Αρχική » Social Media » Facebook » Γαλλία : Ποινή φυλάκισης σε γονείς που ανεβάζουν φώτο παιδιών στο Facebook

Γαλλία : Ποινή φυλάκισης σε γονείς που ανεβάζουν φώτο παιδιών στο Facebook

paid

Γαλλία : Με ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ απειλούν οι γαλλικές αρχές τους γονείς που δημοσιοποιούν στοιχεία και φωτογραφίες των παιδιών στους στο Facebook.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Ακόμα και με φυλάκιση απειλούνται οι Γάλλοι γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία που αυστηροποιήθηκε πρόσφατα, οι γονείς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ αν δημοσιεύσουν λεπτομέρειες της ζωής τρίτων πρόσωπων ακόμα και αν είναι τα παιδιά τους χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.

«Σε μερικά χρόνια τα παιδιά θα μπορούν να οδηγούν στα δικαστήρια τους γονείς τους για δημοσίευση φωτογραφιών τους όταν ήταν νεώτεροι» εξήγησε Γάλλος νομικός και ειδικός σε θέματα ασφαλείας στην Telegraph.

«Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την προστασία των παιδιών τους» προσθέτει ένας δεύτερος νομικός στη Le Figaro.

Πρόσφατα η γαλλική αστυνομία υπενθύμισε τον κίνδυνο παιδόφιλοι να βάζουν στο στόχαστρο παιδιά μετά από ανάρτηση οικογενειακών φωτογραφιών στα social media. Αντιπρόεδρος του Facebook αποκαλύπτει ότι σχεδιάζεται ένα σύστημα για να ενημερώνει τους γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αλλάζουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Ο Jay Parikh, αντιπρόεδρος του Facebook, είπε ότι η υπηρεσία εξετάζει τη δημιουργία ενός συστήματος για να ενημερώσει τους γονείς που βάζουν τις φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο χωρίς να περιορίζει τις ρυθμίσεις απορρήτου τους.

Ο Parikh είπε: «Αν έβαζα online μια φωτογραφία από τα παιδιά μου να παίζουν στο πάρκο, και εγώ κατά λάθος την φωτογραφία την είχα δημόσια , το σύστημα θα μπορούσε να πει:» Hey, περιμένετε ένα λεπτό, αυτή είναι μια εικόνα των παιδιών σας . Συνήθως την στέλνουμε μόνο στα μέλη της οικογένειάς μας . Είστε σίγουροι ότι θέλετε να το κάνετε αυτό; «

Η γαλλική αστυνομία έχει τοποθετηθεί προς τους γονείς σχετικά με τη σελίδα του στο Facebook : «Προστατέψτε τα παιδιά σας!» και έχουν αναφέρει επίσης ότι οι εικόνες των παιδιών που μπορεί να καταλήξουν στα χέρια των παιδεραστών ή εγκληματίων οι οποίοι θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για κλοπή ταυτότητας κ.α 

ΠΗΓΗ

Telegraph.Co.Uk

Είναι αδύνατον πια να μπούμε facebook και να μη δούμε κάθε μέρα καμιά εικοσαριά φωτό από παιδάκια που τις ανεβάζουν οι γονείς τους , το πώς τρώνε  πως κάνουν το ένα πως κάνουν το άλλο .

Νά κάτι σοβαρό που κάνει ή Γαλλία για την προστασία των παιδιών από τα κοινωνικά δίκτυα . Ας ελπίζουμε ότι κάποια μέρα οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι άλλο ή παρέα πίσω από ένα κουτί και άλλο ή παρέα σε μία καφετέρια ή σε μία ταβέρνα . Μας έφαγε ή μοντερνιά κ χάσαμε την έννοια της πραγματικής προσωπικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Έφηβοι και μεταμεσονύκτιο σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Όχι δεν κοιμάται, κάνει vamping . Κόκκινα μάτια, ατονία και έντονη υπνηλία για τον έφηβο σας, …