Kiddle : Μηχανή αναζήτησης μόνο για τα παιδιά

2437

kiddle

Η Kiddle είναι μια νέα μηχανή αναζήτησης που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα παιδιά. Γνωρίζετε ότι εκτός από γνώσεις, διασκέδαση και πολλά άλλα ωφέλιμα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και πολλά σκουπίδια, ή και αρχεία που μπορούν να σοκάρουν ακόμα και τους ενήλικες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Οι μηχανές αναζήτησης συνήθως διαθέτουν φίλτρα αναζήτησης από προεπιλογή, ενώ ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούν πολλές φορές αφαιρεί το ακατάλληλο περιεχόμενο από τα αποτελέσματα. Τι γίνεται όμως αν αυτός που χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης είναι κάποιο παιδί. Όσο και αν προσπαθούν οι τεχνικοί των μεγάλων μηχανών αναζήτησης το ακατάλληλο περιεχόμενο υπάρχει στα αποτελέσματα και είναι ορατό για όλους.

Εδώ έρχεται η Κiddle

Η Kiddle συνδυάζει το φίλτρο ασφαλούς αναζήτησης της Google μαζί με ελεγχόμενες μαύρες λίστες λέξεων-κλειδιών που αποτρέπουν την εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου.

Έτσι σε περίπτωση αναζήτησης όρου που υπάρχει στη μαύρη λίστα, το αποτέλεσμα που επιστρέφει είναι μήνυμα λάθους:

“Ωχ, μοιάζει ότι το ερώτημά σας περιείχε κάποιες κακές λέξεις . Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!” ή “Oops, looks like your query contained some bad words. Please try again!”.

Η υπηρεσία μάλιστα ορισμένες φορές είναι υπερβολικά περιοριστική, στο τι επιτρέπεται και τι όχι. Οι όροι αναζήτησης όπως “γέννηση”, “θάνατος”, ή “αυτοκτονία” έχουν μπλοκαριστεί και μάλιστα οι αναζητήσεις για “την πρόληψη αυτοκτονιών” είναι επίσης μπλοκαρισμένη.

Εδώ να αναφέρουμε ότι οι ακατάλληλες λέξεις-κλειδιά ή οι απαγορευμένες ιστοσελίδες ενημερώνονται συνεχώς από την υπηρεσία. Η Κiddle επιτρέπει επίσης την καταγγελία κάποιου όρου, και όπως αναφέρει θα χρειαστεί περίπου μία εργάσιμη ημέρα για να επανεξετάσει το αίτημα.

Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της υπηρεσίας είναι πολύ σύντομη αναφέροντας απλά ότι δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες.

Kiddle πατώντας εδώ http://www.kiddle.co/

Iguru.Gr

Ανανέωση άρθρου 4/3/16 – 18:00

Βασικα το site θέλει ακόμη πολλή δουλειά ώστε να εμπλουτιστεί με λήμματα κ πληροφορίες που θα ενδιέφεραν έναν μαθητή δημοτικού .

Το άλλο πράγμα που οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι Kiddle μπορεί να μην είναι 100% ασφαλές , μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα , και μπορεί να φέρει άλλα αποτελέσματα που δεν είναι φιλικά προς το παιδί. Θα πρέπει να αφήνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν Kiddle με προσοχή και γενικά στο διαδίκτυο

Ορισμένοι χρήστες του Twitter έχουν κάνει μια μικρή έρευνα και ανακάλυψαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αμφίβολα αποτελέσματα για το  Kiddle και θα πρέπει οι γονείς να δώσουν προσοχή.

Δεν έχει σημασία ποια τεχνολογία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσει τα παιδιά σας ασφαλή στο Διαδίκτυο, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε παρόντες όταν τα παιδιά σας χρησιμοποιούν το Internet

Εμείς σαν σελίδα θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για το Kiddle και για οτιδήποτε βρούμε θα ενημερωθείτε άμεσα

Σημείωση :

Εμείς σας σελίδα , περισσότερα για εμάς διαβάστε ΕΔΩ , τεχνικός και διαχειριστής θα είμαστε δίπλα σας κάθε λεπτό , για να σας βοηθήσουμε σε ότι θελήσετε , όπως είμαστε δίπλα σας από το ξεκίνημα της σελίδας μας . Σύντομα βοήθεια και μέσω τηλεφώνου και Skype για ακόμα πιο γρήγορη επικοινωνία . Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε ΜΗΝ διστάσετε  να επικοινωνήσετε με την σελίδα μας μέσω μηνύματος στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ και μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ .

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .