Όχι , ΔΕΝ μπορείς να δεις ποιος είδε το προφίλ σου στο Facebook

1812

H απάντηση στο ερώτημα “ποιος βλέπει το προφίλ μου στο facebook” βρίσκετε μέσα σε αυτό το αρθρο 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Σημείωση : Στις υπογραμισμένες κόκκινες λέξεις πατήστε για περισσότερες πληροφορίες 

Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν πάλι να εμφανίζονται στην αρχική σελιδα μας στο κοινωνικό δίκτυο διάφορες πάλι εφαρμογές που υπόσχονται οτι θα δείτε ποιος/α είδε το προφίλ σας την τελευταία εβδομάδα , τον τελευταίο μήνα , το προηγούμενο έτος , πριν κανεις τον καφέ σου , πριν πας στο σούπερ μάρκετ και αγοράσεις τυρί ρύζι καφέ γάλα καμπά … και ένα σωρό τέτοιες χαζομάρες . Πράγμα που έχει γίνει αρκετά κουραστικό για κάποιους χρήστες

Φυσικά, πατώντας το μην ελπίζετε ότι θα οδηγηθείτε στον “παράδεισο . Αντί αυτού θα δείτε την παρακάτω σελίδα – σε μια διεύθυνση “τρέχα-γύρευε”- να απαιτεί κοινοποίηση στο προφίλ σας , για να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook

Άραγε μπορείτε να δείτε ποιος/α βλέπει το προφίλ σας ; Η απάντηση βρίσκετε παρακάτω

Η επίσημη απάντηση από το Κοινωνικό Δίκτυο αναφέρει τα εξής :

Ας δούμε την επίσημη απάντηση και στο ανάποδο ερώτημα.

Μπορεί κάποιος να καταλάβει αν έχω δει το FB προφίλ του;

Και όλες αυτές οι Facebook σελίδες και εφαρμογές που υπόσχονται το αντίθετο;

Στο ίντερνετ θα βρείτε διάφορους τρόπους ( εφαρμογές και βίντεο ) οι οποίοι υπόσχονται να σας πουν ποιοι χρήστες αναζητούν το Facebook προφίλ σας.

Το θέμα είναι το εξής:

Θα πιστέψετε αυτούς ή την ομάδα του Facebook;

Μπορoύμε να σας εγγυηθούμε πως όλοι είναι ψεύτικοι . Σκοπός τους είναι είτε να σας εμφανίσουν απλώς τυχαία στοιχεία από αλληλεπιδράσεις που έχετε με άλλους χρήστες, είτε να πάρουν στοιχεία από τη λίστα φίλων σας και τη λίστα chat, κ.ο.κ.

Όλες οι εφαρμογές αυτές που υπόσχονται οτι θα δείτε ποιος/α είδε το προφίλ σας είναι 100% απάτη και τα ονόματα που δείχνει είναι εντελώς τυχαία . Κάποιες άλλες εφαρμογές οδηγούν τους χρήστες σε σελίδες απάτη με σκοπό να δώσουν προσωπικα στοιχεία , να κάνουν εγγραφή σε συνδρομητικές υπηρεσίες με χρέωση 25 ευρω το μήνα και κάποιες άλλες για να να αποφέρουν χρήματα σε κάποιους που πληρώνονται για να σας οδηγήσουν σε άσκοπες δημοσκοπήσεις ή για την διασπορά ιών ή spam

Απώτερος σκοπός είναι συνήθως να σας ωθήσουν να κάνετε like σε σελίδες και κλικ σε διαφημίσεις για να βγάλουν κάποιοι χρήματα από εσάς, ή να σας «κολλήσουν» κάποιον ιό για να μεταφέρουν μηνύματα μέσω του προφίλ σας, ή να πάρουν στοιχεία σας όπως ονοματεπώνυμο και email, κ.ο.κ.

Από θεωρητική σκοπιά, ο μόνος τρόπος για να βλέπαμε ποιοι βλέπουν το προφίλ μας μέσω τρίτης εφαρμογής, θα ήταν αν όλοι μας είχαμε εγκαταστήσει την εφαρμογή αυτή και αντλούσε στοιχεία από τη χρήση που κάνουμε. Πράγμα αδύνατον να συμβεί πρακτικά.

Τι να κάνω αν την έχω πατήσει με εφαρμογή που υπόσχεται να μου πει ποιοι βλέπουν το FB προφίλ μου;

Αν κάποια στιγμή την πατήσατε και εξουσιοδοτήσατε κάποια τρίτη εφαρμογή να μπορεί να συλλέγει στοιχεία από το προφίλ σας, τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση τώρα αμέσως.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Εφαρμογών.

2. Βρείτε την κακόβουλη εφαρμογή που θέλετε να αφαιρέσετε, περάστε τον δείκτη του ποντικιού από πάνω της και πατήστε το εικονίδιο «x» που θα εμφανιστεί . Η εφαρμογή που δείχνουμε είναι ένα τυχαίο παράδειγμα .

3. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Αφαίρεση».

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για όσες εφαρμογές πιστεύετε πως είναι ύποπτες και θα μπορούσαν να βλάψουν τον λογαριασμό σας.

Θυμηθείτε ξανά πριν κλείσετε αυτό το αρθρο :

Όσες εφαρμογές η βίντεο υπόσχονται οτι θα δείτε ποιος είδε το προφίλ σας … όλες λένε ψέμματα. Άσε που είναι και επικίνδυνες οι περισσότερες μιας και μόλις τις εγκαθιστάς έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα περισσότερα (κάποιες φορές και σε όλα) προσωπικά σου δεδομένα. Τις περισσότερες φορές δημοσιεύουν διάφορα με χρήση του λογαριασμού σου, κάτι το οποίο θα ενοχλεί τόσο εσένα, όσο και τους φίλους σου, μιας και πρόκειται για spam περιεχόμενο . Άλλες είτε προσπαθούν να κερδίσουν τζάμπα likes, είτε να πείσουν τους ανίδεους να εγκαταστήσουν κάποια εφαρμογή που μπορεί να είναι ιός ή και να κλέψει το username και το password του λογαριασμού τους.

Το Facebook δεν επιτρέπει σε εξωτερικό site ή εφαρμογή τρίτων να τσεκάρει και να δίνει αναφορά για το ποιος βλέπει το προφίλ ή το χρονολόγιό σας.

Επίσης δεν υπάρχουν εφαρμογές να δείτε ποιος βλέπει τις φωτογραφίες σας , ποιος σας έχει διαγράψει απο φίλο και άλλες τέτοιες παρόμοιες

Μακριά από τέτοιες εφαρμογές 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο

Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .