Ψευδής είδηση που κυκλοφορει και αναφερει οτι Ακυρώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

897

00_01_20150325_hop1427283378-11

Μια τρολιά γνωστού blogger – σατυρικής σελίδας  έφτανε για να αναδείξει για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν αρκετοί χρήστες που καταπίνουν αμάσητο ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο χωρις να το φιλτράρουν από έγκυρες σελίδες . 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Μια από τις κλασικές περιπτώσεις που μπορεί κανείς να συναντήσει στο διαδίκτυο και συνήθως σε social networks και φόρουμ, είναι το λεγόμενο «troll». Η λέξη περιγράφει τον χρήστη ο οποίος με σκοπό να ερεθίσει, να μπερδέψει και να προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στους υπόλοιπους χρήστες, χρησιμοποιεί επιτηδευμένα προκλητικές, ανόητες ή εκτός θέματος ερωτήσεις, θέσεις και απόψεις.

Τρολάρισμα ή trolling είναι η προσπάθεια (επιτυχημένη συνήθως) εκνευρισμού ή ενόχλησης ενός ή περισσοτέρων ατόμων ώστε να δημιουργήσουν αντιδράσεις με τελικό σκοπό τη διασκέδαση του τρολ

Πώς να αντιμετωπίσετε το «troll»

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί κάποιο «troll» το οποίο έχει ως στόχο μόνο να αποτρέψει τη διεξαγωγή μιας διαδικτυακής συζήτησης, είναι η άγνοια. Συνήθως, ένας τέτοιος ενοχλητικός χρήστης εάν αγνοηθεί θα αρχίσει να στέλνει όλο και πιο προσβλητικά μηνύματα, αλλά εάν δεν υπάρξει αντίδραση συνήθως απογοητεύεται και εγκαταλείπει την κοινότητα. Σε αρκετά φόρουμ και μπλογκ, δίνεται η παραίνεση να μην ασχολούνται οι χρήστες με τα «troll», κίνηση που αναφέρεται ως «μην ταΐζετε τα ”troll”» (Don’t feed the trolls).

Σε πολλές περιπτώσεις πάντως, για την καταπολέμηση των «trolls» χρησιμοποιούνται και άλλα μέσα, όπως η αφαίρεση των μηνυμάτων τους ή η φραγή τους προκειμένου να μην ενοχλούν, ενώ αρκετές φορές διαγράφονται και από τις κοινότητες που εισέρχονται διαδικτυακά.

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

 

Τι αναφέρει το άρθρο 

parelasi2

parelasi1

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη χώρα μας η είδηση πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρωθεί η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ακυρώνονται τόσο οι παρελάσεις όσο και όλες οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον περήφανο λαό του Βελγίου που δοκιμάζεται σκληρά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να χτυπιέται από τρομοκράτες η πρωτεύουσα των Μνημονίων και οι Έλληνες να κάνουν παρελάσεις και να χορεύουν τσάμικα στο Σύνταγμα, όπως έκαναν πέρσι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα πως παρακαλεί τους Έλληνες να μην βάλουν στα μπαλκόνια την ελληνική σημαία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση προτρέπει όλους τους Έλληνες να βάλουν στα μπαλκόνια τους μια σημαία του Βελγίου ή μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, αναφέρεται πως καλό θα ήταν οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.

Όσοι δεν έχουν βελγική σημαία ή σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να βάλουν μια αμερικανική ή μια τουρκική σημαία, ενώ καλό θα ήταν κάποιοι να βάλουν και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, για να δείξουμε πως η Ελλάδα τους αγαπάει όλους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει πως η ακύρωση της παρέλασης έχει σκοπό να ρίξει το ηθικό του λαού μας που είναι πολύ ανεβασμένο μετά την επιτυχία του τρίτου Μνημονίου.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει πως η ακύρωση της παρέλασης και των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου δείχνει φόβο της κυβέρνησης για χτύπημα του ISIS στην Ελλάδα.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν πως υπάρχει ο φόβος πως οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανέφερε συνεργάτης του πρωθυπουργού, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Έλληνες επαναστάτησαν κατά των Τούρκων το 1821, οπότε οι τζιχαντιστές του ISIS μπορεί να πάρουν ανάποδες γιατί η Τουρκία τους εφοδιάζει με όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνεργάτες του «δεν μπορούμε να κάνουμε παρελάσεις τώρα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος και να προκαλέσουμε ένα τρομοκρατικό χτύπημα που θα διώξει τους τουρίστες».

Παρά την ακύρωση της παρέλασης και των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, οι Έλληνες θα επιτρέπεται να τιμήσουν την επέτειο της Επανάστασης με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο και την σκορδαλιά.

Ελευθερία ή Θάνατος!

Την τρολιά φυσικά την τσίμπησαν και διάφορες άλλες σελίδες είτε γνωρίζοντας ότι είναι τρολιά είτε όχι . Εξαλλου δεν τους ενδιαφέρει αν είναι τρολιά . Τα κλικς να πέφτουν βροχή και τα likes στις σελίδες τους

ΠΗΓΗ

Τα σχόλια απο τους χρήστες στις κοινοποιησεις του άρθρου ; Για κλάματα

Μα είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ενα άρθρο που αναφερει  : Παρά την ακύρωση της παρέλασης και των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, οι Έλληνες θα επιτρέπεται να τιμήσουν την επέτειο της Επανάστασης με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο και την σκορδαλιά ή με το Όσοι δεν έχουν βελγική σημαία ή σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να βάλουν μια αμερικανική ή μια τουρκική σημαία, ενώ καλό θα ήταν κάποιοι να βάλουν και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, για να δείξουμε πως η Ελλάδα τους αγαπάει όλους.

Γιατι γράψαμε το άρθρο ; Γιατι τα μηνύματα ήταν αρκετά με αυτό το θέμα και αρκετές κοινοποιησεις από χρήστες του Facebook γιατί κάποιοι χρήστες ΔΕΝ διαβάζουν μέσα στο άρθρο παρά μόνο βλέπουν τον τίτλο και ψαρώνουν

Το Διαδίκτυο και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, είναι ιδανικές πλατφόρμες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση , φήμες , προπαγάνδα , εκατοντάδες ανακριβείες , παραπλανητικές ειδήσεις , ψευδή μηνύματα . ΜΗΝ πέφτετε στην παγίδα . 

Διαδικτυακές φήμες : Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε

Και για όσους πιστεύουν ακόμα ότι δεν θα γίνει παρέλαση κάντε κλικ στα παρακάτω

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας 

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Ενισχυμένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Για ακόμη μια φορά φάνηκε πόσο ποιοτική ( λέμε τώρα ) μπορεί να γίνει η δημοσιογραφία του διαδικτύου στην Ελλάδα του 2016 και το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος χρήστης να το καταπιεί αμάσητο ότι διαβάσει στο διαδίκτυο 

Συμβουλες :

  • Ξεκινήστε με δεδομένο ότι μια πληροφορία που διαβάζουμε στο διαδίκτυο από άγνωστη πηγή είναι κατά πάσα πιθανότητα αναξιόπιστη. Μην παρασύρεστε και μην την αναμεταδίδετε μέχρι να επιβεβαιωθεί.
  • Προτιμήστε να ενημερώνεστε από ιστοσελίδες σοβαρών μέσων ενημέρωσης και από ενυπόγραφα κείμενα
  • Διασταυρώνουμε πάντα την πληροφορία που διαβάζουμε από πολλές διαφορετικές πηγές. Είναι γνωστό ότι πολλοί διαδικτυακοί τόποι αντιγράφουν τις πληροφορίες ο ένας από τον άλλο με αποτέλεσμα να διασπείρονται ανακριβείς φήμες. Αν κάνουμε, όμως, μια πιο επισταμένη έρευνα θα μπορέσουμε ίσως να φτάσουμε πιο κοντά στην αλήθεια.
  • Σύμφωνα με την παραπάνω λογική δεν βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Όταν συμβαίνει ένα μεγάλο και τραγικό γεγονός κυκλοφορούν αμέσως πολλές και τρομακτικές φήμες οι οποίες αναπαράγονται αλόγιστα. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Περιμένουμε να καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .