Μια νέα απάτη κυκλοφορεί στο Facebook – Η ESET προειδοποιεί

930

eset.robot

Η ESET προειδοποιεί τους χρήστες του Facebook για καμπάνια με scam που έχει γίνει Viral 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Οι ερευνητές της ESET  έχουν εντοπίσει μια καμπάνια με scam στο Facebook που κλέβει από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων τα στοιχεία των καρτών πληρωμής. Αντί να αγοράζουν πολυτελή γυαλιά ηλίου με έκπτωση 90%, οι καταναλωτές είναι πιθανό να καταλήξουν θύματα μιας απάτης με κάρτες πληρωμών.

1

2-852x1024

4-1019x1024

Σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Χιλή, η Κίνα, ηΓαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι χρήστες του Facebook έρχονται αντιμέτωποι με ένα κύμα spam διαφημίσεων που εξαπλώνονται μέσω παραβιασμένων λογαριασμών του Facebook, τον έλεγχο των οποίων έχουν πάρει οι κυβερνοεγκληματίες  χρησιμοποιώντας malware και τακτικές κοινωνικής μηχανικής.

Χωρίς τη σχετική συγκατάθεση, δημοσιεύουν φωτογραφίες που διαφημίζουν μεγάλη έκπτωση σε γυαλιά ηλίου Ray-Ban. Όταν τα θύματα προσπαθούν να τα αγοράσουν σε ψεύτικα e-shops, αντιμετωπίζουν διάφορους κινδύνους. Εκτός από το να χάσουν μερικά δολάρια, τα στοιχεία των καρτών πληρωμών πέφτουν στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών πίσω από την εκστρατεία, καθώς τα δεδομένα αυτά ταξιδεύουν σε ολόκληρο το Διαδίκτυο χωρίς κρυπτογράφηση. Έτσι, ο καθένας μπορεί να τα καταχραστεί για να κλέψει χρήματα.

Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την καμπάνια scam, καθώς και τις συστάσεις της ESET προς τους χρήστεςγια να αποφύγουν να πέσουν θύματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σε άρθρο  στο επίσημο blog της ESET, WeLiveSecurity.com. 

http://www.welivesecurity.com/2016/04/06/buying-ray-bans-dont-fall-for-this-facebook-scam/

Προσοχή ! Μην ‘τυφλωθείτε’ από τα πρόσφατα μηνύματα που κυκλοφορούν και προσφέρουν πολυτελή γυαλιά ηλίου σε απίστευτες τιμές . Πρόκειται για απάτη!

Θυμόμαστε : Αν παραείναι καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον όντως δεν είναι αληθινό…

Σχετικά με την ESET

Από το 1987, η ESET® αναπτύσσει λογισμικό ασφαλείας, το οποίο κατέχει ρεκόρ διακρίσεων και βραβεύσεων. Πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες εμπιστεύονται σήμερα τις λύσεις της ESET χρησιμοποιώντας έτσι την τεχνολογία με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η ευρεία σειρά λύσεων ασφαλείας καλύπτει όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες, προσφέροντας τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους απλούς καταναλωτές την ιδανική ισορροπία επιδόσεων και προληπτικής προστασίας.

Η ESET διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο πωλήσεων , το οποίο καλύπτει 180 χώρες, και διατηρεί περιφερικά γραφεία σε Μπρατισλάβα, Σαν Ντιέγκο, Σιγκαπούρη και Μπουένος Άιρες. Επιπλέον, διαθέτει τοπικά γραφεία σε Αθήνα και Λευκωσία, καθώς κι ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.eset.com/gr καθώς και το Κέντρο Τύπου της ESET.

Facebook: www.facebook.com/eset

YouTube: www.youtube.com/esetgr

Twitter: twitter.com/eset_hellas 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eset-hellas

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .