Αυτό το μωρό δεν έχασε την μητέρα του και δεν είναι η θεία του αυτή που τραγουδάει

1652

Το διαδίκτυο και τα social media δεν είναι τόπος όμορφος και αγγελικά πλασμένος.  Ακόμα μία περίπτωση που μόνο στόχο έχει τα like και τίποτα άλλο (Like farming). Mία παραπλανητική ιστορία που έστησαν για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο like και τις κοινοποιήσεις μέσω συναισθηματικού εκβιασμού.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Eνα βίντεο με πάνω από 3000 κοινοποιήσεις (μέχρι τώρα) παρουσιάστηκε στη σελίδα Να Ζεις Την Ζωη Σου Παντα Με Τρελα ετσι Μονο Ειναι Ωραια και ενημερώνει (υποτίθεται) πως….

Αυτό το βίντεο είναι για το παιδί που έχασε την μαμά του λίγους μήνες πριν.. Η θεία του που τον φροντίζει τραγουδά το τραγούδι που η μητέρα του συνήθιζε να τραγουδάει όταν ήταν ζωντανή. Βλέπεις πώς το μωρό αντιδρά..

 

Το βίντεο μας έρχεται από το 2013, είναι η μητέρα του παιδιού εκείνη που τραγουδάει και όχι η θεία του. Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη της μητέρας στο CNN.

 

 

Την επιτυχία αυτή ήταν αναμενόμενο να την ζηλέψουν και να την αντιγράψουν όσοι επιδίδονται σε καθημερινό like farming, παράδειγμα η σελίδα με το όνομα H Agaph Einai Makria η οποία δεν διστάζει να παρουσιάσει ακόμα και παραποιημένες φωτογραφίες με φανταστικές συγκινητικές ιστορίες. Μοναδικός σκοπός η αρπαγή του like.

 

 

 

 

Στο κυνήγι του like οι επιτήδειοι δεν θα διστάσουν να πλάσουν φανταστικές ιστορίες και μέσω συναισθηματικού εκβιασμού να αποσπάσουν το like από τους διαδικτυακά αναλφάβητους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Tα ΑΜΗΝ εξυπηρετούν ακριβώς αυτό τον σκοπό.

Κραυγαλέος συναισθηματικός εκβιασμός με μόνο στόχο τα like και τις κοινοποιήσεις χρησιμοποιήθηκε και στη παρακάτω περίπτωση, όπου παρουσιάστηκε παραποιημένη (αφαίρεσαν τα χέρια) η φωτογραφία της πρωταγωνίστριας ταινιών ερωτικού περιεχομένου Brooklyn Chase. Η φωτογραφία πλαισιώθηκε με ένα συγκινητικό μήνυμα και έτοιμη η ανάρτηση της ανώνυμης και όμορφης κοπέλας με αναπηρία που χαιρετάει το κόσμο.

 

 

 

Η πραγματική φωτογραφία.

 

 

Στον εικονικό κόσμο του facebook και των social media οι επιτηδειοι δεν διστάζουν να καπηλευθούν και φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν φύγει από την ζωή ή και παιδιών για να πλάσουν μία συγκινητική ιστορία που θα προσελκύσει τα like των χρηστών του διαδικτύου.

Μερίδιο ευθύνης, όμως, φέρουν και όσοι πατάνε like ή κοινοποιούν τέτοιου είδους ψευδείς αναρτήσεις καθώς με αυτό τον τρόπο βοηθούν να εξαπλωθεί μία απάτη.

Ας θυμηθούμε μερικές περιπτώσεις.

H κοπέλα αυτή δεν λέγεται Γεωργία και έχει πεθάνει το 2015

 

Το αγγελούδι που δεν χρειάζεται εγχείρηση και το γλυπτό που δεν το έφτιαξε πατέρας που έχασε την γυναίκα και το παιδί του σε τροχαίο.

 

Τι είναι το Like farming στο Facebook ; Άλλη μια κρυφή και άγνωστη απάτη.