Internet παντού ! Πανελλαδικό δίκτυο WiFi ετοιμάζει ο ΟΤΕ ;

1393

OTE-TV2

Μέσα στο 2013 το λανσάρισμα στην Ελλάδα νέας υπηρεσίας σε συνεργασία με την Deutsche Telekom και την ισπανική Fon

του Δημήτρη Μαλλά
Τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε WiFi δίκτυο σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία στην Ελλάδα θα έχουν οι συνδρομητές ευρυζωνικών συνδέσεων του ΟΤΕ, καθώς ο τελευταίος ετοιμάζεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Deutsche Telekom, η οποία στήνει το μεγαλύτερο WiFi δίκτυο της Γερμανίας.

Η είδηση για τα σχέδια του ΟΤΕ προέκυψε από την ανακοίνωση της Deutsche Telekom για συμφωνία συνεργασίας με την ισπανική Fon, η οποία λειτουργεί ένα crowdsourced δίκτυο WiFi σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι μία από αυτές, αλλά η DT σκοπεύει να λανσάρει και εδώ την υπηρεσία της Fon μέσα στο 2013, όπως και στις Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία. Μέχρι στιγμής, ο ΟΤΕ δεν έχει απαντήσει στις ερωτήσεις που απηύθυνε το deasy.gr.

Η Fon έχει περίπου 9 εκατ. συνδρομητές της υπηρεσίας της, η οποία παρέχεται δωρεάν. Οι συνδρομητές, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό router, προσφέρουν πρόσβαση στο δικό τους WiFi σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες της Fon. Για την ακρίβεια, δίνουν ένα κομμάτι της ευρυζωνικής σύνδεσης που έχουν για χρήση από τους υπόλοιπους συνδρομητές. Και, φυσικά, έχουν πρόσβαση στα WiFi των υπόλοιπων συνδρομητών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημειωτέον πως η υπηρεσία της Fon υπάρχει στις Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και Κροατία και πλέον και στη Γερμανία.

Η Deutsche Telekom θέλει να αξιοποιήσει τη Fon και τη φιλοσοφία της προκειμένου να δημιουργήσει ένα δίκτυο από 2,5 εκατ. WiFi hotspots στη Γερμανία, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, η DT έχει περισσότερα αποό 12.000 hotspots, αριθμός που φαντάζει μεγάλος αλλά δεν είναι αρκετός προκειμένου ο γερμανικός οργανισμός να προσφέρει στα 12 εκατ. ευρυζωνικούς συνδρομητές του τη δυνατότητα να έχουν WiFi πρόσβαση σε όλη τη χώρα. Και επιπλέον αυτή η δυνατότητα μπορεί να συνδυαστεί και με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και mobile broadband, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό μείγμα υπηρεσιών.

WiFi offloading 

Στην Ελλάδα, το τι ακριβώς θα γίνει παραμένει προς το παρόν θολό. Η λογική λέει ότι πρόκειται για κάτι που θα προσφέρει ο ΟΤΕ αλλά χωρίς να αποκλείεται και η εμπλοκή της Cosmote. Οι πληροφορίες του deasy.gr είναι πως η Cosmote προετοιμάζεται προκειμένου να ξεκινήσει την εγκατάσταση και λειτουργία ενός δικτύου από μερικές χιλιάδες δημοσίων WiFi hotspots σε ολόκληρη την Ελλάδα, στα οποία οι συνδρομητές της θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και, μάλιστα, η σύνδεση θα γίνεται αυτόματα. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στην Cosmote να δρομολογήσει σημαντικό όγκο κίνησης των δεδομένων από το δίκτυο κινητής της εταιρείας στο WiFi δίκτυο. Το αποκαλούμενο WiFi offloading είναι κάτι που η DT δοκιμάζει αρκετά στη Γερμανία και στη Βρετανία και επιτρέπει στον πάροχο να βελτιώνει την εμπειρία προς τον συνδρομητή της κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή : planet-greece.blogspot.com

 

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .