Αρχική » Events » Γ.Παπαπροδρόμου Προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος : «Όπου θα αποτύχει το Cyber Security θα ασχοληθούμε εμείς ως Cyber Crime»

Γ.Παπαπροδρόμου Προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος : «Όπου θα αποτύχει το Cyber Security θα ασχοληθούμε εμείς ως Cyber Crime»

Γεώργιος Παπαπροδρόμου Προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος : «Όπου θα αποτύχει το Cyber Security θα ασχοληθούμε εμείς, ως Cyber Crime»

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Σημείωση : Στις υπογραμισμενες κόκκινες λέξεις πατήστε για περισσότερες πληροφορίες

Τις σύγχρονες προκλήσεις σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισης των Ηλεκτρονικών απειλών ανέδειξαν οι σύνεδροι στο 7ο Συνέδριο για την Ψηφιακή Ασφάλεια InfoCom Security, το οποίο διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαπροδρόμου, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέρθηκε στην αποστολή και στη Δομή της Υπηρεσίας, τις συνεργασίες που αναπτύσσει σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, εστιάζοντας παράλληλα στις δράσεις ενημέρωσης του κοινού, αλλά και στις καινοτόμες εφαρμογές που έχει δημιουργήσει η Υπηρεσία της Διεύρυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως το Cyberkid και το FeelSafe.

Σημεία από την ομιλία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Παπαπροδρόμου στα πλαίσια του 7ου Συνεδρίου για την Ψηφιακή Ασφάλεια InfoCom Security (29- 30/03)

Ο ρόλος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Πρόληψη & την Αντιμετώπιση του Σύγχρονου Εγκλήματος

Ιδιαίτερα έμφαση στο Συνέδριο Infocom Security, είχε η ενότητα αναφορικά με τη ραγδαία εξάπλωση των κακόβουλων λογισμικών τύπου ransomware. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ηλεκτρονική απειλή παγκοσμίως, που στοχεύει απλούς χρήστες και επιχειρήσεις, με τις απώλειες να υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Το Ransomware – έχει μολύνει και πολλές ελληνικές επιχειρήσεις- «κλειδώνει» τα δεδομένα που βρίσκονται στους υπολογιστές, με σκοπό οι διαδικτυακοί δράστες να αξιώνουν «εικονικά λύτρα» από τους χρήστες των υπολογιστών, προκειμένου να «απελευθερώσουν» τα δεδομένα και να είναι προσβάσιμα στους κατόχους τους.

Όλες οι έρευνες και οι μελέτες εταιριών και φορέων που ασχολούνται με την ψηφιακή ασφάλεια κάνουν λόγο για αύξηση των κινδύνων των επιχειρήσεων και των οργανισμών, ως αποτέλεσμα της διεύρυνσης των επιθέσεων, της συνεχούς επέκτασης των δικτύων τους και της ολοένα αυξανόμενης διακίνησης και αποθήκευσης δεδομένων, μέσω cloud, virtualization, mobility και IoT, προκειμένου να εξυπηρετήσουν επιχειρησιακές ανάγκες. Στην 1η ενότητα του συνεδρίου, στελέχη εταιριών Διαχείρισης Κινδύνου, Integrator και Υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας «χαρτογράφησαν» το νέο περιβάλλον των απειλών για τις επιχειρήσεις και αναδείξαν τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης ρίσκου

Γεώργιος Παπαπροδρόμου – Αστυνομικός Διευθυντής, Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αχιλλέας Κουτσούκος – Product Manager ENCODE

Δρ Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου – Information Security Sales Manager, Όμιλος ΟΤΕ

Δήμητρα Ζέρβα – Information Security Consultant, Networking Division, Space Hellas

Δρ. Δημήτρης Πατσός – Chief Technology Officer, ADACOM

Χρήστος Βιδάκης – Principal, Risk Advisory, Deloitte

Γιάννης Γκιόκας – VP Research & Development at PCCW Global and Founder of Crypteia Networks

Δημήτρης Στασινόπουλος – Manager- IT Governance, Priority

Η νέα γενιά των απειλών, είναι σαφώς πιο επικίνδυνη σήμερα. Οι επιθέσεις στα δίκτυα των επιχειρήσεων και των οργανισμών είναι αναβαθμισμένες και στοχευμένες, αποσκοπώντας κυρίως στο οικονομικό όφελος και την κλοπή και πώληση προσωπικών δεδομένων. Η πρόληψη και αποτροπή της νέας γενιάς των επιθέσεων και η ανταπόκριση και αποκατάσταση σε ένα μολυσμένο περιβάλλον, προϋποθέτουν λύσεις ασφαλείας προηγμένης τεχνολογίας για δίκτυα και endpoint, με τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητα αποτελεσματικής προστασίας, όχι μόνο απέναντι στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές απειλές. Οι λύσεις αυτές  παρουσιαστηκαν στην 2η ενότητα του συνεδρίου

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την ομιλία του κ.Γεώργιου Παπαπροδρόμου – Αστυνομικού Διευθυντή Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 

 

Πηγή άρθρου : Nantia Report

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο

Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Αρθρογράφος Administrator

Δείτε επίσης

Κρυφά μάτια στη διαδικτυακή μας περιήγηση

Μια μικρή έρευνα για τα τρίτα μέρη στο Διαδίκτυο και τις αθέατες συνδέσεις των ιστοσελίδων …