Ο πόλεμος με τα Fake News τελείωσε. Χάσαμε !

816

 

Οι περισσότεροι από εσάς θα είδατε ακόμα μία σατιρική είδηση να φτάνει να παίζει στο σύνολο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, ναι, αυτών των ιστοσελίδων που πολεμούν υποτίθεται τις ψευδείς ειδήσεις του διαδικτύου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι περισσότεροι από εσάς θα είδατε , ακόμα μία σατιρική είδηση να φτάνει να παίζει στο σύνολο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, ναι, αυτών των ιστοσελίδων που πολεμούν υποτίθεται τις ψευδείς ειδήσεις του διαδικτύου.

Επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του Δημοσίου ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Gepostet von Το Βατράχι am Dienstag, 18. Juli 2017

 

Εμπειροι δημοσιογράφοι φτάνουν να παίζουν την σατιρική αυτή είδηση και στην τηλεόραση, δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία.

Το Βατράχι είναι μία σατιρική ιστοσελίδα, κάθε μέρα ανεβάζει σατιρικά άρθρα, δεν φτάνουν όμως όλα να παίζουν στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Αυτό μας δείχνει δύο πράγματα, επαγγελματική συμπεριφορά στην σπορά ψευδών ειδήσεων ή ανεπάρκεια στον έλεγχο της είδησης. Αν συμβαίνει το πρώτο μιλάμε για πλήρη καταπάτηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αν συμβαίνει το δεύτερο μιλάμε για πλήρη ανικανότητα.

Στην εποχή της γρήγορης διαδικτυακής δημοσιογραφίας δείχνει να μην απασχολεί κανέναν πραγματικά η καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων. Τα κλικ αποφέρουν την πολυπόθητη επισκεψιμότητα, η επισκεψιμότητα φέρνει τις διαφημίσεις και οι διαφημίσεις που φέρνουν το χρήμα συνθέτουν το τρίπτυχο της επιτυχίας των fake news.

Αν σε αυτά προσθέσετε και την όποια προπαγάνδα, από όπου και αν προέρχεται, εύκολα καταλαβαίνετε ότι ο πόλεμος με τα fake news έχει χαθεί και ίσως οριστικά.

Επαφίεται πλέον στον αναγνώστη να κρίνει τι διαβάζει και να πράττει αναλόγως.

Γιώργος Ζαβοδημητράκης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο

Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ