Ναρκωτικά που μοιάζουν με παιδικά ζελεδάκια . Αστικός μύθος ή μια τρομακτική πραγματικότητα ;

3227

Με αφορμή μια ανάρτηση στο facebook με φωτογραφία, που μας ενημερώνει ότι κυκλοφορούν ναρκωτικά τύπου ‘’έκσταση’’  υπό μορφή παιδικού γλυκίσματος ‘’gummy bear’’ προκειμένου να ενημερώσουμε τα παιδιά μας , δημιουργήθηκε ένας φαύλος  κύκλος αναπαραγωγής.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Με αφορμή μια ανάρτηση στο facebook με φωτογραφία, που μας ενημερώνει ότι κυκλοφορούν ναρκωτικά τύπου ‘’έκσταση’’  υπό μορφή παιδικού γλυκίσματος ‘’gummy bear’’ προκειμένου να ενημερώσουμε τα παιδιά μας , δημιουργήθηκε ένας φαύλος  κύκλος αναπαραγωγής.

Όπως ήταν αναμενόμενο με όλες αυτές τις πληροφορίες να αναπαράγονται με ταχύτητα φωτός, αντί να ενημερώσουν προκάλεσαν περαιτέρω σύγχυση και πρόδηλη αγωνία σε γονείς και εφήβους που χρησιμοποιούν το facebook και το διαδίκτυο γενικότερα.

Λίγο πιο ψύχραιμα και σοβαρά αντιμετωπίζοντας το θέμα θα βρούμε χρήσιμες πληροφορίες και  γεγονότα για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.

Πριν όμως καλό θα ήταν να δούμε από την αρχή το θέμα των χαπιών τύπου ‘’έκσταση’’ τι είναι, τι κάνουν και πως διακινούνται.

 • Το Έκσταση δημιουργήθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Merck το 1912.
 • Στην αρχική του μορφή ήταν γνωστό ως «MDMA» (μεθυλενεδιοξυμεθαμφεταμίνη). Χρησιμοποιήθηκε το 1953 από το στρατό των ΗΠΑ, σε ψυχολογικά πολεμικά τεστ και στη συνέχεια επανεμφανίστηκε στη δεκαετία του 1960 ως ψυχοθεραπευτικό φάρμακο για να «μειώνει τις αναστολές».
 • Από τη δεκαετία του 70 και μετά χρησιμοποιήθηκε ως «ναρκωτικό των πάρτι».
 • Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το MDMA διαφημιζόταν ως «το πιο καυτό πράγμα στη συνεχή αναζήτηση της ευτυχίας μέσω της χημείας» και το «ναρκωτικό της μόδας» για τα πάρτι του Σαββατοκύριακου. Όντας ακόμη νόμιμο ναρκωτικό το 1984, το MDMA διατίθεντο στην αγορά με το όνομα «Έκσταση», αλλά το 1985 απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας.
 • Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο όρος Έκσταση χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην προώθηση ναρκωτικών από εμπόρους που πουλούσαν ναρκωτικά «τύπου Έκσταση» τα οποία μπορεί να περιείχαν πολύ λίγο ή καθόλου MDMA.
 • Και ενώ το MDMA από μόνο του μπορεί να προκαλέσει επιζήμιες παρενέργειες, αυτό που ονομάζεται Έκσταση σήμερα μπορεί να περιέχει ένα ευρύ μείγμα ουσιών –από LSD, κοκαΐνη, ηρωίνη, αμφεταμίνες και μεθαμφεταμίνες μέχρι ποντικοφάρμακο, καφεΐνη, αντιπαρασιτικό σκύλων κ.λπ.
 • Οι έμποροι ναρκωτικών προκειμένου να διευκολυνθούν στην προώθηση του αλλά και να αποφύγουν τη σύλληψη, βάζουν στα χάπια χαριτωμένα λογότυπα και σχήματα.
 • Αυτό που κάνει το Έκσταση ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ότι ο χρήστης ποτέ δεν ξέρει πραγματικά τι παίρνει.
 • Όταν οι χρήστες αναζητώντας να φτιαχτούν, αυξάνουν τη δόση χωρίς να γνωρίζουν ότι ίσως να παίρνουν έναν εντελώς διαφορετικό συνδυασμό ναρκωτικών.
 • Το Έκσταση, συνήθως κυκλοφορεί σε μορφή δισκίου αλλά μπορεί επίσης να ληφθεί με ένεση ή με άλλους τρόπους. Το υγρό Έκσταση είναι στην πραγματικότητα GHB (υδροξυβουτυρικό οξύ), ένα κατασταλτικό του νευρικού συστήματος – ουσία που μπορεί επίσης να βρεθεί σε καθαριστικά αποχετεύσεων, προϊόντα αφαίρεσης δαπέδων ή διαλυτικές ουσίες για λίπη ή γράσα.

Η είδηση για τα ναρκωτικά υπό τη μορφή παιδικού γλυκίσματος δεν είναι καινούργια έρχεται από το 2016 μάλλον ως αναπαραγωγή  που την είδαμε στο «miami.cbslocal.com» από τον Ιούλιο του 2015.

Το «CBSMiami» ενημερώνει τους αναγνώστες του ότι σύμφωνα με την αστυνομία του Μαϊάμι κυκλοφόρησε ένα νέο συνθετικό ναρκωτικό στις περιοχές της Ανατολικής Φλόριδα με τη μορφή παιδικού γλυκίσματος.

Ο εγκληματολόγος Stephen Snipes δήλωνε τότε στο CBSMiami : ‘’αυτά τα επικίνδυνα χημικά είναι εκεί έξω με ελκυστική μορφή και πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί με αυτά’’

Κατά τη διάρκεια μια σύλληψης για ναρκωτικά η αστυνομία του Μαϊάμι εντόπισε μέσα σε πλαστικό σακουλάκι κάτι που έμοιαζε με παιδικό γλύκισμα που στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν ένα συνθετικό ναρκωτικό που έμοιαζε με άλατα μπάνιου.

Σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί του τμήματος ναρκωτικών του Μαϊάμι δήλωναν ότι το ναρκωτικό ήταν φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με την ζαχαρένια επίστρωση ενός παιδικού γλυκού, ήταν πανομοιότυπο με τα παιδικά ‘’gammy bear’’, ενώ όμως τα γλυκίσματα ‘’gammy bear’’ είναι ελαστικά αυτό ήταν σκληρό και άκαμπτο, όταν το συνέθλιψαν αυτό μετατράπηκε σε κρυστάλλους ναρκωτικού.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί ‘’τα νέα ναρκωτικά διαρκώς δημιουργούνται με τρόπο τέτοιο ώστε οι έμποροι να αποφεύγουν τη σύλληψη και να προσελκύουν νεαρά παιδιά, στόχος της αστυνομία είναι να γνωρίζουν οι γονείς τι υπάρχει εκεί έξω πριν γίνει γι’ αυτούς σοβαρό πρόβλημα’’.

Δείτε όλο το άρθρο εδώ : http://miami.cbslocal.com/2015/07/09/flakka-now-made-to-look-like-candy/

 • Η αλήθεια είναι ότι ΝΑΙ κυκλοφορούν ναρκωτικά τύπου ‘’έκσταση’’ με τη μορφή παιδικού γλυκίσματος. Μια πρακτική που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών εδώ και πολλά χρόνια γι’ αυτού του είδους τα ναρκωτικά, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αρχές και να αποφύγουν τη σύλληψη αλλά και να προσελκύσουν τα νεαρά παιδιά.
 • Από τις όποιες διαδικτυακές πληροφορίες που μπορούμε να έχουμε και αυτές που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας  δεν εντοπίστηκαν στη χώρα μας παιδικά ή άλλα γλυκά που να περιέχουν μέσα ναρκωτικές ουσίες και να παρέχονται δωρεάν σε νεαρούς και εφήβους.

Αν και τα ναρκωτικά τύπου  ‘’έκσταση’’ είναι  στη χώρα μας γνωστά εδώ και δεκαετίες με τα γνωστά  χάπια με τις ελκυστικές μορφές και φατσούλες δεν έχει επισήμως έως σήμερα αναφερθεί περιστατικό με κυκλοφορία χαπιών τύπου ‘’έκσταση’’ με τη μορφή παιδικού γλυκίσματος  ‘’gammy bear’’.

Τα ναρκωτικά ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα με στόχο τους εφήβους η ψύχραιμη και σωστή ενημέρωση, αλλά και η ουσιαστική επαφή με τα παιδιά είναι σημαντικοί και καθοριστικοί παράγοντες για την αποτροπή ενός σοβαρού τέτοιου προβλήματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ναρκωτικά μπορείτε να βρείτε κι στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://gr.drugfreeworld.org/drugfacts/ecstasy/what-is-ecstasy.html

Έρευνα

Γιώργος Ζαβοδημητράκης

Κείμενο και μετάφραση

Σούλης Αποστολόπουλος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο

Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ