Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζετε στο Facebook ότι θέλετε να μείνει κρυφό

817

facebook-on-a-laptop-computer

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα που ανεβάσατε στο Facebook ασφαλή, θα πρέπει να ξανασκεφτείτε σοβαρά τι ανεβάζετε, ποιοι είναι (και παραμένουν) οι πραγματικοί σας φίλοι, πού κάνετε κλικ στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά και πόσο συχνά αλλάζετε τον ισχυρό κωδικό σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Μια διαφορετική ματιά στο θέμα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων που δημοσιοποιούμε μέσω Facebook ρίχνει  ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας στο πανεπιστήμιο του Φοίνιξ, Dan Konzen.

Τι έχεις ανεβάσει στο Facebook ; Ο καθηγητής επισημαίνει ότι όλα όσα υπάρχουν στο προφίλ μας είναι πληροφορίες δυνητικά προσβάσιμες από τρίτους.Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου έδειξε ότι τουλάχιστον στις ΗΠΑ δύο στους τρεις ενήλικες κατόχους λογαριασμού στα social media έχουν πέσει θύμα χάκινγκ (64%).

Απόρρητη προσωπική πληροφορία στο Facebook, όχι όμως δημόσια;Ακόμα κι αν έχουμε επιλέξει να μην δημοσιοποιήσουμε πληροφορίες όπως η διεύθυνση ή το τηλέφωνό μας, οι πληροφορίες αυτές δεν είναι παρά κρυμμένες πίσω από κάποια φίλτρα που οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να προσπεράσουν. Γι’αυτό θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε, είτε δημόσια, είτε σε περιορισμένο κύκλο.

Πατήστε ΕΔΩ για άρθρα σχετικά με την ασφάλεια

Πόσους φίλους και πόσους «φίλους» έχετε στο Facebook; Επιπλέον, ο καθηγητής αναφέρεται στους φίλους και συνιστά να αναθεωρήσουμε τη σχέση που μας συνδέει με κάθε έναν από τους εκατοντάδες διαδικτυακούς μας φίλους στο μέσο: μπορεί να μην είναι πραγματικοί φίλοι, αλλά επίδοξοι υποκλοπείς που κατορθώνουν να μας πείσουν για τα φιλικά τους αισθήματα και έτσι να συλλέξουν προσωπικές πληροφορίες που στα χέρια τους μας καθιστούν ευάλωτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Πού κάνετε κλικ στο Facebook; Ένα ακόμα σημείο στο οποίο στέκεται ο καθηγητής Konzen, είναι οι αλληλεπιδράσεις μας στο κοινωνικό δίκτυο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στα link που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε: κάθε επιλογή link πρέπει να έχει σαφή σκοπό, διαφορετικά μπορεί να μας οδηγήσει σε άγνωστα μονοπάτια (με κυριότερο την προσβολή του συστήματός μας με κακόβουλο λογισμικό).

Επιλέξτε ισχυρό κωδικό, που θα αλλάζετε κάθε τρεις και λίγο: Τέλος, ο καθηγητής αναφέρεται στη σημασία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης που περιέχει κεφαλαία και πεζά γράμματα, τουλάχιστον έναν αριθμό και ένα σύμβολο. Αντενδείκνυται η χρήση λέξεων ή φράσεων που προκύπτουν από στοιχεία για τη ζωή (π.χ. eimai30etwn), τις σχέσεις (π.χ. agapotondimitri) ή τα προσωπικά μας στοιχεία (odosmixalakopoulou80). Εκτός από τον ισχυρό κωδικό, ιδιαίτερη σημασία έχει και η συχνότητα αλλαγής του κωδικού αυτού -πρέπει να αλλάζετε τον κωδικό σας αρκετά συχνά για να παραμένετε ασφαλείς.

Στις συστάσεις αυτές να προσθέσουμε την εξαιρετικά μεγάλη σημασία που έχει η φύλαξη του κωδικού εισόδου σας στην θυρίδα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, καθώς εκεί καταλήγουν όλες οι ειδοποιήσεις της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

Ανθή Παναγιωτάκη & Tech.In.Gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .