Τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα . Κερδίσατε 800€ από σούπερ μάρκετ

2318

Νέες καμουφλαρισμένες απάτες μέσω τηλεφώνου . Εφευρετικότητα , άψογος σχεδιασμός , άρτια οργάνωση 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Άρθρο από Θοδωρή Δανιηλίδη και Ελληνικά Hoaxes

Σήμερα 27/12/2016 και ώρα 12:49 δέχτηκα τηλεφωνική κλήση από τον αριθμό 2120001942 και άκουσα, σε ηχογραφημένο μήνυμα, πως κέρδισα 800€ από σούπερ μάρκετ.

Είναι η ίδια, γνωστή απάτη με τους ψεύτικους διαγωνισμούς – έρευνες που χρησιμοποιούν τα ονόματα γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Μασούτης κτλ.) με σκοπό να παραπλανήσουν τους πολίτες και να τους εγγράψουν σε συνδρομητικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με υψηλές χρεώσεις.

Διαγωνισμός του ΑΒ Βασιλόπουλος χαρίζει 800€;

Συνεχίζει η «απάτη» με τα 800 ευρώ στο facebook.

Ψεύτικη έρευνα του Σκλαβενίτη και του Βασιλόπουλου με «δώρο» κουπόνια 100 ευρώ.

Ψεύτικη έρευνα του Μασούτη με «δώρο» κουπόνι.

Μια έρευνα για το συγκεκριμένο νούμερο μας έδειξε πως το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.tilefonikos-katalogos.gr/arithmos/2120001942 ( ελληνική υπηρεσία για την ανίχνευση των άγνωστων αριθμών τηλεφώνου  )

Διαβάστε και εδώ https://www.white-pages.gr/arithmos/2120001942 ( άλλη μια ( ελληνική υπηρεσία για την ανίχνευση των άγνωστων αριθμών τηλεφώνου  )

Όπως βλέπετε στις παραπάνω εικόνες, τον τελευταίο μήνα (Δεκ 2016) εκτός από τους ψεύτικους διαγωνισμούς που παραπληροφορούν στο διαδίκτυο, προσπαθούν να παραπλανήσουν και με τηλεφωνικές κλήσεις. Αναφέρουν πως κερδίσατε 800€ αλλά η αλήθεια είναι πως μόνο ένας θα κερδίσει αυτό το ποσό στους 6 μήνες που κρατάει ο «διαγωνισμός» και όλοι θα γραφτούν σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με συνδρομή. Η χρέωση γίνεται σε τακτική βάση (όπως εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη, μηνιαία) και ενδέχεται να εξαρτάται από το περιεχόμενο που λαμβάνει ή αποστέλλει ο χρήστης.

Πως μπορώ να αποκλείσω από το τηλέφωνό μου κλήσεις προς ΥΠΠ;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στην εταιρία τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής για να τεθεί στη γραμμή σας φραγή πρόσβασης προς όλες τις ΥΠΠ ή σε συγκεκριμένες αριθμοδοτικές σειρές. Αντίστοιχα φραγή μπορεί να γίνει σε SMS/MMS για ΥΠΠ.

Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) Cosmote

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/page/T21/xml/Personal__service__service_MultimediaInformation/section/Shops

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο της εταιρίας σας ή να επικοινωνησετε με την εταιρεία σας και το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών

Ενημερώστε τους φίλους και γνωστού σας, γιατί δεν είναι λίγοι οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα της παραπάνω απάτης με τους ψεύτικους διαγωνισμούς που υπόσχονται διάφορα ποσά ή ακριβά κινητά (π.χ. iPhone 6) που μοναδικό στόχο έχουν, να σας εγγράψουν σε συνδρομητική υπηρεσία της κινητής τηλεφωνίας με κόστος υπηρεσίας  24,80 ευρω ανά μήνα

 

Πηγή άρθρου : Ελληνικά Hoaxes

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Οι νέες χρεώσεις στα καρτοκινητά WHAT’S UP και COSMOKAPTA

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .