Προειδοποίηση προς γονείς : Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

6054

kik

 

Παιδόφιλος προειδοποιεί γονείς: Βγάλτε την εφαρμογή Kik από το κινητό του παιδιού σας . Η Machica Smith επικοινώνησε με την εκπομπή Target 8 του WoodTV στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όταν ανακάλυψε φωτογραφίες ανδρικών γεννητικών οργάνων στην εφαρμογή Kik στο κινητό της 11χρονης κόρης της.

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Η Machica Smith επικοινώνησε με την εκπομπή Target 8 του WoodTV στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όταν ανακάλυψε φωτογραφίες ανδρικών γεννητικών οργάνων στην εφαρμογή Kik στο κινητό της 11χρονης κόρης της.

12092737_10206119553445566_1082782520_n

Σα να μην έφτανε αυτό, η μικρή είχε λάβει και μηνύματα που της ζητούσαν να στείλει και δικές της φωτογραφίες. «Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι το παιδί μου θα έβλεπε τέτοια πράγματα,» λέει η Smith, «καταστρέφουν τις ζωές αυτών των παιδιών».

Η περίπτωση της 11χρονης δυστυχώς δεν είναι η μόνη. Η 14χρονη Alice, γνώρισε μέσω της εφαρμογής τον Nick. Νομίζοντας ότι μιλά με έναν 16χρονο, η Alice έγινε το κορίτσι του αν και δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. «Μιλούσε σαν 16χρονος και έστελνε φωτογραφίες ενός νορμάλ 16χρονου» θυμάται η μητέρα της η οποία όταν ανακάλυψε ακατάλληλες συνομιλίες μεταξύ τους, δεν δίστασε να πάει στις αρχές με τα στοιχεία.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο «Νick» είναι ένας 52χρονος από την Ουάσινγκτον ο οποίος είχε καταδικαστεί για ληστεία τραπέζης και στην κατοχή του είχαν βρεθεί πάνω από 7.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

«Έστειλα και δικές μου φωτογραφίες», ομολογεί η Alice, «γιατί τον εμπιστευόμουν. Τώρα ψάχνω καθημερινά στο Google τρέμοντας μήπως εμφανιστούν στο διαδίκτυο.» Στις αρχές της χρονιάς, οι Ομοσπονδιακές Αρχές στις ΗΠΑ παρατήρησαν έξαρση των καταγγελιών για απόπειρες αποπλάνησης παιδίων και ανταλλαγή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσα από την εφαρμογή Kik. « Από τις περιπτώσεις που έρχονται σε μας με προβλήματα, είναι το πιο συνηθισμένο», δήλωσε ο Πράκτορας Blair Babcock της Homeland Security, «γενικά, είναι προσανατολισμένο σε νεότερες ηλικίες.»

12119594_10206119580806250_1701852986_o

Ο Πράκτορας Babcock αποδίδει την δημοφιλία του Kik ανάμεσα στα παιδιά αλλά και τους απανταχού παιδόφιλους στον σχεδιασμό της εφαρμογής η οποία κατ’αρχάς χρησιμοποιείται αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου, έτσι τα παιδιά μπορούν να την χρησιμοποιούν στα κρυφά.

Παράλληλα, διαθέτει «εφαρμογές-μέσα-στην-εφαρμογή» κάνοντας το έτσι πολύ εύκολο να κρύψουν ακατάλληλο υλικό ή συνομιλίες από τους γονείς τους. «Αν δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί, δεν θα πρέπει να αφήνεις το παιδί σου να το χρησιμοποιεί», συμβουλεύει ο Πράκτορας Babcock.

http://woodtv.com/2015/01/30/download-dangers-protecting-our-kids/

Kαταδικασμένος παιδόφιλος προειδοποιεί

Ο Χ επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Παραδέχεται ότι καταδικάστηκε τη δεκαετία του 90 για παιδεραστία, αλλά ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να μην υποτροπιάσει. Έρχεται, λοιπόν, να προειδοποιήσει κι εκείνος τους γονείς για τους κινδύνους που ελοχεύουν για τα παιδιά που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Kik.

«Δεν είναι παιχνίδι, είναι κάτι πάρα, πάρα πολύ σοβαρό. Αυτή η εφαρμογή είναι πολύ επικίνδυνη» λέει ο Χ. Την κατέβασε μετά από σύσταση φίλου του και η πρώτη του σκέψη ήταν: «Wow! Μπορώ να είμαι όποιος θέλω. Μπορώ να πλησιάσω όποιον θέλω!». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι αυτό έπρεπε να σταματήσει και διέγραψε την εφαρμογή.

Το Role Play (Παιχνίδι ρόλων) είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η εφαρμογή στους χρήστες της. «Μπορείς να αλλάξεις τα προσωπικά σου στοιχεία και να επιλέξεις την ηλικιακή ομάδα που σε ενδιαφέρει», εξηγεί ο παιδόφιλος. «Μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς να κάνω τίποτα, δυο προφίλ που υποθετικά ανήκαν σε έφηβες, με πλησίασαν. Το ένα, δε, από τα δύο είχε ψευδώνυμο που παρέπεμπε σε προσωπικά προβλήματα (σημ. Suicide=Αυτοκτονία)».

«Αυτό είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι παιδόφιλοι», εξηγεί ο Χ, ένα παιδί που δείχνε ότι έχει ανάγκη για επικοινωνία.

Όλα αρχίζουν από εκεί και πέρα με ένα «Τι συμβαίνει, έλα να μιλήσουμε». Έτσι ο παιδόφιλος μπορεί να γίνει η παρηγοριά του παιδιού, ο άνθρωπος τους μέχρι να τα οδηγήσει σιγά σιγά στο στόχο του που σίγουρα δεν είναι η ανακούφισή τους.

Τι να κάνω η μάνα;

  • Να κατεβάσεις την εφαρμογή και να την ψάξεις εξονυχιστικά (Προειδοποίηση: Θέλει πολύ γερό στομάχι).
  • Να συζητήσεις με το παιδί για τους κινδύνους με ψυχραιμία και παραδείγματα .
  • Στην ανάγκη να απαγορέψεις τελείως τη χρήση του.

http://woodtv.com/2015/02/02/sexual-predator-warns-parents-about-kik-app/

Μπήκαμε σαν σελίδα και είδαμε και ψάξαμε την εφαρμογή Kik . Πάθαμε σοκ .

 

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

 

 

Επιμέλεια και μετάφραση κειμένου

Watchdogs Παιδί και Διαδίκτυο

Άλλες σελίδες

Target 8 WoodTV

WoodTV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .