Αρχική » Social Media » Facebook » Με το σχόλιο «BFF» , ΔΕΝ θα δεις αν είναι ασφαλής ο λογαριασμός σου στο Facebook

Με το σχόλιο «BFF» , ΔΕΝ θα δεις αν είναι ασφαλής ο λογαριασμός σου στο Facebook

Με το σχολιο «BFF» , ΔΕΝ θα δεις αν είναι ασφαλής ο λογαριασμός σου στο Facebook . Μια φήμη ξεκίνησε να κυκλοφορεί και αναφέρει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε αν ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι ασφαλής πληκτρολογώντας απλά ένα “BFF” στα σχόλια του κοινωνικού δικτύου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Μια φήμη ξεκίνησε να κυκλοφορεί και αναφέρει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε αν ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι ασφαλής πληκτρολογώντας απλά ένα “BFF” στα σχόλια του κοινωνικού δικτύου. H τακτική έκανε την αυτές τις μέρες την επανεμφάνιση της στο ελληνικό Facebook , «πατώντας» πάνω στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica που βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε πλήρη εξέλιξη.

 

 

Ορισμένες σκουπιδοσελίδες για να τσιμπήσουν μερικά παραπάνω κλικ , χρησιμοποιωντας την μέθοδο like farming , ζητούν από τους χρήστες να σχολιάσουν από κάτω με τα γράμματα «BFF» όπου είναι τα αρχικά του «Best Friends Forever» (καλύτεροι φίλοι για πάντα) και σε περίπτωση που τα γράμματα γίνουν πράσινα τότε ο λογαριασμός του είναι ασφαλής, ενώ σε περίπτωση που μείνουν μαύρα τότε υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας.

Δυστυχώς , τέτοιες καταστάσεις δεν θα κάνουν τους λογαριασμούς σας πιο ασφαλείς ουτε θα σας ενημερώσουν για το αν είναι.

Η ανάρτηση που κυκλοφορεί και από χρήστες , αναφέρει 

Ο Mark Zuckerberg δημιούργησε τη λέξη BFF. Γράψτε την σε σχόλιο και δείτε εάν το προφίλ σας είναι προστατευμένο. Αν η λέξη γίνει πράσινη, το προφίλ είναι προστατευμένο. Εάν γίνει μαύρο – αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως!
Share! Μοιραστείτε το!

Τα περισσότερα από αυτά τα σχόλια γίνονται πράσινα, όμως δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το πόσο προστατευμένος είναι ο λογαριασμός σας . Γίνεται πράσινο επειδή ανήκει στην ίδια κατηγορία με λέξεις όπως το «congratulations» και το «xoxo», όπου πέρα από τη λέξη δημιουργούν μια μικρή κίνηση στην οθόνη ( όταν πατήσετε και πάνω στην λέξη – σχόλιο ) , σχετική με αυτό που αναφέρει η λέξη και είναι μια νέα μικρή λειτουργία που έχει κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες

Φυσικά το κείμενο είναι ακίνδυνο και δεν ισχύει , αλλά προκαλεί πανικό στους διαδικτυακά αναλφάβητους χρήστες που νομίζουν οτι με ένα σχόλιο θα προστατέψουν τον εαυτό τους αλλά και τους φίλους τους , αναδημοσιεύοντας το δηθεν κείμενο “ασφαλείας” που και καλά έχει σταλθεί από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ  . Ναι άλλη δουλειά δεν είχε ο άνθρωπος . Και φυσικά πονοκέφαλο και ζαλάδα στους χρήστες που γνωρίζουν οτι πρόκειται για ακόμα μια φάρσα .

Έτσι λοιπόν για να το ξεκαθαρισουμε πιο καλά , όταν η λέξη γίνεται ή δεν γίνεται πράσινη στην οθόνη σας , δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια του λογαριασμού σας για αυτό μην ανησυχείτε . Σε περίπτωση που γίνει όμως πράσινη , είναι το αναμενόμενο . Τώρα , από την άλλη πλευρά αν παραμένει μαύρο , ίσως να χρειάζεται κάποια ρύθμιση το πρόγραμμα περιήγησης σας στο διαδίκτυο , όπως ενημέρωση ή ενημέρωση η εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας .

Αν από την άλλη αν είστε χρήστες που ανησυχείτε αληθινά για την ασφάλεια του λογαριασμού σας ( και το ευχόμαστε )  , αυτό που πρέπει να κάνετε είναι , έναν έλεγχο στις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού σας ( https://www.facebook.com/settings?tab=security )

Η τρομοκρατία πουλάει και δεν τους νοιάζει τους διαχειριστές σκουπιδοσελίδων για την αλήθεια για αυτο σταματήστε λοιπόν να εμπιστεύεστε όποιο δημοσίευμα / ανάρτηση  κυκλοφορεί από την κάθε σκουπιδοσελίδα ή αν δεν γνωρίζετε κάτι ρωτήστε μας για να σας βοηθήσουμε , επικοινωνώντας μαζί μας , με τους παρακάτω τρόπους 

  • Στέλνοντας μήνυμα από το email σας στο info(at)safer-internet.gr . Όπου at αντικαταστήστε το με το σύμβολο @
  • Μέσω της σελίδας μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
  • Με συμμετοχή στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
  • Μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε στην σελιδα μας πατώντας ΕΔΩ

 

 

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κάμερα υπολογιστή ή αλλιώς… το μάτι των επιτηδείων

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των έξυπνων συσκευών. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε …