Αρχική » Social Media » Facebook » Απατη στο Facebook ! Σελίδες υπόσχονται ψεύτικους διαγωνισμούς What’s Up

Απατη στο Facebook ! Σελίδες υπόσχονται ψεύτικους διαγωνισμούς What’s Up

10404268_1045580402134007_8694601194588980628_n

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τεχνολογικα νέα . Περισσότερα για την σελίδα ΕΔΩΣτόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω & θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩΣυμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Ακόμα μια ψευδής ανάρτηση κυκλοφορεί στο κοινωνικό δίκτυο . Κάποιες σελίδες ισχυρίζονται ότι ο χρήστης θα λάβει κωδικούς από What’s Up για Reload κάνοντας Like & Share μια Φώτο καθώς και Like στην σελίδα τους στο Facebook και μετά από 30 λεπτά θα λάβει σε προσωπικό μήνυμα στο προφίλ του κωδικό για Reload . 

Αρκετοί χρήστες έπεσαν στην παγίδα αυτή αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει και μην πέφτετε στην παγίδα τέτοιων αναρτήσεων από διάφορες σελίδες .

Με την κρυφή και άγνωστη απάτη Likefarming , διαβάστε πατώντας ΕΔΩ  και ΕΔΩ για το Like Farming , υπόσχονται ότι ο χρήστης θα κερδίσει 1500 λεπτά ομιλίας και 1500 μηνύματα δωρεάν .

 

like3

like8

Φυσικά κάτι τέτοιο που υπόσχονται οι σελίδες δεν ισχύει και όσα Likes & Share και να κάνετε , όση ώρα και να περιμένετε κωδικός δεν θα σας έρθει ποτέ . Σκοπός τους είναι μόνο να μαζέψουν Likes .

Τα like και οι κοινοποιήσεις από χρήστες βοηθάνε τέτοιες σελίδες ( τέτοιες σελίδες τις ονομάζουν Likewhore ) να παίρνουν υψηλότερη προτεραιότητα γιατί το Facebook υποθέτει ότι η σελίδα είναι δημοφιλής .

Οι σελίδες αυτές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή απλά ένας απατεώνας θα μπορούσε να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα . Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware, έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.

Όταν βλέπετε τέτοιες σελίδες που υπόσχονται διαγωνισμούς καλό είναι πρώτα να το ψάξετε ή ζητήστε μας να το ψάξουμε εμείς στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ ή στέλνοντας ένα email μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ .

Στην επίσημη σελίδα του Whats’Up έχει γίνει σχετική ανάρτηση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει

whatsup

Σταματήστε την απάτη κάνοντας αναφορά στην φωτογραφία καθώς και στην σελίδα τους και σε ότι ψεύτικο διαγωνισμό δείτε .

Διαβάστε ακόμα :

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Τι είναι το Like farming στο Facebook πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ενημέρωση :

Το Copy Paste έχει απενεργοποιηθεί για το λόγω ότι κάποιες σελίδες παίρνουν άρθρα χωρίς να βάλουν ως πηγή την σελίδα μας . Όσες σελίδες θέλουν κάποιο άρθρο για την δική τους σελίδα η Blog να επικοινωνήσουν μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Έρχεται διαγωνισμός από Bitdefender για απόλυτη προστασία ενάντια στις απειλές του διαδικτύου με Total Security Multi-Device 2017

Μείνετε συντονισμένοι . Έρχεται διαγωνισμός από Bitdefender για απόλυτη προστασία ενάντια στις απειλές του διαδικτύου  Σημείωση …