Και οι απάτες like-farming συνεχίζονται : Το κορίτσι αυτό ΔΕΝ έχει καρκίνο .

1732

Το κορίτσι της φωτογραφίας δεν πάσχει από καρκίνο, ούτε η μητέρα προσπαθεί να του συμπαρασταθεί.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

H απάτη like-farming δεν είναι ευρέως γνωστή στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Αυτό το εκμεταλλεύονται πολλοί επιτήδειοι, για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στο blog τους και με αυτό τον τρόπο να βγάλουν χρήματα από της διαφημίσεις, ή να πουλήσουν στη μαύρη αγορά τις σελίδες τους που έχουνε χιλιάδες μέλη.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για την απάτη Like Farming 

Η απάτη είναι απλή και στοχεύει στο συναίσθημα των χρηστών. Κλέβουν φωτογραφίες ανθρώπων και ζητούν like, σχόλια και κοινοποιήσεις. Ένας καθαρά συναισθηματικός εκβιασμός. Αυτό θα βοηθήσει στην μεγαλύτερη εξάπλωση της απάτης, αφού όλοι οι φίλοι σας θα το δουν το σχόλιο η την κοινοποίηση σας. Συνήθως ο επιτήδειος δεν χρησιμοποιεί μόνο μια σελίδα στου facebook αλλά τρέχει πολλές σελίδες ταυτόχρονα.

Χθες ασχοληθήκαμε με μια τέτοια περίπτωση: Το παιδί αυτό ΔΕΝ είναι άρρωστο.

Ο διαχειριστής της σελίδας δεν έχασε χρόνο και επιστρέφει στην σκουπιδοσελίδα του , με ένα νέο like-farming

 

Το κορίτσι της φωτογραφίας δεν πάσχει από καρκίνο, ούτε η μητέρα προσπαθεί να του συμπαρασταθεί.

Η κυρία ονομάζεται Rachel Regal και στη φωτογραφία που κλάπηκε, την βλέπουμε μαζί με την κόρη της Ellie. Καμιά από τις δύο δεν πάσχει από καρκίνο αλλά από μια σοβαρή μορφή γυροειδής αλωπεκίας.

 

https://archive.is/ylMih

Όπως αναφέρουμε παραπάνω ο επιτήδειος διαχειριστής δεν τρέχει μόνο μια σελίδα. Με τις ίδιες κλεμμένες φωτογραφίες αναρτήσεις αναπτύσει την απάτη like-farmig και σε μερικές άλλες σελίδες του facebook,  (Μεταδοτικό , Σκέψεις με νόημα και άλλες.)

Πως θα σας φαινόταν αν μια μέρα βλέπατε μια κλεμμένη φωτογραφία σας, μαζί με το παιδί σας, να κοινοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε ολόκληρο τον κόσμο, με λεζάντες «Έχουν καρκίνο, γράψτε μια προσευχή»;

Ακόμη και αν σχολιάσουμε πως είναι ψέμα, συμβάλουμε στην διάδοση της. Η μόνη λύση είναι να αρχίσουν οι αναφορές για spam σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις και σελίδες, από αναγνώστες που δεν δέχονται να παίζουν με την νοημοσύνη τους και τα αισθήματα τους.

Μία λύση ίσως είναι να αρχίσουν οι αναφορές σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις από αναγνώστες, που δεν δέχονται να παίζουν με την νοημοσύνη τους oι επιτήδειοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με τα like και τις κοινοποιήσεις βοηθάτε στην εξάπλωση μιας απάτης και ακόμη και αν σχολιάσουμε, συμβάλουμε στην διάδοση.

Για τους λόγους που εμφανίζονται τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο παρακάτω σύνδεσμο.

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, άγνωστη απάτη.

Ενημερώστε τους φίλους σας. Η διαδικασία Like farming είναι σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη πρακτική που πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι συμβαίνει. Αν οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, γνωρίζουν για αυτή την πρακτική, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο, για τους απατεώνες να τους ξεγελάσουν παίζοντας με τα συναισθήματά τους.

 

Πηγή άρθρου Ελληνικά HoaxesΘεόδωρος Δανιηλίδης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo/photos/a.1466153586943560.1073741828.1455372218021697/2196112080614370/?type=3

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Οι νέες χρεώσεις στα καρτοκινητά WHAT’S UP και COSMOKAPTA

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .