Κίνδυνος από τη δημοσίευση φωτογραφιών παιδιών σε Facebook και Tinder

1430

Οι γονείς συνήθως σκέφτονται ότι δεν είναι κακό να δημοσιεύουν εικόνες των παιδιών τους στο facebook ή στο Tinder αλλά οι αρχές προειδοποιούν ότι οι συγκεκριμένες εικόνες μπορούν να καταλήξουν σε συλλογές εικόνων που διατηρούν παιδόφιλοι.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Με την άνοδο των κοινωνικών δικτύων και των εφαρμογών για διαδικτυακά ραντεβού αυξήθηκαν πάρα πολύ οι εικόνες παιδιών που ανεβαίνουν στον ιστό, συνήθως από τους γονείς και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών.

Η επίτροπος για τη διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών (OCEC) Kellie Britnell υποστηρίζει ότι δεν είναι ασυνήθιστο εικόνες παιδιών στο διαδίκτυο με ρούχα ή χωρίς, να καταλήγουν στα χέρια παιδόφιλων. «Πολλές φορές οι αρχές που ασχολούνται με τον εντοπισμό περιεχομένου σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών διαπιστώνουν ότι οι εικόνες έχουν δημοσιευτεί αρχικά σε κοινωνικά δίκτυα. Τα παιδιά δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι γυμνά. Επιπρόσθετα, οι υπηρεσίες τοποθεσίας που υπάρχουν στα κινητά και στις εφαρμογές μπορούν να δώσουν πληροφορίες στους θύτες για την τοποθεσία της κατοικίας, του σχολείου του παιδιού ή τις εξωτερικές του δραστηριότητες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ενεργοποιήσει τις κατάλληλες ρυθμίσεις έτσι ώστε ό,τι δημοσιεύουμε να μην είναι ορατό από τον οποιονδήποτε αλλά μόνο από τους στενούς μας φίλους ή όσους εμπιστευόμαστε.»

Η κ. Britnell επισημαίνει ότι συνήθως οι γονείς δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους έχοντας τις καλύτερες προθέσεις αλλά οι αποδέκτες είναι πολλοί και δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι είδους άνθρωποι είναι.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 , έρχεται με νέο διαγωνισμό από Bitdefender Greece & S@fer-Internet.Gr . Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα

Ένα άλλο φαινόμενο της εποχής είναι ότι οι χωρισμένοι γονείς χρησιμοποιούν τις εικόνες των παιδιών τους για να «διαφημίσουν» τους εαυτούς τους σε εφαρμογές διαδικτυακών ραντεβού όπως είναι το Tinder! «Δυστυχώς δεν είναι έγκλημα το να είσαι χαζός» τονίζει η κ. Britnell.

Πρόσφατη έρευνα της Αυστραλιανής Επιτροπής Μεταρρύθμισης του Δικαίου, αποδεικνύει με στοιχεία τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει η δημοσίευση φωτογραφιών παιδιών και εφήβων από τους γονείς. Σε πολλές περιπτώσεις τους προκαλεί αμηχανία, νιώθουν ότι άγνωστοι εισβάλουν στην ιδιωτική τους ζωή και είναι η αφορμή να γίνουν θύματα cyberbullying. Πολλοί γονείς δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους επειδή απλά το κάνουν οι γονείς των συμμαθητών τους. Κλινικοί ψυχολόγοι όμως επισημαίνουν ότι βλέπουν πολλά περιστατικά εφήβων που μάχονται με τις διατροφικές διαταραχές και με την άσχημη εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους λόγω και των φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Μια 18χρονη από την Αυστραλία μάλιστα μήνυσε τους γονείς της επειδή δημοσιεύαν φωτογραφίες της στο facebook από όταν ήταν μωρό. Η 18χρονη υποστήριξε ότι ζήτησε από τους γονείς της να διαγράψουν το συγκεκριμένο περιεχόμενο αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Τελικά κέρδισε τη δίκη.

Πηγή : SaferInternet4Kids

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Η ''Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου'' , διοργανώνεται τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε…

Gepostet von Ασφάλεια στο διαδίκτυο am Montag, 2. Januar 2017

 

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Οι νέες χρεώσεις στα καρτοκινητά WHAT’S UP και COSMOKAPTA

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .