Αρχική » Social Media » Facebook » Απατη στο Facebook ! Σελίδες υπόσχονται ψεύτικους διαγωνισμούς What’s Up

Απατη στο Facebook ! Σελίδες υπόσχονται ψεύτικους διαγωνισμούς What’s Up

10404268_1045580402134007_8694601194588980628_n

Ακόμα μια ψευδής ανάρτηση κυκλοφορεί στο κοινωνικό δίκτυο . Κάποιες σελίδες ισχυρίζονται ότι ο χρήστης θα λάβει κωδικούς από What’s Up για Reload κάνοντας Like & Share μια Φώτο καθώς και Like στην σελίδα τους στο Facebook και μετά από 30 λεπτά θα λάβει σε προσωπικό μήνυμα στο προφίλ του κωδικό για Reload . 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Αρκετοί χρήστες έπεσαν στην παγίδα αυτή αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει και μην πέφτετε στην παγίδα τέτοιων αναρτήσεων από διάφορες σελίδες .

Με την κρυφή και άγνωστη απάτη Likefarming , διαβάστε πατώντας ΕΔΩ  και ΕΔΩ για το Like Farming , υπόσχονται ότι ο χρήστης θα κερδίσει 1500 λεπτά ομιλίας και 1500 μηνύματα δωρεάν .

 

like3

like8

Φυσικά κάτι τέτοιο που υπόσχονται οι σελίδες δεν ισχύει και όσα Likes & Share και να κάνετε , όση ώρα και να περιμένετε κωδικός δεν θα σας έρθει ποτέ . Σκοπός τους είναι μόνο να μαζέψουν Likes .

Τα like και οι κοινοποιήσεις από χρήστες βοηθάνε τέτοιες σελίδες ( τέτοιες σελίδες τις ονομάζουν Likewhore ) να παίρνουν υψηλότερη προτεραιότητα γιατί το Facebook υποθέτει ότι η σελίδα είναι δημοφιλής .

Οι σελίδες αυτές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή απλά ένας απατεώνας θα μπορούσε να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα . Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware, έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.

Όταν βλέπετε τέτοιες σελίδες που υπόσχονται διαγωνισμούς καλό είναι πρώτα να το ψάξετε ή ζητήστε μας να το ψάξουμε εμείς στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ ή στέλνοντας ένα email μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ .

Στην επίσημη σελίδα του Whats’Up έχει γίνει σχετική ανάρτηση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει

whatsup

Σταματήστε την απάτη κάνοντας αναφορά στην φωτογραφία καθώς και στην σελίδα τους και σε ότι ψεύτικο διαγωνισμό δείτε .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Τι είναι ο εντοπισμός υπογραφής και πως λειτουργεί το Antivirus;

Όπως οι άνθρωποι προσβάλλονται από κάποιον ιό, έτσι και ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από …