Νέα έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού για να σταματήσουν οι αναρτήσεις και δημοσιεύσεις φωτογραφιών της Μαρκέλλας στο διαδίκτυο.
Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Νέα έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού για να σταματήσουν οι αναρτήσεις και δημοσιεύσεις φωτογραφιών της Μαρκέλλας στο διαδίκτυο.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει ζητήσει τον τερματισμό των αναδημοσιεύσεων φωτογραφιών και εικόνων της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη.
Γι’ αυτόν τον λόγο και το Χαμόγελο του Παιδιού απευθύνει εκ νέου έκκληση να κατέβουν όλες οι αναρτημένες στο διαδίκτυο φωτογραφίες του ανήλικου παιδιού. Με μήνυμα στο Twitter ο οργανισμός υπερτονίζει πώς όταν το παιδί βγει από το νοσοκομείο είναι υψίστης σημασίας να μην αντικρίσει τον εαυτό στο διαδίκτυο ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα.
Μια φωτογραφία, η κοινοποίηση παρουσίας σε ένα συγκεκριμένο μέρος ή η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών για τις δραστηριότητες του ανηλίκου και ειδικά σε πραγματικό χρόνο, μπορούν από μια αθώα κίνηση διαδικτυακής αλληλεπίδρασης να αποτελέσουν λεία για έναν κακόβουλο
Εξαφανίσεις Παιδιών: Τι πρέπει να προσέχω;
Γίνονται αρπαγές στην Ελλάδα;” “Πως μπορώ να προλάβω μία εξαφάνιση;” “Τι πρέπει να κάνω αν χάσω το παιδί μου;”. Οι ψυχολόγοι του Οργανισμού απαντούν στις πιο έντονες ανησυχίες και αγωνίες των γονιών σχετικά με το φαινόμενο των εξαφανίσεων. Επίσης δίνουν πρακτικές συμβουλές για να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε μία εξαφάνιση.
Και για να μιλήσουμε πιο ανοιχτά , ανοίξτε τα μάτια σας μερικοι γονείς κ διαβάστε . Το παιδί δεν είναι κανένα νέο αυτοκίνητο , κινητό ή το κινέζικο βάζο που πήρες για να μας το δείξεις . Και αν θέλεις να το δείξεις κρύψε καλά το πρόσωπο . Να ασχολείστε με χαζομάρες στο κοινωνικό δίκτυο ξέρετε , όπως άθλια κουίζ , φώτο με τις καλημερες κ καληνυχτες οι οποίες είναι άθλιες γραμμένες στην ζωγραφική
Grooming ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα παιδιά στο διαδίκτυο . Kάποιοι διαδικτυακοί groomers µπορεί να προσποιούνται ότι είναι συνοµίληκοι µε τα παιδιά ( π.χ. βάζοντας ψεύτικη φωτογραφία προφίλ και δηλώνοντας ψευδή ηλικία ) . Γι” αυτό είναι σηµαντικό να είµαστε πολύ προσεκτικοί µε ποιον συνοµιλούµε στο διαδίκτυο . Ακόµα , οι διαδικτυακοί groomers συνήθως έχουν γνώσεις στο να χειρίζονται ψυχολογικά και συναισθηµατικά τους εφήβους ( π.χ. γνωρίζουν την εφηβική γλώσσα και τον εφηβικό τρόπο σκέψης ) και γι” αυτό µπορεί να χρησιµοποιούν διάφορες τεχνικές προκειµένου να αποκτήσουν αρχικά την εµπιστοσύνη του παιδιου .
Οι παιδόφιλοι ξεκινούν συζητήσεις με τα πιθανά θύματα με σκοπό να αναπτύξουν φιλική σχέση με αυτά και να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής τους, τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι και τις σεξουαλικές τους εμπειρίες. Οι συζητήσεις μπορεί να διαρκέσουν ημέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες, μέχρι ο παιδόφιλος να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του παιδιού.
Οι συζητήσεις μπορεί να διαρκέσουν ημέρες, εβδομάδες, ακόμα και μήνες, μέχρι το αρπακτικό να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του παιδιού. Στη συνέχεια, προκαλούν σιγά σιγά συζητήσεις σεξουαλικής φύσεως και τους στέλνουν φωτογραφίες ως κάτι το αποδεκτό και το φυσιολογικό. Αυτή η τακτική αποσκοπεί στο να υπονομεύσει την απροθυμία των παιδιών να λάβουν μέρος σε σεξουαλική επαφή, αλλά και αποτρέψει το θύμα από το να ζητήσει βοήθεια από γονείς και τους δασκάλους του, αφού καταλήγει να νιώθει ένοχο που έχει ανταλλάξει τέτοιου είδους φωτογραφίες.
Εσύ συνέχιζε τώρα να μοστράρεις το παιδί σου στο ίντερνετ άμυαλε γονέα . Ανοίξτε τα ματια σας και μάθετε στο παιδί σας , αλλά και εσείς , τρόπους προφύλαξης ανηλίκου στο διαδίκτυο .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
- Διαδικτυακή απάτη στο Facebook με την…μεγάλη κληρονομιά και πώς προσεγγίζουν τα θύματα
- Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων: Πως οι γονείς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά
- Ηλεκτρονικές απάτες με πρόσχημα βοήθεια στην Ουκρανία
- Revenge porn: Τι είναι η εκδικητική πορνογραφία
- Απάτες της Black Friday και πώς να τις αποφύγετε!