Σοκαριστικό βίντεο – Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους . Δείτε και θα καταλάβετε

11

c4842e6e372c728fbacf59304c956737.w600.h340.z1

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/SafeInternetGr  κάνοντας Like για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια μας αλλά και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς και τεχνολογικά νέα . Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας , μαθαίνουμε για τα ψέματα και τις απάτες στο ίντερνετ , μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο , προστατεύουμε τα παιδιά μας και εμάς  . Η προστασία των χρηστών αποτελεί κοινή ευθύνη. Η χρήση των καλύτερων τεχνολογιών και τεχνικών ασφαλείας είναι προς όφελος όλων . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να κάνετε αίτημα φιλίας και στο προφίλ της σελίδας αυτής στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Περιφερόμενος δεξιά και αριστερά μέσα στο σύννεφο του ιντερνετ έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο .

Βιντεο διαφορετικό από το αντικείμενο του προφίλ μου αλλά μιας και έχει να κάνει πάλι με την ασφάλεια των παιδιών ειπα να το κοινοποιήσω .

Το βίντεο που θα δείτε είναι σοκαριστικό αλλά και τραγικό . Δείχνει λεπτό λεπτό πως ένα μικρό παιδί, 3 ή 4 χρονών μπορεί να κινδυνεύσει, εάν οι γονείς του το αφήσουν στη ζέστη, μέσα στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα. Στις ΗΠΑ ένα παιδάκι κάθε 10 ημέρες πεθαίνει από την ανοησία των γονιών του να το αφήσουν μέσα στο αυτοκίνητοτα παράθυρα να είναι κλειστά, και έξω να κάνει ζέστη. Στη χώρα μας δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια μητέρα έχει πληρώσει την απερισκεψία της να κλειδώσει μέσα το παιδάκι στο αυτοκίνητο για να πάει να ψωνίσει, ή για κάποιο άλλο λόγο.

Το βίντεο ξεκινάει με μια μητέρα που σταθμεύει στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ, μέρα μεσημέρι με τον ήλιο έξω, να τσουρουφλίζει. Σαν να μην τρέχει τίποτε βγαίνει και κλειδώνει το αυτοκίνητο. Στο πίσω κάθισμα όμως υπάρχει ένας μικρός μπόμπιρας, δεμένος στο καρεκλάκι του. Η μητέρα τον αφήνει εκεί, με τα παράθυρα κλειστά.

Ο ήλιος καίει το αυτοκίνητο υπερθερμένεται και σιγά σιγά το παιδάκι αρχίζει να ιδρώνει. Η μητέρα στο μεταξύ με το πάσο της κάνει τα ψώνια της στο σούπερ μάρκετ, μιλάει στο κινητό, στέλνει μηνύματα, και το παιδί αρχίζει να ψήνεται μέσα στο αυτοκίνητο.

Μάλιστα περνάνε διάφοροι άνθρωποι οι οποίοι το βλέπουν σε τραγική κατάσταση και δεν ευαισθητοποιούνται. Μέχρι που ένας καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν αρχίζει να χτυπάει το τζάμι του αμαξιού και το παιδί δεν αντιδρά. Έχει λιποθυμήσει.

Δείτε τη συνέχεια του τραγικού βίντεο, το οποίο γύρισαν οι αρχές στις ΗΠΑ για να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αρκούν 15 λεπτά να μείνει ένα μικρό παιδί έτσι μέσα στο αυτοκίνητο για να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα νεφρά και τον εγκέφαλο του, και λίγα περισσότερα για να επέλθει το μοιραίο.

Φυσικα ειναι γύρισμα για να ευαισθητοποιήσουν τους ανεύθυνους .  Κάποια πράγματα πρέπει να δείχνονται ακόμα πιο ωμά για να καταλάβουμε πόσο σοβαρά είναι.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/XNDWN8KDVSM”]

 

 

Πηγή: iatropedia.gr