α πολλών χιλιάδων ευρώ , είναι όλα μια απάτη με σκοπό εξαπατήσουν τους χρήστες και να τους εγγράψουν σε συνδρομιτικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης ΥΠΠ

Το αστείο σε αυτήν την περίπτωση είναι το δώρο που υπόσχονται , εκδρομή για δύο στις Μαλδίβες αξίας €20.000 , και μεχρι αυτή την ώρα έχει 27000+ Likes , 20.600+ σχόλια , 22.000+ κοινοποιησεις . Καμία ελπίδα

Τι γίνετε αν πέσεις στην παγίδα και επισκεφτείς την διεύθυνση που δίνει ;

Το πρώτο που θα ζητήσει είναι το κινητό τηλέφωνο και καλά για να διεκδικήσεις το κουπόνι .

Σε περίπτωση που δώσεις τα στοιχεια , συγχαρητήρια . Μόλις έκανες εγγραφή σε συνδρομιτικη υπηρεσία με χρέωση €6,24 ανα εβδομάδα

Αν πιστεύει κανεις στο κοινωνικό δίκτυό οτι θα του χαρίσουν τόσο εύκολα Mercedes , Porsche , Bwm , Volvo , κινητά iPhone , δωρεάν ταξίδια και άλλα πολλά , πολλών χιλιάδων ευρώ , είναι ώρα να ξυπνήσει . Το όνειρο τελείωσε

Ο τρόπος διαγραφής πρέπει να είναι απλός και κατανοητός (π.χ. αποστολή STOP στο σύντομο κωδικό που λαμβάνετε τα μηνύματα της υπηρεσίας) πχ STOP στο 5555

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html#q7

Όσες σελίδες υπόσχονται Mercedes , Porsche , Bwm , Volvo , κινητά iPhone , δωρεάν ταξίδια και άλλα πολλά , πολλών χιλιάδων ευρώ , είναι όλα ψέματα και είναι απάτες  . Και όχι για 20 αλλά ούτε για 1 . Οι ψεύτικες αυτές σελίδες έχουν σχεδιαστεί για να συσσωρεύουν μεγάλο αριθμό Like και όσο το δυνατόν γρηγορότερα . Μετά η σελίδα αφού έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό Like χρησιμοποιειται για να ξεκινήσει άλλους είδους από απάτες ή να πουληθεί στην μαύρη αγορά.

Πως δουλεύει το σύστημα / απάτη με αυτούς τους διαγωνισμούς 

  • Ο λόγος που ζητάει κοινοποίηση της φώτο δημόσια είναι ο εξής . Όσο πιο πολλά άτομα κοινοποιησουν/πατήσουν like στην σελίδα τόσο το καλύτερο για τον απατεώνα .
  • Πρέπει να επισκεφτούμε την σελιδα που αναφέρει για να είναι έγκυρη η συμμετοχή μας . Ο λόγος ; Για να πέσουν στην παγίδα οι χρήστες και να δώσουν το τηλέφωνο τους σε υπηρεσία υψηλής χρέωσης με κόστος τον μήνα πάνω απο 20-25 ευρώ .
  • Οι απατεώνες ξέρουν, ότι μια σελίδα στο Facebook,  με πολλές χιλιάδες μέλη είναι ένα πολύτιμο αγαθό, γιατί δίνει στον απατεώνα ένα μεγάλο ακροατήριο.
  • Ο στόχος μέσα απο τις απατεωνιές αυτες είναι να να προσελκύσουν όσο είναι δυνατό περισσότερους χρήστες. Τα Like και οι κοινοποιήσεις είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Οι σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης είναι γνωστές ως «Σελίδες Likewhore». Η διαδικασία της προσέλκυσης οπαδών μέσα από ψαρέματα Like είναι γνωστή ως «Like-Farming».
  • Οι σελίδες αυτές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή απλά ένας απατεώνας θα μπορούσε να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα. Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware, έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.
  • Η διαδικασία Like farming και η πώληση σελίδων στο Facebook για οικονομικό κέρδος είναι σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη πρακτική που πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι συμβαίνει. Αν οι χρήστες γνωρίζουν για αυτή την πρακτική, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο, για τους απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κάνουν μέλη, και χωρίς μέλη ο απατεώνας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα.

Δείτε ένα βίντεο που εξηγεί περισσότερα για το πώς λειτουργούν αυτές οι απάτες

Θεωρούμε απίθανο να υπάρξει κάποιος που θα πειστεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του σε μια τέτοια προφανή απάτη, αλλά η αναπαραγωγή του Scam στο Facebook δείχνει ακριβώς το αντίθετο…

Όπως καταλαβαίνετε αν και η απάτη είναι εμφανέστατη, υπάρχουν ακόμα ευκολόπιστοι που δίνουν άνετα τον αριθμό του κινητού τους!

Παρακαλούμε αν κάποια τέτοια σελιδα πέσει στην αντίληψη σας να μας ενημερώσετε , μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε ΕΔΩ συμπληρώνοντας πάντα σωστά τα στοιχεία σας (ελέγχετε συχνά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο) , μέσω της σελίδας μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ ή στέλνοντας μήνυμα από το email σας στο info(at)safer-internet.gr ( όπου at αντικαταστήστε το με το σύμβολο @ . Ακομα και με συμμετοχή στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί, ιδιαίτερα όταν βλέπετε μεγάλα δώρα προς όλους, να είσαστε σίγουροι πως είναι ακόμη ένας ψεύτικος διαγωνισμός ή τουλάχιστον μια παραπλανητική δημοσίευση. Οι εταιρίες δεν σας χαρίζουν εκατοντάδες ευρώ για μερικές κοινοποιήσεις.

Πάντα να προσέχετε τη διεύθυνση της σελίδας (url) και να είσαστε σίγουροι πως βρίσκεστε στην πραγματική σελίδα της εταιρίας και όχι μια σελίδα που προσπαθεί να σας εξαπατήσει χρησιμοποιώντας μεγάλα ονόματα εταιριών. Ακόμη θα πρέπει να είσαστε αρκετά προσεκτικοί όταν σας ζητούν να κοινοποιήσετε οτιδήποτε στους φίλους σας, γιατί με αυτή την κίνησή σας υπάρχει κίνδυνος να εξαπατηθούν και αυτοί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .