Bitdefender Greece : Τι ξέρουν τα Social Media για εμένα ;

724

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι «σχεδόν τα πάντα», μαρτυρώντας την επικινδυνότητα της κακής συνήθειας που έχουμε υιοθετήσει όλοι ως  χρήστες ανεξαιρέτως, όσον αφορά τη δημόσια προβολή μας σε αυτά.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Διανύοντας την πιο Social Media εποχή είναι γεγονός ότι μειώνεται η ιδιωτικότητα του κάθε χρήστη, χωρίς να δείχνει ιδιαίτερη ανησυχία επ’ αυτού ενώ κανονικά θα έπρεπε. Ο νόμος ορίζει ως προσωπικό δεδομένο κάθε πληροφορία η οποία περιγράφει/ αναφέρεται σε ένα άτομο (φυσικό πρόσωπο) με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, εκπαίδευση, ενδιαφέροντα ή φυσικά χαρακτηριστικά τα οποία παρέχονται πλέον απλόχερα στους προσωπικούς μας λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο χρήστης πλέον παρουσιάζει το ψηφιακό του αποτύπωμα με μεγάλη ευκολία δίνοντας πρόσβαση προς πολλές κατευθύνσεις σχετικά με τις προσωπικές του πληροφορίες (προτιμήσεις, φωτογραφικό υλικό ή video από προσωπικές στιγμές).

Επιπλέον λόγος που καθιστά «σχετική» την ιδιωτικότητα μας στα Social Media είναι η άνεση και η ελευθερία συμμετοχής και σχολιασμού σε δημοσιεύματα εκφράζοντας ο κάθε χρήστης την πολιτική/ θρησκευτική/ φιλοσοφική/ αισθητική σκοπιά του.  Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το φαινόμενο είναι πιο συχνό σε νεαρά άτομα ηλικίας 16-24.

Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι έχει πληθύνει και ο όγκος στοχευμένων διαφημίσεων, αντιμετωπίζοντας τις ως πηγή εσόδων, οι οποίες είναι βασισμένες σε ήδη δημοσιευμένες προσωπικές πληροφορίες ατόμων. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται ο χρήστης να προβάλλει όλο και πιο πολλά ευαίσθητα δεδομένα, καθώς μόνο τότε μπορεί να γίνει προς αυτόν ”to the point” προσέγγιση για αγορά/ ενημέρωση.

Έχοντας η κυβέρνηση μειωμένη εποπτεία και σε συνάρτηση με τα ελάχιστα κίνητρα εκπαίδευσης σχετικά με την ασφάλεια, την ιδιωτική ζωή και την προστασία της ταυτότητας αλλά και τα βιομηχανικά πρότυπα, τα άτομα εκτίθενται σε κίνδυνο κλοπής προσωπικών στοιχείων και απάτης.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε πλατφόρμες στις οποίες ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει εμπιστευτικές πληροφορίες προκειμένου να εκδηλώσει ενδιαφέρον ή να πραγματοποιήσει αγορά, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου πληροφορίων που μεταφέρουν είναι εξαιρετικά «ευάλωτες» σε εσωτερικές/ εξωτερικές επιθέσεις.

Ανακεφαλαιώνοντας, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το πόσα και ποια  δεδομένα παρέχουμε στις πλατφόρμες των social media ή τι μεταφέρουμε στις συνομιλίες μας  όπως οικονομικά στοιχεία, λεπτομέρειες πληρωμής, σαρώσεις διαβατηρίων ή τυχόν κωδικούς πρόσβασης.  Όσο ρισκάρουμε με την παροχή των προσωπικών μας πληροφορίων, δημόσια ή και ιδιωτικά, εκούσια ή ακούσια, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος με κλοπή και απάτη των δεδομένων μας.

Πηγή : Bitdefender Greece 

Η Bitdefender είναι μια εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του Security που προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω ενός δικτύου ειδικευμένων τοπικών αντιπροσώπων, διανομέων και μεταπωλητών. Για την περιοχή της Ελλάδος και Κύπρου η Bitdefender αντιπροσωπεύετε μέσω της Blue Soft & IT. Από το 2001, Bitdefender σταθερά παράγει βραβευμένη τεχνολογία ασφάλειας για επιχειρήσεις και καταναλωτές, και είναι κορυφαία σε τεχνολογίες virtualization και cloud. Μέσω του R & D, συμμαχιών και συνεργασιών, η Bitdefender έχει ανεβάσει τα πρότυπα ασφάλειας σε υψηλοτέρα επίπεδα, μέσω της Νο1 βραβευμένη τεχνολογία της, αλλά και μέσω της στρατηγική συνεργασία με τους κορυφαίους παρόχους virtualization και cloud παγκοσμίως

Η Bitdefender είναι μια από τις εταιρείες ασφαλείας που εμπιστευόμαστε εδώ στην σελιδα μας η οποία κατατάσσεται σταθερά πρώτη χάρη στην ικανότητά της να εξελίσσεται ταχύτερα από το κακόβουλο λογισμικό. Οι βραβευμένες τεχνολογίες της εταιρείας χρησιμοποιούν πατενταρισμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να αποκαλύψουν νέες  ή άγνωστες απειλές σε κλάσματα του δευτερολέπτου και με μεγάλη ακρίβεια. Η εταιρεία είναι δίπλα μας και παρέχει προστασία από το 2001 και τον Σεπτέμβριο του 2014  οι τεχνολογίες της έχουν εγκατασταθεί σε περίπου 500 εκατομμύρια οικιακούς και εταιρικούς συσκευές σε όλο τον κόσμο

Να πούμε ακόμα οτι τα τελευταία χρόνια , τα προϊόντα της Bitdefender σαρώνουν τις διακρίσεις στις αναλυτικές δοκιμές ανεξάρτητων εργαστηρίων τις οποίες μπορείτε να δείτε πατώντας σε ένα από τα παρακάτω

Νέες βραβεύσεις για την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Βitdefender

AV-Comparatives : Κορυφαία θέση για την BITDEFENDER για το 2017

Νέες βραβεύσεις από το AV-TEST για το Bitdefender 2017

Χρήσιμα Link 

Bitdefender Greece : https://www.facebook.com/BitdefenderGR  

Bitdefender Greece : http://bitdefender.gr/

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο

Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .