Επικίνδυνες οι φωτογραφίες παιδιών στο Facebook

1499

photo.paidion

Η σελίδα Safer-Internet.Gr ξεκίνησε 2/2013 και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των γονέων , παιδιών και εφήβων με άρθρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η ενημέρωση για τις απάτες και τα ψέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο .Στόχοι της σελίδας είναι : Η προστασία – ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο που κυκλοφορεί και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα , Η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο , Η ενημέρωση των χρηστών για τα ψέματα – απάτες – αλυσιδωτά μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , Η βοήθεια των χρηστών πάνω σε διαδικτυακά θέματα . Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας για την ασφάλεια σας στο ιντερνετ , τις απάτες και τα ψέματα του ίντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook πατώντας ΕΔΩ και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει) ή μπείτε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ ή ακόμα και αίτημα φιλίας στο προφίλ στο Facebook πατώντας ΕΔΩ . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας κοινοποιωντας τα άρθρα  , μαθαίνουμε  για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων μας

 

Όλοι οι γονείς θα συμφωνήσουν πως είναι δελεαστικό το να μοιράζονται τις τρελές, αστείες, τρυφερές ή απίθανες στιγμές των παιδιών τους με τους φίλους τους στο Facebook. Οι γονείς είναι υπερήφανοι για τα παιδιά τους και θέλουν να μάθουν όλοι τις επιτυχίες τους –μικρές και μεγάλες. Τι πιο εύκολο, λοιπόν, από το να ποστάρουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook ή σε άλλα social media. Ο κόσμος του διαδικτύου, όμως, δεν είναι αθώος και είναι στο χέρι των γονιών να προστατεύουν τα παιδιά τους από την έκθεση σε αυτόν. 

photo_fb_590_b

Κι αν πιστεύετε ότι οι ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook αρκούν για να μην διαρρέουν οι φωτογραφίες των παιδιών σας πουθενά αλλού, παρά μόνο στους φίλους σας… υπάρχουν πάντα «τρύπες» που λειτουργούν ως παράθυρα για επιτηδείους παιδόφιλους ή παιδεραστές. Αν, λοιπόν, υπάρχουν πέντε φορές που δεν πρέπει να ποστάρετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook (ή σε άλλα social media) αυτές είναι οι εξής:

Γυμνές φωτογραφίες των παιδιών σας

Ο λόγος είναι προφανής. Μπορεί για εσάς οι φωτογραφίες των παιδιών σας σε ένα μπάνιο γεμάτο σαπουνάδες να φαίνονται γλυκές και εντελώς αθώες, στα λάθος χέρια όμως γίνονται άκρως επικίνδυνες. Αποφεύγετε, λοιπόν, να ποστάρετε οποιαδήποτε φωτογραφία δείχνει το παιδί σας γυμνό ή ημίγυμνο ή που μπορεί να αφήνει οποιοδήποτε σεξουαλικό υπονοούμενο.

Φωτογραφίες των παιδιών σας με άλλα παιδιά

photo_fb_590_3

Ακόμα κι αν εσείς επιμένετε να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media, οφείλετε να σέβεστε την θέση των άλλων γονιών στο ζήτημα αυτό και να μην ανεβάζετε ποτέ φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. από σχολικές γιορτές ή παιδικά πάρτι) χωρίς την έγκρισή τους.

Φωτογραφίες ή πληροφορίες για το σχολείο τους

mathites

Η ιδέα και μόνο ότι το σχολείο του παιδιού δεν αποτελεί την δεύτερη πιο ασφαλή ζώνη -μετά το σπίτι- εντός της οποία αυτό κινείται, είναι αρκετή για να μας προκαλέσει πανικό. Η αλήθεια είναι, όμως, πως είναι τρομακτικό το ποιοι μπορεί να συχνάζουν έξω από τις σχολικές πύλες… Κοινοποιώντας φωτογραφίες ή πληροφορίες για το σχολείο του παιδιού, απλά ανοίγετε μία ακόμα χαραμάδα για τους επιτήδειους. Ακόμα κι αν ανεβάσετε μία φωτογραφία από το σχολείο του παιδιού, φροντίστε να μην φαίνεται πού βρίσκεται αυτό ή τα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του.

Φωτογραφίες με το πλήρες όνομα του παιδιού

photo_fb_400

Ακριβώς όπως δεν χρειάζεται να αναγράφετε το όνομα του παιδιού στην σάκα του και δη σε ευδιάκριτο μέρος, έτσι και δεν χρειάζεται να ανεβάζετε φωτογραφίες του με το πλήρες όνομά του. Μπορείτε είτε να πειράξετε την φωτογραφία και να το σβήσετε είτε να κόψετε την φωτογραφία στο σημείο όπου φαίνεται το όνομα είτε απλά… να μην ανεβάσετε καθόλου τη φωτογραφία!

Οτιδήποτε το παιδί σας μπορεί να μην θέλει να διαρρεύσει δημόσια

photo_fb_590_2

Ένας εύκολος τρόπος για να αποφασίζετε ποια στιγμιότυπα των παιδιών να δημοσιεύσετε και ποια όχι, είναι ο εξής: Θα ήθελαν τα παιδιά σας να δει την συγκεκριμένη φωτογραφία όλος ο κόσμος (είτε τώρα που είναι μικρά είτε μεγαλώνοντας); Μπορεί να έρχονταν σε δύσκολη θέση; Αν η απάντηση «γέρνει» προς το «δεν θα ήθελαν», μην ανεβάσετε τη φωτογραφία! Αν, δηλαδή, αυτή είναι προσβλητική, μη κολακευτική ή αν πρόκειται να το φέρει κάποτε σε δύσκολη θέση, θα πρέπει να σεβαστείτε το παιδί σας –ή να ζητήσετε την άδειά του, εφόσον είναι αρκετά μεγάλο. Μέχρι τότε, κρατήστε την φωτογραφία στο προσωπικό σας άλμπουμ!

Πιστεύουμε κάποια στιγμή μερικοί γονείς να καταλάβουν οτι αυτό που κάνουν είναι επικίνδυνο και να ξυπνήσουν

Πηγή : popsugar.com

Διαβάστε ακόμα :

[CYBER ALERT] Εφαρμογή για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πατώντας ΕΔΩ

Τα τελευταία μας άρθρα πατώντας ΕΔΩ

Άρθρα που αφορούν την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πατώντας ΕΔΩ 

Άρθρα που αφορούν Ηλεκτρονικό Έγκλημα πατώντας ΕΔΩ

Γιατί ΔΕΝ δημοσιεύουμε φωτογραφίες των παιδιών μας στο διαδίκτυο πατώντας ΕΔΩ

Συμβουλές για την προφύλαξη και προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης πατώντας ΕΔΩ

Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πατώντας ΕΔΩ

 

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .