Αντί για τα πολυτελή γυαλιά ηλίου, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξετε θύματα μιας μεγάλης απάτης με κάρτες πληρωμών . Όταν τα θύματα προσπαθούν να αγοράσουν απο ψεύτικα e-shops, αντιμετωπίζουν διάφορους κινδύνους.
Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Κριτικές στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Πολλοί χρήστες του facebook σπεύδουν να κοινοποιήσουν την (αδιανόητη) προσφορά, ταγκάροντας και τους φίλους τους για να μην χάσουν και αυτοί την (αδιανόητη) προσφορά.
Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για αυθεντικά γυαλιά Ray-Ban και η ιστοσελίδα που αναφέρει δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη σελίδα της Ray-Ban. Πρόκειται για μία σελίδα, από τις πολλές, που κυκλοφορούν και προσπαθούν να αλλιεύσουν πελάτες χρησιμοποιώντας ονόματα μεγάλων και γνωστών εταιριών προσφέροντας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αμφιβόλου ποιότητας γυαλιά με πολύ χαμηλές τιμές. Η προτεινόμενη τιμή 19.99 ευρώ για ένα ζευγάρι γυαλιά Ray-Ban θα έπρεπε να ήταν αρκετή για να υποψιάσει και τον πιο αρχάριο και αδαή χρήστη του facebook.
Η δε ιστοσελίδα που αναφέρεται στο, ας το πούμε, διαφημιστικό μπανεράκι έχει επισημανθεί ήδη ως απάτη. Πρόκειται για την rbdpn.com
https://www.scamadviser.com/is-rbdpn.com-a-fake-site.html
Στο εξωτερικό κυκλοφορούν αρκετά άρθρα που ενημερώνουν για αντίστοιχες σελίδες – απάτες που πωλούν γυαλιά εκμεταλλευόμενα την επωνυμία της Ray-Ban. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε τα παρακάτω άρθρα.
https://www.selectspecs.com/blog/shoppers-beware-facebook-ray-ban-sunglasses-scam/
https://www.welivesecurity.com/2016/04/06/buying-ray-bans-dont-fall-for-this-facebook-scam/
http://phishlist.com/facebook-scam-rayban-sunglasses-sale-save-90-payment-currency-e/
H επίσημη σελίδα της Ray-Ban για την χώρα μας είναι η παρακάτω.
Ενδεικτικά και η επίσημη σελίδα της Ray-Ban για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Να είστε πολλοί προσεκτικοί με τις αγορές μέσω facebook καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να μην είναι σε θέση να ξεχωρίσει τους επίσημους πωλητές και έτσι οι επιτήδειοι μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργούν σελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα εξαπατώντας τους χρήστες του διαδικτύου.
Προσοχή όμως γιατί πολλοί επίσημοι προμηθευτές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για προώθηση των προϊόντων τους και πρέπει να τους αναζητήσετε για να μην πέσετε στη παγίδα επιτήδειων απατεώνων.
Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι δεν είναι κακό να ρωτάτε ανθρώπους που γνωρίζουν το διαδίκτυο καλύτερα από εσάς, παρά να κοινοποιήσετε ότι δείτε μπροστά σας και να βοηθήσετε έτσι στην εξάπλωση μιας απάτης. Οι επιτήδειοι σε αυτό ακριβώς ποντάρουν, στην άγνοια και τον διαδικτυακό αναλφαβητισμό του μέσου χρήστη του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Γιώργος Ζαβοδημητράκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο
Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο
Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook
Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ
Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ
Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ